Рішення
від 05.12.2012 по справі 2/109-12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16 тел. 235-24-26

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

"05" грудня 2012 р. Справа № 2/109-12

за позовом Ірпінської дитячо -юнацької спортивної школи Ірпінської міської

ради, м. Ірпінь Київської області,

до відповідача фізичної особи -підприємця ОСОБА_1 ,

м. Ірпінь Київської області,

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача -Відділу освіти Ірпінської міської ради, м. Ірпінь Київської області,

про стягнення 14 063,68 грн.

Суддя О.В. Конюх;

представникисторін:

від позивача: Тарасов В.З. , директор, витяг з ЄДРЮОФОП від 21.11.2012р. № 15169896, паспорт серії СМ 307832;

від відповідача: не з'явився;

від третьої особи: Можарівська О.Ф. , уповноважена, довіреність від 21.11.2012р. №1113;

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

позивач -Ірпінська дитячо -юнацька спортивна школа Ірпінської міської ради, м. Ірпінь Київської області, звернувся до господарського суду Київської області з позовом б/н, б/д до відповідача -фізичної особи - підприємця фізичної особи -підприємця ОСОБА_1, м. Ірпінь Київської області, в якому просить суд стягнути з відповідача заборгованість по орендній платі за Договором оренди нерухомого майна, що належить до комунальної власності від 01.10.2009р., з яких: основна заборгованість в сумі 12 023,68 грн., інфляційні втрати в сумі 361,91 грн., пеня в сумі 1 678,09 грн., а також витрати зі сплати судового збору в сумі 1 609,50 грн.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що відповідачем в порушення умов Договору оренди нерухомого майна, що належить до комунальної власності від 01.10.2009р. не сплачується орендна плата, внаслідок чого за ним рахується заборгованість у сумі 12 023,68 грн. Позивач твердить, що за прострочення орендної плати з відповідача належить до стягнення також пеня в сумі 1 678,09 грн. та збитки, завдані інфляційними процесами в сумі 361,91 грн.

Ухвалою господарського суду від 01.11.2012р. позовну заяву прийнято до розгляду, порушено провадження у справі, присвоєно справі №2/109-12 та призначено справу до розгляду.

В судове засідання 21.11.2012р.з'явились представники позивача та відділу освіти Ірпінської міської ради. Позивач подав витребувані судом документи та докази, позов підтримав в повному обсязі та просив суд залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Відділ освіти Ірпінської міської ради. Зазначене клопотання позивач обґрунтував тим, що позивач є підрозділом Відділу освіти і бухгалтерський облік позивача здійснюється Відділом освіти Ірпінської міської ради. Відповідач в судове засідання 21.11.2012р. не з'явився, витребувані судом документи та докази не подав. На підставі ст. ст. 27, 77 ГПК України господарський суд ухвалою від 21.11.2012р. залучив до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача -відділ освіти Ірпінської міської ради та, відклав розгляд справи.

Відповідач в судові засідання 21.11.2012р. та 05.12.2012р. свого представника не направив, вимоги ухвал господарського суду від 01.11.2012р. та від 21.11.2012р. не виконав, витребувані судом документи та докази не надав, відзив на позов не подав, про причини нез'явлення в судові засідання суд належним чином не повідомив. Згідно наявного у матеріалах справи Спеціального витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців від 21.11.2012р. №15176413, станом на 18.10.2012р. відповідач у справі -фізична особа -підприємець ОСОБА_1 включений до ЄДРПО України і місцезнаходження його відповідає адресі, вказаній в позовній заяві, на яку суд, відповідно до статей 64, 87 ГПК України, направляв відповідачу копії ухвал рекомендованим листом з повідомленням. Відповідно до пункту 3.9.1 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011р. №18, особи, які беруть участь у справі, вважаються повідомленими про час та місце розгляду справи у разі виконання судом вимог частини першої ст. ст. 87, 64 ГПК України.

Враховуючи обмежений статтею 69 ГПК України строк розгляду справи, те, що всі особи, які беруть участь у справі, належним чином повідомлялися про дату, час та місце судового розгляду, те, що матеріалів справи достатньо для вирішення спору по суті, відповідно до права суду, наданого йому ст. 75 ГПК України справа розглядається за наявними в ній матеріалами.

Розглянувши позов Ірпінської дитячо -юнацької спортивної школи Ірпінської міської ради, м. Ірпінь Київської області (далі по тексту -Ірпінська ДЮСШ), до фізичної особи -підприємця ОСОБА_1, м. Ірпінь Київської області (далі по тексту -ФОП ОСОБА_1В.), за участю третьої особи -Відділу освіти Ірпінської міської ради, м. Ірпінь Київської області (далі по тексту -Відділ освіти), вислухавши пояснення представників позивача та третьої особи, всебічно та повно вивчивши зібрані у справі докази, господарський суд

ВСТАНОВИВ:

відповідно до ст. 11 ЦК України, цивільні права та обов'язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, зокрема з правочинів.

Підставою виникнення взаємних цивільних прав та обов'язків сторін у справі є укладений 01.10.2009р. між Ірпінською ДЮСШ Відділу освіти Ірпінської міської ради (орендодавець) та ФОП ОСОБА_1 (орендар) Договір оренди нерухомого майна, що належить до комунальної власності (далі -Договір), згідно якого орендодавець передає, а орендар приймає в строкове платне користування нерухоме майно -нежиле приміщення площею 27,7 м 2 , яке розміщене за адресою: АДРЕСА_2, що знаходиться на балансі Відділу освіту Ірпінської міської ради. Відповідно до умов Договору:

- передача майна в оренду здійснюється за актом приймання -передачі (п.1.2. Договору);

- згідно з Методикою розрахунку і порядком використання плати за оренду майна комунальної власності територіальної громади м. Ірпінь, затвердженою рішенням сімдесят третьої сесії п'ятого скликання від 11.09.2008р. №3404-73-V орендар сплачує за користування об'єктом оренди орендодавцю плату в розмірі 1 885,43 грн. (п.3.1. Договору);

- орендна плата перераховується Відділу освіти на рахунок платних послуг щомісячно не пізніше 12 числа місяця наступного за звітним місяцем (п.3.2. Договору);

- орендна плата, перерахована несвоєчасно або не в повному обсязі, стягується до бюджету відповідно до чинного законодавства України з урахуванням пені в розмірі подвійної облікової ставки НБУ на дату нарахування пені від суми заборгованості за кожний день прострочення включаючи день оплати (п.3.3. Договору);

- орендар зобов'язується: своєчасно і у повному обсязі сплачувати орендну плату; щоквартально до 12 числа місяця наступного за останнім місяцем звітного кварталу, надавати орендодавцеві інформацію про перерахування орендної плати (копію платіжного доручення з відміткою обслуговуючого банку) (п.5.2., п.5.6. Договору);

- за невиконання або неналежне виконання зобов'язань за цим Договором сторони несуть відповідальність згідно з чинним законодавством України (п.9.1. Договору)4

- умови цього Договору зберігають силу протягом всього терміну дії цього Договору, в тому числі у випадках, коли після його укладення, законодавством встановлено правила, що погіршують становище орендаря, а в частині зобов'язань орендаря щодо орендної плати -до виконання зобов'язань (п.10.2. Договору).

Крім того, 03.01.2011р. між Ірпінською ДЮСШ Відділу освіти Ірпінської міської ради та ФОП ОСОБА_1 укладено Додаткову угоду №1 про зміну орендованої плати до Договору , згідно якої сторони домовились внести зміни до Договору, виклавши пункт 3.1. Договору в наступній редакції: «3.1. згідно з Методикою розрахунку і порядком використання плати за оренду майна комунальної власності територіальної громади м. Ірпінь, затвердженою рішенням сімдесят третьої сесії п'ятого скликання від 11.09.2008р. №3404-73-V за період з 01.01.2011р. по 31.08.2012р. орендна плата встановлена в розмірі 1 292,91 грн. разом з ПДВ».

Відносини сторін за правовою природою є договором найму (оренди). Згідно частини першої ст. 759, частини першої ст. 761 ЦК України за договором найму (оренди) наймодавець передає або зобов'язується передати наймачеві майно у користування за плату на певний строк. Право передання майна у найм має власник речі, або особа, якій належать майнові права.

Відносини сторін даного Договору регулюються також Законом України «Про оренду державного та комунального майна», який є спеціальним законом з питань оренди державного майна та, відповідно до частин першої та другої ст. 1, регулює організаційні відносини, пов'язані з передачею в оренду майна державних підприємств, установ та організацій, підприємств, заснованих на майні, що належить Автономній Республіці Крим або перебуває у комунальній власності (далі - підприємства), їх структурних підрозділів, та іншого окремого індивідуально визначеного майна, що перебуває в державній та комунальній власності; майнові відносини між орендодавцями та орендарями щодо господарського використання державного майна, майна, що належить Автономній Республіці Крим або перебуває у комунальній власності.

Відповідно до частини першої ст. 509 ЦК України зобов'язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов'язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від певної дії, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов'язку.

Відповідно до ст. ст. 525, 526 ЦК України, одностороння відмова від зобов'язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом. Зобов'язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог -відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Відповідно до ст. 629 ЦК України, договір є обов'язковим для виконання сторонами.

Згідно частини першої ст. 795 ЦК України передання наймачеві будівлі оформлюється відповідним документом (актом), який підписується сторонами договору. З цього моменту починається обчислення строку договору найму, якщо інше не встановлено договором.

Сторонами оформлено Акт приймання-передачі орендованого майна від 01.10.2009р., відповідно до якого орендодавець -Ірпінська ДЮСШ -передав, а орендар -ФОП ОСОБА_1 отримав нежиле приміщення загальною площею 27,7 м 2 , що розташоване за адресою: АДРЕСА_2.

Відповідно до частин першої та третьої ст. 19 Закону України «Про оренду державного та комунального майна»орендар за користування об'єктом оренди вносить орендну плату незалежно від наслідків господарської діяльності, строки внесення орендної плати визначаються у договорі.

За таких обставин укладення між сторонами договору оренди було спрямоване на отримання відповідачем права на користування нежитловими приміщеннями Ірпінської ДЮСШ Відділу освіти Ірпінської міської ради загальною площею 27,7 кв.м., що в свою чергу породжує обов'язок ФОП ОСОБА_1 сплачувати плату за користування орендованим комунальним майном.

Згідно частини першої ст. 530 ЦК України, якщо у зобов'язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Пунктом 3.2. Договору встановлено, що орендна плата перераховується Відділу освіти на рахунок платних послуг щомісячно не пізніше 12 числа місяця наступного за звітним місяцем

Як твердить позивач, за період січень 2010р. - грудень 2011р. відповідачу нарахована до сплати орендна плата в загальній сумі 32 192,95 грн., проте відповідач орендні платежі сплачував неналежним чином та не в повному обсязі. У зв'язку із порушенням ФОП ОСОБА_1 своїх господарських зобов'язань за Договором та укладеною до нього Додатковою угодою, станом на 01.09.2011р. за відповідачем рахувалась заборгованість в сумі 11 575,82 грн.

З метою досудового врегулювання спору, 20.09.2011р. позивачем пред'явлено відповідачу -ФОП ОСОБА_1 претензію б/д №1 з вимогою сплатити заборгованість. Факт отримання відповідачем оригіналу зазначеної претензії засвідчений особистим підписом ОСОБА_1 Суду не подано доказів того, що відповідач надав відповідь на претензію та/або виконав свої зобов'язання за Договором протягом строку встановленого чинним законодавством.

Відповідно до ст. 204 ЦК України правочин є правомірним, якщо його недійсність прямо не встановлена законом або якщо він не визнаний судом недійсним.

Рішенням сесії Ірпінської міської ради від 27.10.2011р. №1063-20-VІ «Про затвердження протоколу від 21.10.2011р. №9/2011 засідання конкурсної комісії з розгляду питань про надання в оренду комунального майна»в порядку встановленому пунктом 8.2. Договору та чинним законодавства України, укладений між сторонами Договір розірвано, у зв'язку із порушенням відповідачем умов сплати орендної плати.

Відповідно до частини сьомої ст. 180 ГК України строком дії господарського договору є час, впродовж якого існують господарські зобов'язання сторін, що виникли на основі цього договору. На зобов'язання, що виникли у сторін до укладення ними господарського договору, гне поширюються умови укладеного договору, якщо договором не передбачено інше. Закінчення строку дії господарського договору не звільняє сторони від відповідальності за його порушення, що мало місце під час дії договору.

В подальшому, 15.11.2011р. між орендодавцем - Ірпінською ДЮСШ Відділу освіти Ірпінської міської ради та орендарем -ФОП ОСОБА_1 укладено Договір про реструктуризацію заборгованості по орендній платі , відповідно до умов якого:

- орендодавець надає орендарю розстрочку у погашенні заборгованості із сплати орендної плати, що утворилась в результаті невиконання орендодавцем умов Договору, що належить до комунальної власності. Заборгованість станом на 11.11.2011р. становить 14 763,68 грн. (п.1.1. Договору про реструктуризацію заборгованості);

- за домовленістю сторін розстрочка надається на термін з 15.11.2011р. до 15.05.2012р. В цей період орендар зобов'язується щомісячно до 12 числа поточного місяця перераховувати Відділу освіти на рахунок платних послуг суму 2 460,61 грн. (п.1.2. Договору про реструктуризацію заборгованості);

- у разі невиконання договору сторони несуть відповідальність відповідно до чинного законодавства (п.3.1. Договору про реструктуризацію заборгованості).

Відповідно до ст. 610 ЦК України, порушенням зобов'язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов'язання (неналежне виконання).

Як твердить позивач, відповідач -ФОП ОСОБА_1 орендні платежі сплачував неналежним чином та не в повному обсязі. Так, як вбачається з виписок з рахунку з урахуванням КЕКВ за 15.11.2011р. та за 11.01.2012р. відповідачем сплачено орендної плати в сумі 700,00 грн., а саме: 14.11.2011р. сплачено 500,00 грн. та 06.01.2012р. сплачено 200,00 грн.

Статтею 16 ЦК України зазначено, що кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого майнового або немайнового права та інтересу.

Згідно з частиною другою ст. 614 ЦК України, відсутність своєї вини доводить особа, яка порушила зобов'язання. Відповідно до ст. 33 ГПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається, як на підставу своїх вимог і заперечень. Відповідач відзив на позов суду не подав та доводи позивача не спростував.

Таким чином, судом встановлено наявність заборгованості зі сплати орендної плати, що в сумі складає 12 023,68 грн., відповідно позовна вимога Ірпінської дитячо -юнацької спортивної школи Відділу освіти Ірпінської міської ради про стягнення з відповідача заборгованості по орендній платі в сумі 12 023,68 грн. підлягає задоволенню в заявленій сумі.

У зв'язку із наявністю простроченої заборгованості, позивач просить суд стягнути з відповідача пеню в сумі 1 678,09 грн.

Відповідно до частини першої ст. 546 ЦК України, виконання зобов'язання може забезпечуватися неустойкою, порукою, гарантією, заставою, притриманням, завдатком.

Згідно зі статтею 547 ЦК України правочин щодо забезпечення виконання зобов'язання вчиняється в письмовій формі.

Статтею 230 ГК України визначено, що штрафними санкціями визнаються господарські санкції у вигляді грошової суми, які учасник господарських відносин зобов'язаний сплатити у разі неналежного виконання господарського зобов'язання. Цією ж статтею визначено види штрафних санкцій -неустойка, штраф, пеня. При цьому порядок нарахування та розмір санкцій, які можуть бути встановлені договором, встановлені частиною четвертою ст. 231 ГК України: у відсотковому відношенні до суми невиконаної частини зобов'язання, в певній визначеній грошовій сумі, у відсотковому відношенні до суми зобов'язання незалежно від ступені його виконання, або у кратному розмірі до вартості товарів. Відповідно до частини шостої ст. 232 ГК України, нарахування штрафних санкцій за прострочення виконання зобов'язань припиняється через шість місяців від дня, коли зобов'язання мало бути виконано.

Пунктом 3.3 Договору встановлено, що орендна плата, перерахована несвоєчасно або не в повному обсязі стягується до бюджету відповідно до чинного законодавства України з урахуванням пені в розмірі подвійної облікової ставки НБУ на дату нарахування пені від суми заборгованості за кожний день прострочення включаючи день оплати.

Стаття 1 Закону України «Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов'язань»передбачає, що платники грошових коштів сплачують на користь одержувачів цих коштів за прострочку платежу пеню в розмірі, що встановлюється за згодою сторін.

Стаття 3 Закону України «Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов'язань»визначає, що розмір пені, передбачений статтею 1 цього Закону, обчислюється від суми простроченого платежу та не може перевищувати подвійної облікової ставки Національного банку України, що діяла у період, за який сплачується пеня.

Преамбула Закону України «Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов'язань»визначає, що цей Закон регулює договірні правовідносини між платниками та одержувачами грошових коштів щодо відповідальності за несвоєчасне виконання грошових зобов'язань. Суб'єктами зазначених правовідносин є підприємства, установи та організації незалежно від форм власності та господарювання, а також фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності. Дія цього Закону не поширюється на порядок нарахування та сплати пені, штрафних та фінансових санкцій за несвоєчасну сплату податків, податкового кредиту та інших платежів до бюджетів усіх рівнів і позабюджетних фондів, передбачених чинним законодавством України, а також на відносини, що стосуються відповідальності суб'єктів переказу грошей через платіжні системи.

Таким чином договірні правовідносини між сторонами, щодо відповідальності за несвоєчасне виконання грошових зобов'язань врегульовано Законом України «Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов'язань», який є спеціальним з питань регулювання відносин, щодо відповідальності за несвоєчасне виконання грошових зобов'язань, і має пріоритетне застосування, щодо зазначених правовідносин сторін у справі.

В зазначеному законі прямо вказано про те, що розмір пені не може перевищувати подвійну облікову ставку НБУ, а відповідно до абзацу другого частини третьої ст. 6 ЦК України сторони в договорі не можуть відступити від положень актів цивільного законодавства, якщо в цих актах прямо вказано про це.

Отже, яким би способом не визначався в договорі розмір пені, він не може перевищувати той розмір, який установлено законом як граничний, тобто за прострочення платежу за договором може бути стягнуто лише пеню, сума якої не перевищує ту, що обчислено на підставі подвійної облікової ставки Національного банку України.

Таку ж позицію підтримує і Верховний суд України (постанова Верховного суду України від 24.10.2011р. у справі № 25/187).

Постановою правління НБУ від 09.08.2010р. №377 «Про регулювання грошово-кредитного ринку»розмір облікової ставки НБУ встановлений на рівні 7,75% та постановою правління НБУ від 21.03.2012р. №102 «Про регулювання грошово-кредитного ринку»розмір облікової ставки НБУ встановлений на рівні 7,5%.

Щодо вимоги позивача про стягнення з відповідача збитків, завданих інфляційними процесами, в сумі 361,91 грн. суд вважає зазначити наступне.

Відповідно до частини 2 статті 625 ЦК України боржник, який прострочив виконання грошового зобов'язання, на вимогу кредитора зобов'язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлено договором або законом.

Наслідки прострочення боржником грошового зобов'язання у вигляді інфляційного нарахування на суму боргу та трьох процентів річних не є штрафними санкціями, а є способом захисту майнового права та інтересу, який полягає у відшкодуванні матеріальних втрат кредитора від знецінення грошових коштів внаслідок інфляційних процесів та отриманні компенсації (виплати) від боржника за користування утримуваними ним грошовими коштами, належними до сплати кредиторові. Зазначену позицію також підтримує і Верховний Суд України (постанова від 23.01.2012р. у справі № 37/64).

Пунктом 1.14 постанови Правління Національного банку України «Про затвердження Інструкції про порядок складання та оприлюднення фінансової звітності банків України» №480 від 27.12.2007р. визначено, що індекс інфляції - індекс споживчих цін, оприлюднений Державним комітетом статистики України.

Відтак, оскільки індекс інфляції (індекс споживчих цін) -це показник, що характеризує динаміку загального рівня цін на товари та послуги, які купуються населенням для невиробничого споживання, який визначається виключно Держкомстатом і його найменший період визначення становить місяць, тому прострочка платежу за менший період не тягне за собою нарахування інфляційних втрат, а розмір боргу з урахуванням індексу інфляції визначається виходячи з суми боргу, що мала місце на останній день місяця, в якому платіж мав бути здійснений, помноженої на індекс інфляції, визначений Держкомстатом, за період прострочки. Сума боргу з урахуванням індексу інфляції повинна розраховуватися, виходячи з індексу інфляції за кожен місяць (рік) прострочення, незалежно від того, чи був в якійсь період індекс інфляції менше одиниці. Індекс інфляції розраховується в середньому на місяць і розраховується шляхом множення суми заборгованості на момент її виникнення на сукупний індекс інфляції за період прострочення платежу.

Отже враховуючи:

- наявність у відповідача боргового зобов'язання перед позивачем;

- розмір, строк та порядок оплати орендної плати передбачені договором оренди та договором про реструктуризацію заборгованості по орендній платі;

- відповідальність за порушення грошового зобов'язання передбачені пунктом 3.3. Договору та статтями 1, 3 Закону України «Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов'язань», та відповідні розміри облікової ставки встановлені постановами правління НБУ, офіційно оприлюднені індекси інфляції за відповідний період,

судом встановлено, що належні до стягнення з відповідача пеня становить 1 678,09 грн. та збитки, завдані інфляційними процесами, становлять в сумі 361,91 грн.

Таким чином, повно та обґрунтовано дослідивши наявні у справі докази, перевіривши на відповідність закону та дійсним обставинам справи подані позивачем розрахунки, суд вважає вимоги позивача -Ірпінської ДЮСШ Ірпінської міської ради Київської області обґрунтованими, законними, задовольняє позов повністю та приймає рішення про стягнення з відповідача -фізичної особи -підприємця ОСОБА_1 заборгованості в розмірі 14 063,68 грн., з яких: 12 023,68 грн. основної заборгованості, 1 678,09 грн. пені, 361,91 грн. збитків, завданих інфляційними процесами, та відповідно до статті 49 ГПК України судові витрати покладає на відповідача.

Враховуючи вищевикладене та керуючись абз. 2 ч. 3 ст. 6, ч. 1 ст. 11, ст. 16, ст. 204, ч. 1 ст. 509, ст. ст. 525, 526, ч. 1 ст. 530, ч. 1 ст. 546, ст. ст. 547, 610, ч. 2 ст. 612, ч. 2 ст. 614, ст. 629, ч. 1 ст. 759, ч. 1 ст. 761, ч. 1 ст. 762 Цивільного кодексу України, ч. 7 ст. 180, ст. 230, ч. ч. 4, 6 ст. 231, ч. 6 ст. 232 Господарського кодексу України, ст. ст. 1, 3 Закону України «Про відповідальність за несвоєчасне виконання грошових зобов'язань», ч. ч. 1, 2 ст. 1, ст. 10, ч. ч. 1, 3 ст. 19 Закону України «Про оренду державного та комунального майна», ст. ст. 33, 49, 82-85 Господарського процесуального кодексу України, суд

ВИРІШИВ:

1. Позов Ірпінської дитячо юнацької спортивної школи Ірпінської міської ради Київської області до фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 задовольнити повністю.

2. Стягнути з фізичної особи -підприємця ОСОБА_1 (08200, АДРЕСА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1)

на користь Ірпінської дитячо -юнацької спортивної школи Ірпінської міської ради Київської області ( 08200, Київська обл., місто Ірпінь, вул. Пролетарська, буд. 40, код ЄДРПОУ 19427178)

12 023,68 грн. (дванадцять тисяч двадцять три гривні шістдесят вісім копійок) основної заборгованості,

1 678,09 грн. (одну тисячу шістсот сімдесят вісім гривень дев'ять копійок) пені ,

361,91 грн. (триста шістдесят одну гривню дев'яносто одну копійку) збитків, завданих інфляційними процесами,

1 609,50 грн. (одну тисячу шістсот дев'ять гривень п'ятдесят копійок) судового збору .

Наказ видати після набрання рішенням законної сили.

Дане рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. Апеляційна скарга може бути подана протягом десяти днів з дня підписання рішення, оформленого відповідно до статті 84 ГПК України.

Суддя О.В. Конюх

Повний текст рішення підписано 25.12.2012р.

Дата ухвалення рішення05.12.2012
Оприлюднено03.01.2013
Номер документу28328196
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 14 063,68 грн

Судовий реєстр по справі —2/109-12

Рішення від 05.12.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Конюх О.В.

Ухвала від 21.11.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Конюх О.В.

Ухвала від 01.11.2012

Господарське

Господарський суд Київської області

Конюх О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні