Ухвала
від 24.12.2012 по справі 5013/1170/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

УХВАЛА

24.12.2012 справа № 5013/1170/12

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Поліщук Г.Б. розглянув справу № 5013/1170/12 від 20.08.2012 року за заявою

кредитора - гр. ОСОБА_1, АДРЕСА_1

до боржника - приватного підприємства "Потенца", 25028, м. Кіровоград, вул. Волкова, 36

про банкрутство

ПРЕДСТАВНИКИ:

від кредитора - Кіровоградської ОДПІ Кіровоградської області ДПС - Гладковська О.С., довіреність № 400 від 30.11.2012р.;

від боржника - участі не брали.

В судовому засіданні брав участь розпорядник майна боржника арбітражний керуючий Охінченко С.М.

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою від 19.11.2012 року за результатами попереднього судового засідання господарський суд визнав грошові вимоги кредиторів та затвердив реєстр вимог кредиторів боржника приватного підприємства "Потенца", зобов'язавши розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Охінченка С.М., боржника та комітет кредиторів надати суду докази, необхідні для розгляду даної справи.

В судовому засіданні 24.12.2012 року представник кредитора - гр. ОСОБА_1 участі не брав, надіславши на адресу господарського суду клопотання про проведення розгляду справи 24.12.2012 року за відсутності кредитора та його представника, визнання приватного підприємство "Потенца" банкрутом, відкриття щодо банкрута приватного підприємства "Потенца" ліквідаційної процедури строком на шість місяців та зобов'язання сектору з питань банкрутства надати кандидатуру арбітражного керуючого для призначення ліквідатором ПП "Потенца".

Розглянувши дане клопотання в частині зобов'язання сектору з питань банкрутства надати кандидатуру арбітражного керуючого для призначення ліквідатором ПП "Потенца", господарський суд зазначає наступне.

Відповідно до положень частини 2 ст. 2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон про банкрутство) державний орган з питань банкрутства пропонує господарському суду кандидатури арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) для державних підприємств або підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує двадцять п'ять відсотків, щодо яких порушена справа про банкрутство, та в інших випадках, передбачених цим Законом; забезпечує реалізацію процедури банкрутства щодо відсутнього боржника.

Як вбачається з матеріалів справи, провадження у даній справі здійснюється за загальною процедурою, визначеною Законом про банкрутство. При цьому боржник у даній справі не є державним підприємством або підприємством, у статутному капіталі якого частка державної власності перевищує двадцять п'ять відсотків.

За приписами абзацу 6 ч. 8 ст. 16 Закону про банкрутство прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) належить до компетенції комітету кредиторів.

За таких обставин, господарський суд дійшов висновку про те, що клопотання кредитора в частині звернення до державного органу з питань банкрутства з метою отримання кандидатури арбітражного керуючого для призначення ліквідатором приватного підприємства "Потенца" задоволенню не підлягає.

За викладених обставин господарський суд вважає за необхідне розгляд справи у засіданні суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника, чи про визнання його банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи припинення провадження у справі про банкрутство відкласти на підставі п. 2 ч. 1 ст. 77 Господарського процесуального кодексу України та зобов'язати комітет кредиторів надати господарському суду кандидатуру арбітражного керуючого для призначення ліквідатором у даній справі.

Крім того, розпорядником майна боржника арбітражним керуючим Охінченком С.М. 19.12.2012 року подано до господарського суду звіт про виконану роботу в якості розпорядника майна приватного підприємства "Потенца", в якому просить господарський суд затвердити оплату послуг арбітражного керуючого Охінченка С.М. у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень у справі №5013/1170/12 про банкрутство приватного підприємства "Потенца". До поданого звіту розпорядником майна додано відповідний протокол зборів комітету кредиторів.

Згідно абзацу 3 ч. 4 ст. 3-1 Закону про банкрутство арбітражний керуючий має право отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Законом.

Відповідно до частини 14 ст. 3-1 Закону про банкрутство оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встановлюється та виплачується в розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом, якщо інше не встановлено цим Законом, але не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство.

Комітетом кредиторів прийнято рішення (протокол № 1 від 29.11.2012 року) встановити розпоряднику майна арбітражному керуючому Охінченку С.М. оплату послуг в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень у справі №5013/1170/12 про банкрутство приватного підприємства "Потенца".

За викладених обставин господарський суд дійшов висновку, що клопотання розпорядника майна арбітражного керуючого Охінченка С.М. про затвердження оплати послуг підлягає задоволенню.

Таким чином, керуючись ст. ст. 2, 3-1, 5, 14-16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. ст. 4-1, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника, чи про визнання його банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи припинення провадження у справі про банкрутство, відкласти до "22" січня 2013 р. на 15:00 год.

2.Засідання суду відбудеться за адресою: м. Кіровоград, вул. В'ячеслава Чорновола, 29/32, 3-й поверх, каб. 315.

3. Зобов'язати комітет кредиторів не пізніше 18.01.2013 року подати господарському суду пропозиції по кандидатурі арбітражного керуючого для призначення ліквідатором, завірену копію ліцензії арбітражного керуючого та заяву цього арбітражного керуючого про неналежність його стосовно даного боржника до категорії осіб, які не можуть бути призначені арбітражними керуючими (ч. 3 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом").

4. Явка голови комітету кредиторів, представника боржника та розпорядника майна у це засідання суду є обов'язковою.

5. Затвердити арбітражному керуючому Охінченку С.М. оплату послуг в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання ним повноважень у справі про банкрутство приватного підприємства "Потенца".

6. Примірники цієї ухвали направити кредитору - гр.ОСОБА_1 (АДРЕСА_1), боржнику (25028, м. Кіровоград, вул. Волкова, 36).

Суддя Г.Б. Поліщук

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення24.12.2012
Оприлюднено27.12.2012
Номер документу28255704
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5013/1170/12

Ухвала від 07.11.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 01.07.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 22.01.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 15.07.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 04.03.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Постанова від 29.01.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 24.12.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 19.11.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 12.09.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 12.09.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні