Ухвала
від 21.11.2012 по справі 2/109-12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16 тел. 235-24-26

УХВАЛА

"21" листопада 2012 р. Справа № 2/109-12

за позовом Ірпінської дитячо-юнацької спортивної школи Ірпінської міської ради , м. Ірпінь

до відповідача фізичної особи -підприємця ОСОБА_1, м. Ірпінь

про стягнення 14063,68 грн.

Суддя О.В. Конюх

за участю представників сторін:

від позивача: Тарасов В.З., директор, довідка з ЄДРПОУ від 18.01.2012р. АБ № 249376;

від відповідача: не з'явився;

від Відділу освіти Ірпінської міської ради: Можарівська О.Ф., уповноважена, довіреність від 21.11.2012р. № 1113;

О Б С Т А В И Н И С П Р А В И :

ухвалою від 01.11.2012р. порушено провадження у справі № 2/109-12 за позовом Ірпінської дитячо-спортивної школи Ірпінської міської ради до фізичної особи -підприємця ОСОБА_1 про стягнення заборгованості по орендній платі та штрафних санкцій в сумі 14063,68 грн. за договором оренди нерухомого майна, що належить до комунальної власності від 01.10.2009р. (із змінами і доповненнями).

Позивач подав витребувані документи та докази, позов підтримав та просив суд залучити до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору Відділ освіти Ірпінської міської ради. Зазначене клопотання позивач обґрунтовує тим, що позивач є підрозділом Відділу освіти і бухгалтерський облік позивача здійснюється Відділом освіти Ірпінської міської ради.

Відповідно до частини першої статті 27 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права та обов'язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора або за ініціативою господарського суду.

За таких обставин суд на підставі ст. 27 ГПК України залучає до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Відділ освіти Ірпінської міської ради, оскільки рішення у справі № 2/109-12 може вплинути на його права та обов'язки.

Відповідач в судове засідання не з'явився, витребувані судом документи та докази не подав. Згідно даних Спеціального витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців від 21.11.2012р. № 15176413 відповідач включений до ЄДР та місцезнаходження його відповідає зазначеній в позовній заяві адресі, на яку суд, у відповідності до ст. 64 ГПК України, направляв відповідачу копію ухвали про порушення провадження у справі рекомендованим листом з повідомленням.

Відповідно до пунктів 1, 2 частини першої ст. 77 ГПК України господарський суд відкладає розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішений в даному судовому засіданні. Такими обставинами зокрема є нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу, неподання сторонами витребуваних доказів. Враховуючи вищевикладене, розгляд справи підлягає відкладенню.

Беручи наведене вище до уваги, керуючись ст. 27, пунктами 1, 2 частини першої ст. 77, ст. 86 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1. Розгляд справи № 2/119-12 відкласти на 05.12.2012р . на 14 год. 15 хв .

2. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача -Відділ освіти Ірпінської міської ради (08200, Київська обл., м. Ірпінь, вул. Шевченка, 3А, код ЄДРПОУ 02143815).

3. Зобов'язати третю особу подати:

- оригінали та належним чином засвідчені копії документів, на підставі яких діє третя особа (довідка про включення до ЄДРПО України, положення або Статут);

- письмові пояснення щодо вимог позивача, інші документи та докази, що стосуються предмету спору.

4. Вдруге зобов'язати відповідача подати : - оригінали (для огляду) та належним чином засвідчені копії (для залучення до матеріалів справи) Свідоцтва про державну реєстрацію, довідки про включення до ЄДРПО України, письмову інформацію про свої реєстраційні (банківські) рахунки із зазначенням повних банківських реквізитів;

- документи (платіжні документи, банківські виписки), що підтверджують сплату відповідачем грошових коштів за оренду нежилого приміщення, площею 27,7 м 2 , розміщеного за адресою: м. Ірпінь, вул. Пролетарська, 40, що знаходиться на балансі Відділу освіти Ірпінської міської ради;

- наявні у відповідача інші документи та докази, що стосуються предмету спору.

5. Вдруге запропонувати відповідачу подати відзив на позов з документальним та правовим обґрунтуванням заперечень.

6. Запропонувати сторонам вжити можливих заходів до врегулювання спору.

7. Учасникам процесу письмові докази, які подаються до господарського суду, оформити відповідно до вимог ст. 36 ГПК України, а пояснення по суті спору викласти письмово відповідно до ст. 32 ГПК України.

Повноваження представників сторін мають бути підтверджені довіреністю, оформленою в установленому порядку (засвідченою нотаріально або, якщо довіреність видає юридична особа -підписом її керівника з прикладенням печатки цієї організації). В разі представництва інтересів сторони безпосередньо її керівництвом -подати копію наказу, рішення, розпорядження, протоколу тощо, або засвідчені належним чином витяги з них про призначення на відповідну посаду.

Викликати в судове засідання повноважних компетентних представників сторін.

Суддя О.В. Конюх

Дата ухвалення рішення21.11.2012
Оприлюднено23.11.2012
Номер документу27598650
СудочинствоГосподарське
Сутьпорушення провадження у справі рекомендованим листом з повідомленням. Відповідно до пунктів 1, 2 частини першої ст. 77 ГПК України господарський суд відкладає розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішений в даному судовому засіданні. Такими обставинами зокрема є нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу, неподання сторонами витребуваних доказів. Враховуючи вищевикладене, розгляд справи підлягає відкладенню. Беручи наведене вище до уваги, керуючись ст. 27, пунктами 1, 2 частини першої ст. 77, ст. 86 ГПК України, суд

Судовий реєстр по справі —2/109-12

Рішення від 05.12.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Конюх О.В.

Ухвала від 21.11.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Конюх О.В.

Ухвала від 01.11.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Конюх О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні