Судовий наказ
від 10.12.2012 по справі 0549/6513/2012
ТОРЕЗЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 0549/6513/2012

СУДОВИЙ НАКАЗ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"10" грудня 2012 р. Суддя Торезького міського суду Донецької області Фролова Л. Д., розглянула заяву ОСОБА_1 про видачу судового наказу про стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати у сумі 13270,90 грн., компенсації за невикористану відпустку у сумі 5155,85 грн., матеріальної допомоги у сумі 3764,06 грн. та грошової допомоги при звільненні у сумі 33298,20 грн. з державного підприємства «Підприємство Торезької виправної колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Донецькій області (№ 28)»у загальній сумі 51528,21 грн.. Заявник просила суд видати судовий наказ та допустити негайне виконання наказу в частині стягнення суми заборгованості за один місяць.

Відповідно до положень ст. 2 Закону України «Про оплату праці», заробітна плата має наступну структуру: основна заробітна плата. Це - винагорода за виконану роботу відповідно до встановлених норм праці (норми часу, виробітку, обслуговування, посадові обов'язки). Вона встановлюється у вигляді тарифних ставок (окладів) і відрядних розцінок для робітників та посадових окладів для службовців;

Додаткова заробітна плата. Це - винагорода за працю понад установлені норми, за трудові успіхи та винахідливість і за особливі умови праці. Вона включає доплати, надбавки, гарантійні і компенсаційні виплати, передбачені чинним законодавством; премії, пов'язані з виконанням виробничих завдань і функцій.

Інші заохочувальні та компенсаційні виплати. До них належать виплати у формі винагород за підсумками роботи за рік, премії за спеціальними системами і положеннями, компенсаційні та інші грошові і матеріальні виплати, які не передбачені актами чинного законодавства або які провадяться понад встановлені зазначеними актами норми.

Відповідно до ст. 116 КЗпП України, при звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації, провадиться в день звільнення. Якщо працівник в день звільнення не працював, то зазначені суми мають бути виплачені не пізніше наступного дня після пред'явлення звільненим працівником вимоги про розрахунок. Про нараховані суми, належні працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган повинен письмово повідомити працівника перед виплатою зазначених сум.

У зв'язку з викладеним, вимога заявника про стягнення в наказному провадженні нарахованої, але не виплаченої заробітної плати за жовтень у сумі 13270 грн. 90 коп. підлягає задоволенню.

Відповідно до п. 9.1 Інструкції про порядок виплати грошового забезпечення особам рядового і начальницького складу Державної кримінально-виконавчої служби України, затвердженої наказом Державного департаменту України з питань виконання покарань від 7 жовтня 2009 року N 222, особам рядового і начальницького складу, у тому числі тим, хто перебуває у розпорядженні, виплачується матеріальна допомога у розмірі, що не перевищує їх місячного грошового забезпечення для оздоровлення в разі вибуття в чергову відпустку, для вирішення соціально-побутових питань за мотивованим рапортом.

Судом встановлено, що вимога заявника про видачу судового наказу в частині стягнення матеріальної допомоги у сумі 3764 грн. 06 коп. ґрунтується на законі та підлягає задоволенню.

Згідно з ч. 1 ст. 83 Кодексу законів про працю України (далі -КЗпП України), у разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей.

Відтак, підлягає задоволенню також вимога ОСОБА_1 про стягнення компенсації за невикористану відпустку у сумі 5155 грн. 85 коп.

Відповідно до п. 18.1 Інструкції про порядок виплати грошового забезпечення особам рядового і начальницького складу Державної кримінально-виконавчої служби України, затвердженої наказом Державного департаменту України з питань виконання покарань від 7 жовтня 2009 року N 222, особам рядового і начальницького складу, які мають право на пенсію за Законом України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" (2262-12) при звільненні зі служби за вислугою строку служби, за віком, за станом здоров'я, у зв'язку із скороченням штатів або з проведенням організаційних заходів у разі неможливості використання на службі виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 50 відсотків, а при звільненні зі служби за власним бажанням, через сімейні обставини або з інших поважних причин, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України, виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 25 відсотків місячного грошового забезпечення за кожний повний календарний рік служби.

З урахуванням викладеного, вимоги заявника ОСОБА_1 про видачу судового наказу про стягнення грошової допомоги при звільненні у сумі 33298 грн. 20 коп. підлягають задоволенню.

Згідно з п. 2 ч. 1 ст. 367 ЦПК України, суд допускає негайне виконання рішень у справах про присудження працівникові виплати заробітної плати, але не більше ніж за один місяць.

Аналогічні положення викладені в п. 14 постанови № 14 пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 23.12.2011 року «Про практику розгляду судами заяв у порядку наказного провадження». А тому, суд вважає за необхідне допустити негайне виконання судового наказу в частині стягнення заробітної плати в межах платежу за один місяць.

Керуючись ч. 7 ст. 43 Конституції України, ст.ст. 83, 116 КЗпП України, п. 9.1 Інструкції про порядок виплати грошового забезпечення особам рядового і начальницького складу Державної кримінально-виконавчої служби України, ст.ст. 88, 96-97, 99, 102-104 ЦПК України, ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження», -

НАКАЗУЮ:

Стягнути з державного підприємства «Підприємство Торезької виправної колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Донецькій області (№ 28)»(код ЄДРПОУ 08679847), юридична адреса: 86600, Донецька область, м. Торез, вул. Широка, на користь ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 (ідентифікаційний податковий номер НОМЕР_1), нараховану, але не виплачену заробітну плату у сумі 13270 (тринадцять тисяч двісті сімдесят) грн. 90 коп., компенсацію за невикористану відпустку у сумі 5155 (п'ять тисяч сто п'ятдесят п'ять) грн. 85 коп., матеріальну допомогу у сумі 3764 (три тисячі сімсот шістдесят чотири) грн. 06 коп. та грошову допомогу при звільненні у сумі 33298 (тридцять три тисячі двісті дев'яносто вісім) грн. 20 коп., з урахуванням утримань та виплаченого авансу, всього у сумі -51528 (п'ятдесят одна тисяча п'ятсот двадцять вісім) грн. 21 коп.

Стягнути з державного підприємства «Підприємство Торезької виправної колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Донецькій області (№ 28)»(код ЄДРПОУ 08679847), юридична адреса: 86600, Донецька область, м. Торез, вул. Широка, на користь на користь УДКСУ в м. Торезі Донецької області судовий збір у розмірі 257 (двісті п'ятдесят сім) грн. 64 коп.

Судовий наказ в частині стягнення заробітної плати за жовтень 2012 року у сумі 13270 (тринадцять тисяч двісті сімдесят) грн. 90 коп. підлягає обов'язковому негайному виконанню.

Судовий наказ після набрання ним законної сили видати стягувачу.

Суддя Торезького міського суду Л. Д. Фролова

Відповідно до статті 105 ЦПК України боржник має право протягом десяти днів з дня отримання копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування.

Відповідно до статті 106 ЦПК України у разі ненадходження від боржника заяви про скасування судового наказу протягом трьох днів після закінчення строку на її подання судовий наказ набирає законної сили і суд видає його стягувачеві для пред'явлення до виконання.

Судовий наказ набрав чинності: …………………….«___»


20 ___ р.

Судовий наказ виданий стягувачу: ………………….«___»


20 ___ р.

Строк пред'явлення судового наказу до виконання: «___»


20 ___ р.

Суддя Л. Д. Фролова

Дата ухвалення рішення10.12.2012
Оприлюднено13.12.2012
Номер документу27948232
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —0549/6513/2012

Ухвала від 18.09.2013

Цивільне

Торезький міський суд Донецької області

Арапіна Н. Є.

Ухвала від 10.09.2013

Цивільне

Торезький міський суд Донецької області

Арапіна Н. Є.

Судовий наказ від 10.12.2012

Цивільне

Торезький міський суд Донецької області

Фролова Л. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні