Ухвала
від 05.12.2012 по справі 5004/1428/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"05" грудня 2012 р. Справа № 5004/1428/12

Господарський суд Волинської області, розглянувши матеріали справи

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрокультура Полісся», с.Городище

про банкрутство

Суддя Гончар М.М.

за участю представників сторін:

від боржника: н/з

Суть спору: заявник -Товариство з обмеженою відповідальністю «Агрокультура Полісся»звернулось із заявою про визнання останнього банкрутом.

На підставі рішення загальних зборів ТзОВ «Агрокультура Полісся»державним реєстратором було внесено запис до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб -підприємців рішення засновників юридичної особи щодо припинення юридичної особи ТзОВ «Агрокультура Полісся», що підтверджується випискою з єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців від 20.07.2012р.

27.10.2011 року в офіційному спеціалізованому друкованому засобі масової інформації «Бюлетень державної реєстрації»№194 (29) опубліковано оголошення про припинення ТзОВ «Агрокультура Полісся».

Після публікації оголошення до ТзОВ «Агрокультура Полісся»надійшла заява від кредитора ТзОВ «Агрокультура Волинь»на суму 6 505 804, 42 грн.

Під час здійснення ліквідаційної процедури боржника, ліквідаційною комісією встановлено, що майна та грошових коштів на рахунках не виявлено, що підтверджується актом інвентаризації від 22.12.2011р. та відображено в передавальному акті від 28.12.2011р. та проміжному ліквідаційному балансі станом на січень 2012 року затверджений ліквідаційною комісією 17.08.2012р., поточні зобов'язання ТзОВ «Агрокультура Полісся»перевищують вартість його майнових активів.

Заборгованість із страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов'язкового державного соціального страхування по податках і зборах відсутня, що підтверджується відповідними довідками.

Через канцелярію суду головою ліквідаційної комісії ТзОВ «Агрокультура Полісся»подано клопотання про розгляд справи за наявними матеріалами, у зв'язку із неможливістю заявника забезпечити явку повноважного представника в судове засідання.

Ч.1 ст.3 ? Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»якщо інше не передбачено цим Законом, арбітражним керуючим (розпорядником майна, керуючим санацією, ліквідатором) може бути призначено фізичну особу - суб'єкта підприємницької діяльності, яка має вищу юридичну або економічну освіту, володіє спеціальними знаннями та не є зацікавленою особою щодо боржника і кредиторів. Згідно з цим Законом одна і та ж особа може виконувати функції арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) на всіх стадіях провадження у справі про банкрутство відповідно до вимог цього Закону.

П. 64 Постанови Пленуму Верховного суду України «Про судову практику в справах про банкрутство»в ухвалі про призначення розпорядника майна суд має зазначити мотиви, з яких призначено певну кандидатуру та відхилено інші, що були запропоновані.

При виборі кандидатури розпорядника майна судам слід враховувати освіту, досвід та показники роботи у попередніх справах, кількість справ, у яких бере участь арбітражний керуючий, наявність у нього організаційних та технічних можливостей виконувати обов'язки розпорядника майна у конкретній справі, страхування відповідальності арбітражного керуючого та інші обставини, які свідчать про його здатність належним чином виконувати передбачені Законом обов'язки.

Оскільки ухвалою господарського суду Волинської області від 15.11.12 р. явка представника заявника визнавалась обов'язковою, тому відповідно до ч. 1 ст.3? Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»та п. 64 Постанови Пленуму ВСУ від 18.12.2009р. №15 слід зобов'язати заявника в підтвердження вимог призначення арбітражного керуючого (ліквідатором) голову ліквідаційної комісії надати суду документи, визначені вищезазначеними нормативними актами.

Відповідно до ч.1, 3 ст. 77 Господарського процесуального кодексу України господарський суд відкладає розгляд справи у разі нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу необхідності витребування нових доказів.

На підставі вищевикладеного, господарський суд Волинської області вирішив розгляд справи відкласти.

Керуючись ч.1, 3 ст.77, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд Волинської області, -

ухвалив:

1. Розгляд підготовчого засідання відкласти на 12.12.2012р. на 12год. 40 хв.

2. Зобов'язати заявника надати суду докази наявності в рекомендованого ліквідатором голови ліквідаційної комісії організаційних та технічних можливостей для виконання обов'язків арбітражного керуючого (ліквідатора) в підтвердження вимог призначення арбітражного керуючого (ліквідатором) голову ліквідаційної комісії відповідно до ч. 1 ст.3? Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»та п. 64 Постанови Пленуму ВСУ від 18.12.2009р. №15.

3. Явка уповноваженого представника заявника в судове засідання обов'язкова.

Суддя М. М. Гончар

СудГосподарський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення05.12.2012
Оприлюднено08.12.2012
Номер документу27881800
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5004/1428/12

Ухвала від 12.12.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гончар Марія Михайлівна

Ухвала від 05.12.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гончар Марія Михайлівна

Ухвала від 15.11.2012

Господарське

Господарський суд Волинської області

Гончар Марія Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні