Ухвала
від 19.12.2012 по справі 5024/1078/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18

тел. /0552/ 49-31-78, 42-06-22, 32-11-36


У Х В А Л А

"19" грудня 2012 р. Справа № 5024/1078/2012

Господарський суд Херсонської області у складі судді Пінтеліної Т.Г. при секретарі Довгань О.І., розглянувши справу

справу за заявою управління Пенсійного Фонду України в м. Херсоні

До Боржника -товариства з обмеженою відповідальністю " Таврія-Агро-Капітал", місцезнаходження м. Херсон вул. Ракетна, 110, код ЄДРПОУ 33172316

Про банкрутство

За участю представників кредиторів :

- УПФУ в м. Херсоні -Лихошапко Д.М.,дов.№ 28116/12 від 01.10.12р.

- Херсонського МЦЗ -Щербина Р.Л. дов.№ 10-08/5 від 03.01.12р. не викликались

Від боржника -Галка Л.Б., ліквідатор - арбітражний керуючий

в с т а н о в и в:

Провадження у справі порушено ухвалою від 19.07.2012р. (а.с. 1), за правилами та ознаками ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" -стосовно відсутнього боржника. Борг перед кредитором становив 147 660, 29 грн.

Постановою від 16.08.2012р . (а.с.64 - 65) суд визнав боржника банкрутом, відкрив ліквідаційну процедуру строком на 3 місяці, ліквідатором призначив арбітражного керуючого Галку Л.Б.

Ухвалою від 19.07.2012р. суд витребував необхідну інформацію від :

- Херсонської філії ПАТ КБ "Приватбанк " - рекомендований лист вручений 24.07.2012р. Волковій. Інформація надана -а.с. 99 - 110

- ДПІ у м. Херсоні. Відповідь та інформація надані суду - а.с. 35-40, 50-58

- ВДВС Суворовського РУЮ. Постановою від 16.08.2012р. суд повторно витребував відомості від ВДВС Суворовського РУЮ.

Після прийняття судом постанови про банкрутство боржника, до надійшли заяви від кредиторів :

- ВД Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України (а.с. 71 - 78) ;

- Херсонського міського центру зайнятості -а.с.79 -84;

- ДПІ у м. Херсоні -а.с. 85 -99

Ліквідатор підприємства-боржника звернувся до суду з клопотанням про продовження строку ліквідаційної процедури.

На виконання постанови суду та покладених обов'язків визначених Законом, ліквідатором проведено відповідну роботу за результатами якої підготовлено звіт за № 148-1078 від 14.11.2012 року з доданими документами на підтвердження виконаної роботи.

В ході проведеної роботи ліквідатором встановлено майно належне банкруту яке знаходиться в заставі ПАТ «Кредитпромбанк».

Ліквідатором проведено інвентаризацію зазначеного майна та включено його до ліквідаційної маси, згідно з приписами ст. 26 Закону.

Пункт 6 ст. 52 Закону визначає, що «за клопотанням ліквідатора, у разі виявлення ним майна відсутнього боржника, господарський суд може винести ухвалу про припинення процедури ліквідації, передбаченої цією статтею, і переходу до загальних судових процедур».

З метою виявлення кредиторів, ліквідатором надано оголошення до офіційного друкованого органу - Газета «Голос України»№165(5416) від 06.09.12р. про визнання боржника банкрутом. Вимоги кредиторів приймаються протягом 30 (тридцяти) днів з моменту виходу оголошення (про що відповідно зазначено в оголошенні).

Згідно ч. 3. ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»у разі виявлення майна відсутнього боржника ліквідатора має бути замінено за клопотанням кредитора арбітражним керуючим, про що господарський суд виносить ухвалу. У разі виявлення ліквідатором майна відсутнього боржника, визнаного банкрутом, сума виручки від продажу такого майна направляється на покриття витрат, пов'язаних з провадженням у справі про банкрутство.»

Відповідно до ч. 6. ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»за клопотанням ліквідатора у разі виявлення ним майна відсутнього боржника, визнаного банкрутом, господарський суд може винести ухвалу про припинення процедури ліквідації, передбаченої цією статтею, і переходу до загальних судових процедур у справі про банкрутство, передбачених цим Законом.»

Відповідно до ч. 7. ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»задоволення вимог кредиторів здійснюється в черговості, передбаченому статтею 31 цього Закону. Кредитори можуть оскаржити результати розгляду їх вимог ліквідатором до господарського суду до затвердження господарським судом ліквідаційного балансу.

Враховуючи вищезазначене, ліквідатор Галка Л.Б. звернувся до суду із заявою і просить суд розглянути прийняти рішення щодо здійснення подальшої процедури ліквідації на загальних підставах, передбачених Законом, приймаючи до уваги те, що боржник фактично не здійснює підприємницьку діяльність, керівник звільнився з посади, процедуру фактично проводить ліцензований арбітражний керуючий, надано оголошення до друкованих органів з метою повідомлення кредиторів про визнання банкрутом боржника та формуванням реєстру (відповідно погашення кредиторських вимог згідно нього), як того вимагає Закон.

Для розгляду заяви ліквідатора про перехід до загальної процедури ліквідації банкрута призначено судове засідання, всі учасники провадження повідомлені про час і місце розгляду справи.

В судовому засіданні ліквідатор та присутні представники кредиторів підтримали заявлене ліквідатором клопотання про перехід до загальної процедури ліквідації боржника. Суд задовольняє дане клопотання.

Ліквідатор Галка Л.Б. заявив клопотання про встановлення йому судом розміру оплати послуг. Розглянувши дане клопотання, суд вважає, що клопотання заявлене передчасно і відхиляє його.

Пункт 4 ст. 3-1 Закону визначає, що арбітражний керуючий має право на отримання винагороди. Пункт 10 передбачає, що оплата послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого у зв'язку з виконання м ним своїх обов'язків здійснюється в порядку встановленим цим Законом, і може здійснюватись за рахунок коштів отриманих від продажу майна боржника.

Відповідно до пунктів 10-12 статті 3-1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" оплата послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків здійснюються в порядку, встановленому цим Законом, за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника. Оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за період від дня винесення господарським судом ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство і до дня першого засідання комітету кредиторів, на якому встановлюється розмір оплати послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого, здійснюється кредитором або боржником, за заявою якого порушено справу, у максимальному розмірі, визначеному цією статтею.

Ці положення встановлюють, що арбітражний керуючий має беззаперечне право на оплату наданих послуг за рахунок особи, за заявою якої порушено справу про банкрутство.

Оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за кожен місяць здійсненню ним своїх повноважень встановлюється та виплачується у розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом,

Станом на 19.12.12р. рішення комітету кредиторів про встановлення розміру оплати послуг ліквідатора до суду не надано.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 3-1, 22-34, 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

у х в а л и в:

1. Задовольнити клопотання ліквідатора Галки Л.Б. та перейти до загальної процедури ліквідації боржника .

2. Продовжити строк ліквідаційної процедури боржника та повноваження ліквідатора арбітражного керуючого Галки Л.Б. строком на 6 місяців, до 16.05.2013р.

3.ПОВТОРНО Зобов'язати ВДВС Суворовського РУЮ в 5-денний термін надати суду відомості згідно ухвали від 19.07.2012р. та постанови від 16.08.2012р. - а саме які виконавчі провадження стосовно боржника - товариства з обмеженою відповідальністю " Таврія-Агро-Капітал" ( місцезнаходження м. Херсон, вул. Ракетна, 110, код ЄДРПОУ 33172316 ) було відкрито за період з 01.01.2010р. згідно Державного реєстру виконавчих проваджень - посилання на виконавчий документ з повними реквізитами про суд, який видав виконавчий документ, стягувача та суми боргу, дати відкриття та закриття провадження, стан виконання.

4.Зобов'язати ВДВС Комсомольського РУЮ в 5- денний надати суду відомості які виконавчі провадження стосовно Панченка Валентина Миколайовича (прож. М.Херсон, сел. Комишани, вул. Нижня, 132-а) було відкрито за період з 01.01.2010р. згідно Державного реєстру виконавчих проваджень - посилання на виконавчий документ з повними реквізитами про суд, який видав виконавчий документ, стягувача та суми боргу, дати відкриття та закриття провадження, стан виконання.

5.Зобов'язати ВДВС Бериславського РУЮ в 5-денний термін надати суду відомості згідно ухвали від 19.07.2012р. та постанови від 16.08.2012р. - а саме які виконавчі провадження стосовно боржника - товариства з обмеженою відповідальністю " Таврія-Агро-Капітал" ( місцезнаходження: м. Херсон, вул. Ракетна, 110, код ЄДРПОУ 33172316 ) було відкрито за період з 01.01.2010р. згідно Державного реєстру виконавчих проваджень - посилання на виконавчий документ з повними реквізитами про суд, який видав виконавчий документ, стягувача та суми боргу, дати відкриття та закриття провадження, стан виконання.

6.Ухвалу надіслати : ліквідатору Галці Л.Б., УПФУ у м. Херсоні, Херсонському центру зайнятості, ВД ФССзНВП, ДПІ у м. Херсоні, ВДВС Суворовського РУЮ, ПАТ «Кредитпромбанк»в особі Херсонської філії, ВДВС Бериславського РУЮ, ВДВС Комсомольського РУЮ.

Суддя Т.Г. Пінтеліна

Дата ухвалення рішення19.12.2012
Оприлюднено04.01.2013
Номер документу28354233
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —5024/1078/2012

Ухвала від 22.07.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 22.07.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 03.07.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 27.05.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 18.03.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 25.02.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 17.12.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 18.06.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 09.04.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 19.12.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні