Ухвала
від 20.03.2012 по справі 5011-50/2383-2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

Справа № 5011-50/2383-2012 20.03.12 За заявою публічного акціонерного товариства Банк "Київська Русь"

до товариства з обмеженою відповідальністю "Версія-Сістемс"(код ЄДРПОУ 34426076)

про банкрутство

Суддя Головатюк Л.Д.

Представники:

Від заявника Порхун В.М. (дов. № 198 від 16.05.2011)

Від боржника не прибув

ОБСТАВИНИ СПРАВИ :

Кредитор звернувся до суду із заявою про порушення справи про банкрутство боржника, оскільки товариство з обмеженою відповідальністю "Версія-Сістемс" неспроможне сплатити борг у сумі 13 804 710,14 грн. протягом трьох місяців після встановленого для його сплати строку.

Ухвалою господарського суду м. Києва від 29.02.2012 порушено провадження у справі №5011-50/2383-2012 та призначено підготовче засідання суду на 20.03.2012.

Представник боржника в підготовче засідання суду 20.03.2012 не з'явився, витребувані судом докази та відзив на заяву про порушення справи про банкрутство не подав, причин неявки суд не повідомив, хоча про час та місце розгляду справи був попереджений належним чином.

Представник заявника в судове засідання 20.03.2012 з'явився, дав пояснення по справі.

Відповідно до ч. 4 ст. 11 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у підготовчому засіданні суддя оцінює подані документи, заслуховує пояснення сторін, розглядає обґрунтованість заперечень боржника.

При розгляді даної справи в підготовчому засіданні суд -

В С Т А Н О В И В:

Згідно наявних документів боржник зареєстрований Дніпровською РДА у м. Києві як товариство з обмеженою відповідальністю "Версія-Сістемс" за адресою: 02002, м. Київ, вул. М.Раскової, 19, ідентифікаційний код 34426076. Заявлені вимоги публічного акціонерного товариства Банк "Київська Русь" документально підтверджуються наявними судовим рішенням, наказом про його примусове виконання, постановою ВДВС про відкриття виконавчого провадження, боржником не спростовані, тому визнаються судом безспірними та обґрунтованими.

Вимоги заявника підтверджені документами, за якими відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника, які не сплачені боржником -товариством з обмеженою відповідальністю "Версія-Сістемс"(код ЄДРПОУ 34426076) протягом трьох місяців після настання встановленого строку для їх сплати.

Сукупність доказів, які містяться в матеріалах даної справи доводять безспірність грошових вимог заявника та неспроможність боржника виконати свої зобов'язання перед кредитором у встановлений законом строк.

На виконання вимог суду представник заявника подав суду кандидатуру арбітражного керуючого Єфіменка Дениса Олеговича (ліцензія Міністерства юстиції України серії АВ № 600615 від 17.01.2012, ідентифікаційний номер фізичної особи -платника податків та інших обов'язкових платежів 3017616617) для призначення його розпорядником майна -товариства з обмеженою відповідальністю "Версія-Сістемс"(код ЄДРПОУ 34426076).

Крім того, через канцелярію суду від арбітражного керуючого Швачки С.В. надійшла заява про призначення його розпорядником майна боржника.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до висновку про призначення розпорядником майна відкритого акціонерного товариства "Київський завод гумових та латексних виробів" арбітражного керуючого Швачку С.В., у зв"язку з таким:

Згідно з частинами 1, 2 статті 13 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" розпорядник майна призначається у порядку, встановленому цим Законом; розпорядник майна призначається господарським судом з числа осіб, зареєстрованих державним органом з питань банкрутства як арбітражні керуючі.

За приписами частини 3 статті 3-1 та частини 5 статті 13 Закону арбітражними керуючими не можуть бути призначені: особи, які згідно з цим Законом вважаються заінтересованими; особи, які здійснювали раніше управління цим боржником -юридичною особою, за винятком випадків, коли з дня усунення цієї особи від управління зазначеним боржником минуло не менше трьох років, якщо інше не встановлено цим Законом; особи, яким заборонено здійснювати цей вид підприємницької діяльності або займати керівні посади; особи, які мають судимість за вчинення корисливих злочинів.

За приписами частини 2 статті 2 Закону державний орган з питань банкрутства пропонує господарському суду кандидатури арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) для державних підприємств або підприємств, у статутному фонді яких частка державної власності перевищує 25%, щодо яких порушена справа про банкрутство, та в інших випадках, передбачених цим законом.

При виборі кандидатури розпорядника майна відповідно до абзацу 5 п. 6.1.2. Рекомендацій Президії Вищого господарського суду України "Про деякі питання практики застосування Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"" від 04.06.2004 № 04-5/1193 судам слід враховувати освіту, досвід та показники роботи у попередніх справах, кількість справ, у яких бере участь арбітражний керуючий, наявність у нього організаційних та технічних можливостей виконувати обов'язки розпорядника майна у конкретній справі, страхування відповідальності арбітражного керуючого та інші обставини, які свідчать про здатність арбітражного керуючого належним чином виконувати передбачені Законом обов'язки.

Отже, відповідно до положень ст.2, п.2 ст. 13 Закону про банкрутство, право надавати суду пропозиції щодо кандидатури арбітражною керуючого для призначення розпорядником майна належить державному органу з питань банкрутства та кредиторам боржника (комітету кредиторів). При цьому, вирішення питання про обрання та призначення кандидатури ліквідатора підприємства-банкрута є прерогативою господарського суду. Даної позиції дотримується також Вищий господарський суд України у своїй Постанові від 08.02.2011 по справі № 50/279-б.

З огляду на матеріали справи, арбітражний керуючий Швачка С.В. має найбільший досвід арбітражного керуючого з понад усіх наданих суду кандидатур, в тому числі брав учать у банкрутстві державних підприємств, має стаж роботи понад 2 роки, має вищу освіту. Крім того, Швачка С.В. не є заінтересованою особою стосовно товариства з обмеженою відповідальністю "Версія-Сістемс"(код ЄДРПОУ 34426076), оскільки не проживає за місцезнаходженням даного боржника. Окрім цього, арбітражний керуючий Швачка С.В. має більший, ніж Єфіменко Д.О. досвід та показники при виконанні обов"язків розпорядника майна, санатора та ліквідатора (виконував обов"язки арбітражного керуючого при банкрутстві ТОВ «Грін Ліф», ТОВ «Арбат», ТОВ «Нові ресурси», тощо).

Крім того, судом перевірено і встановлено відсутність обставин, передбачених п. 3 ст. 3 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" щодо кандидатури арбітражного керуючого Швачки С.В.

Частиною 1 статті 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що якщо при прийнятті заяви про порушення провадження справи про банкрутство призначити розпорядника майна неможливо, розпорядник майна призначається на підготовчому засіданні.

Оскільки заявник вправі звернутися із заявою про порушення справи про банкрутство боржника, якщо останній ухиляється чи неспроможний задовольнити протягом трьох місяців безспірні претензійні вимоги та враховуючи вищевказане, є підстави закінчити підготовче засідання.

Керуючись ст.ст. 11, 13 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд м. Києва -

У Х В А Л И В:

1. Визнати безспірні грошові вимоги кредитора -публічного акціонерного товариства «Банк "Київська Русь" (ідентифікаційний код 24214088), який подав заяву про порушення справи про банкрутство до товариства з обмеженою відповідальністю "Версія-Сістемс"(код ЄДРПОУ 34426076) на суму 13 804 710,14 грн.

2. Призначити у справі № 5011-50/2383-2012 з метою забезпечення майнових інтересів кредиторів розпорядником майна товариства з обмеженою відповідальністю "Версія-Сістемс"(код ЄДРПОУ 34426076) арбітражного керуючого Швачку Сергія Васильовича (ліцензія Державного департаменту з питань банкрутства серії АВ № 499166 від 09.02.2010, ідентифікаційний номер фізичної особи -платника податків та інших обов'язкових платежів 2830720075).

Відповідно до вимог ст. 13 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" органи правління боржника не мають права без згоди розпорядника майна приймати рішення про:

- реорганізацію (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) і ліквідацію боржника; - створення юридичних осіб або про участь в інших юридичних особах; - створення філій та представництв; - виплату дивідендів; - проведення боржником емісії цінних паперів; - вихід із складу учасників боржника юридичної особи, придбання в акціонерів раніше випущених акцій боржника. Призначення розпорядника майна не є підставою для припинення повноважень керівника чи органу управління боржника.

3. Зобов'язати заявника з метою виявлення всіх кредиторів та осіб, які виявлять бажання взяти участь у санації боржника, за власний рахунок у десятиденний строк подати до офіційних друкованих органів оголошення про порушення справи про банкрутство боржника з метою виявлення всіх кредиторів та осіб, які виявлять бажання взяти участь у санації боржника та надати суду докази подання вищевказаного оголошення протягом двох тижнів з моменту опублікування (оригінал примірника газети ). Газетне оголошення має містити: повне найменування боржника, його поштову адресу, банківські реквізити; найменування та адресу господарського суду, номер справи, відомості про розпорядника майна.

4. З метою виявлення всіх інших можливих кредиторів зобов"язати арбітражного керуючого направити запити до державних органів, які здійснюють контроль за правильністю та своєчасністю справляння страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов'язкового державного страхування, податків і зборів (обов"язкових платежів).

5. Зобов'язати розпорядника майна - арбітражного керуючого Швачку С.В. не пізніше двох місяців та десяти днів після дати проведення підготовчого засідання суду надати суду на затвердження реєстр вимог кредиторів боржника, у якому повинні міститися відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов'язаннями чи зобов'язаннями щодо сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов'язкового державного соціального страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів), черговість задоволення кожної вимоги, окремо розмір неустойки (штрафу, пені). Внести в реєстр окремо відомості про майно боржника, яке є предметом застави згідно з державним реєстром застав.

6. Призначити попереднє засідання суду на 19.06.2012 о 10:00 год. (не пізніше 3-х місяців від дати проведення підготовчого засідання), яке відбудеться за адресою: вул. Б.Хмельницького, 4-б, м. Київ, зал. № 1.

7. Призначити перші загальні збори кредиторів, які повинні відбутися не пізніше 30.06.2012 (не пізніше 3-х місяців і 10 днів від дати проведення підготовчого засідання).

8. Копію ухвали направити заявнику, боржнику, розпоряднику майна, державному органу з питань банкрутства - Головному управлінню юстиції у м. Києві, державному реєстратору Дніпровської районної у м. Києві державної адміністрації та арбітражному керуючому Єфіменку Д.О.

9. Ухвала може бути оскаржена у встановленому порядку.

Суддя Головатюк Л.Д.

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення20.03.2012
Оприлюднено26.12.2012
Номер документу28214111
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5011-50/2383-2012

Ухвала від 18.03.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 03.03.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 21.11.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 05.11.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 20.03.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Постанова від 20.11.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 02.10.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 26.06.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 28.05.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

Ухвала від 29.02.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головатюк Л.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні