Ухвала
від 18.12.2012 по справі 5017/2012/2531
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

про повернення позовної заяви

"18" грудня 2012 р.№ 5017/2012/2531

Суддя Бахарєв Б.О. розглянувши заяву Управління Пенсійного фонду України в Савранському районі (66200, Одеська обл., смт. Саврань, вул. Пирогова, 11, код ЄДРПОУ 22512077)

про порушення справи про банкрутство Савранського міжгосподарського комбінату сільського комунального господарства «Райсількомунгосп»(66200, Одеська обл., смт. Саврань, вул. Леніна, 123, код ЄДРПОУ 00452311).

ВСТАНОВИВ: Управління Пенсійного фонду України в Савранському районі звернулось до господарського суду з заявою про визнання відсутнього боржника Савранського міжгосподарського комбінату сільського комунального господарства «Райсількомунгосп»банкрутом відповідно ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", оскільки останній неспроможний виконати свої грошові зобов'язання перед кредитором на загальну суму 7000,00 грн.

Заява Управління Пенсійного фонду України в Савранському районі про порушення провадження справи про банкрутство Савранського міжгосподарського комбінату сільського комунального господарства «Райсількомунгосп»у порядку ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" підлягає поверненню з наступних підстав:

Відповідно до п. 1 ст. 5 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та ст.4-1 ГПК України провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Статтею 9 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", передбачено, що суддя повертає заяву про порушення провадження у справі про банкрутство з підстав, передбачених статтею 63 Господарського процесуального кодексу України, з урахуванням вимог цього Закону.

Статтею 63 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що підставою для повернення заяви і доданих до неї документів без розгляду, є не подання доказів на яких ґрунтується заява.

Відповідно до статті 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у разі, якщо громадянин -підприємець -боржник або керівні органи боржника -юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.

Статтею 93 Цивільного кодексу України передбачено, що місцезнаходження юридичної особи є адреса органу або особи, які відповідно до установчих документів юридичної особи чи закону виступають від її імені.

Заявник, в підтвердження відсутності боржника -Савранського міжгосподарського комбінату сільського комунального господарства «Райсількомунгосп»за адресою державної реєстрації, посилається на акт відсутності за юридичною адресою Савранського міжгосподарського комбінату сільського комунального господарства «Райсількомунгосп» від 07.12.2012р., який на думку заявника, свідчить про належний доказ відсутності боржника за місцем реєстрації.

Відповідно до вимог статті 17 Закону „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців" ( надалі закон 755-ХV), який набув чинності з 01.07.2004 року в Єдиному державному реєстрі містяться відомості про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, про відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу, а також відомості про зарезервовані найменування юридичних осіб.

Згідно п.1 ст. 18 Закону (755-ХV) якщо відомості, які підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, були внесені до нього, то такі відомості вважаються достовірними і можуть бути використані в спорі з третьої особою, доки до них не внесено відповідних змін

Вказаний Закон також визначає порядок внесення до Єдиного державного реєстру записів про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням, які здійснюються державним реєстратором (п. п. 9, 10 статті 19 зазначеного Закону (755-ХV).

Саме зазначений запис державного реєстратора є доказом відсутності юридичної особи за її місцезнаходженням.

Виходячи з вимог ч.2 ст. 34 ГПК України обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

Відповідна правова позиція викладена у пункті 105 постанови Пленуму Верховного Суду України №15 від 18 грудня 2009 року „Про судову практику в справах про банкрутство".

Згідно п. 10 ст. 7 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до заяви кредитора -органу державної податкової служби чи інших державних органів, які здійснюють контроль за правильністю та своєчасністю справляння єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів) , додаються докази вжиття заходів до отримання заборгованості по обов'язкових платежах у встановленому законодавством порядку.

Приймаючи до уваги, що заявником не надано доказів вжиття заходів, а саме доказів звернення до державної виконавчої служби щодо стягнення заборгованості з Савранського міжгосподарського комбінату сільського комунального господарства «Райсількомунгосп», доказів відсутності Савранського міжгосподарського комбінату сільського комунального господарства «Райсількомунгосп»за юридичною адресою, а тому заява Управління Пенсійного фонду України в Савранському районі підлягає поверненню без розгляду на підставі ст. 9 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та п. 3 ст. 63 ГПК України.

Керуючись п. 3 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України та ст. 7, 9, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суддя, -

У Х В А Л И В:

1. Заяву Управління Пенсійного фонду України в Савранському районі (66200, Одеська обл., смт. Саврань, вул. Пирогова, 11, код ЄДРПОУ 22512077) про порушення справи про банкрутство Савранського міжгосподарського комбінату сільського комунального господарства «Райсількомунгосп»(66200, Одеська обл., смт. Саврань, вул. Леніна, 123, код ЄДРПОУ 00452311) - повернути без розгляду.

Додаток: заява з додатками про порушення справи про банкрутство на 69 аркушах.

Суддя Бахарєв Б.О.

Дата ухвалення рішення18.12.2012
Оприлюднено19.12.2012
Номер документу28046433
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Савранського міжгосподарського комбінату сільського комунального господарства «Райсількомунгосп»(66200, Одеська обл., смт. Саврань, вул. Леніна, 123, код ЄДРПОУ 00452311

Судовий реєстр по справі —5017/2012/2531

Ухвала від 04.06.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Куровський C.B.

Постанова від 05.02.2013

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Лашин В.В.

Ухвала від 21.01.2013

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Лашин В.В.

Ухвала від 18.12.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні