Постанова
від 23.10.2006 по справі 4/260
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

4/260

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

  "23" жовтня 2006 р.                                                                                                справа № 4/260

.

 

За позовом   Державної податкової інспекції у місті Чернівці

до відповідача   Приватного підприємства “Вояж Тур”

про припинення державної реєстрації

Суддя                                                   О. Г. Проскурняк

Секретар судового засідання             О.С. Тинок

Представники:

Від позивача —Пастушенко Т.В. –державний податковий інспектор

Від відповідача —не з'явився

СУТЬ СПОРУ: Державна податкова інспекція у місті Чернівці звернулась з позовом до Приватного підприємства “Вояж Тур” про припинення державної реєстрації.

Позивач в обґрунтування позовних вимог посилається на те, що відповідач, у порушення Закону України “Про порядок погашення податкових зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” від 21.12.2000 року № 2118- ІІІ, більше одного року не подає до органів державної податкової служби податкових декларацій, розрахунків та бухгалтерських звітів, що підтверджує у сукупності його підприємницьку діяльність. Далі позивач стверджує, що згідно статті 46 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців” від 15 травня 2003 року № 755-ІV, підставою щодо припинення державної реєстрації суб'єкта господарювання є неподання ним протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності.   

Відповідач відзиву на позовну заяву не надав, явку повноваженого представника вкотре у судове засідання не забезпечив, хоча був належним чином повідомлений про час і місце засідання суду.

Не з'явлення у судове засідання представника відповідача та не надання відзиву на позовну заяву не перешкоджає вирішенню спору по суті за наявними в справі матеріалами.

Розглянувши подані документи і матеріали, заслухавши представника позивача, оцінивши наявні в матеріалах справи та досліджені в судовому засіданні докази, суд встановив:

Як вбачається з наданої позивачем довідки, відповідач немає податкового боргу по платежах до бюджету та з 2001 року не подає до органів державної податкової служби податкових декларацій, розрахунків та бухгалтерських звітів, що підтверджує у сукупності його господарську діяльність.

Неподання відповідачем протягом року вищевказаних документів до Державної податкової інспекції у місті Чернівці є підставою для припинення державної реєстрації суб'єкта господарювання, а тому суд дійшов висновку позов задовольнити.

Керуючись  статтею 38 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців” від 15 травня 2003 року № 755-ІV, статтями 94, 158, 160 –163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд —

П О С Т А Н О В И В:

1.          Позов задовольнити.

2.          Припинити державну реєстрацію суб'єкта господарювання Приватного підприємства “Вояж Тур” - ід. код 31561591, м. Чернівці, вул. Нікітіна, 44/4.

3.          Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано.

           Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у встановлений строк, постанова набирає законної сили після закінчення строку.

           У разі подання апеляційної скарги, постанова набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

           Відповідно до статті 185, частини першої - третьої, п'ятої статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України сторони, які беруть участь у справі, мають право оскаржити в апеляційному порядку дану постанову повністю або частково шляхом подання апеляційної заяви або апеляційної скарги, які подаються в апеляційну інстанцію через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржувану постанову.

           Заява   про   апеляційне  оскарження  постанови  суду  першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 60 цього Кодексу —з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом  двадцяти  днів  після  подання заяви про апеляційне оскарження.

           Апеляційна   скарга  може  бути  подана  без  попереднього подання заяви про апеляційне оскарження,  якщо скарга подається  у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.         

4.    У день набрання постановою законної сили, направити її копію державному реєстратору.

Суддя                                                                                         О. Г.Проскурняк

Дата ухвалення рішення23.10.2006
Оприлюднено28.08.2007

Судовий реєстр по справі —4/260

Ухвала від 01.09.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Зеленіна Н.І.

Ухвала від 19.08.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Зеленіна Н.І.

Ухвала від 03.03.2016

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Яроцький А.М.

Ухвала від 04.02.2016

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Яроцький А.М.

Ухвала від 12.01.2016

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Яроцький А.М.

Ухвала від 18.12.2015

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Яроцький А.М.

Постанова від 13.10.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Білошкап О.В.

Ухвала від 29.09.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Білошкап О.В.

Судовий наказ від 20.09.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Гринько С.Ю.

Ухвала від 06.05.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вовк П.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні