Ухвала
від 24.12.2012 по справі 2609/30102/12
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №2-7693/12

(№2609/30102/12)

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24.12.2012 року суддя Солом'янського районного суду м. Києва Оксюта Т.Г. розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1, ОСОБА_2 до ОСББ «Мій затишок» про захист прав споживачів, -

В С Т А Н О В И В :

Позивачі звернулись до суду із позовною заявою до відповідача про захист прав споживачів.

Відповідно до ст. 119 ЦПК України позовна заява повинна містити: найменування суду, до якого подається заява; ім'я (найменування) позивача і відповідача, а також ім'я представника позивача, якщо позовна заява подається представником, їх місце проживання (перебування) або місцезнаходження, поштовий індекс, номери засобів зв'язку, якщо такі відомі; зміст позовних вимог; ціну позову щодо вимог майнового характеру; виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують кожну обставину, наявність підстав для звільнення від доказування; перелік документів, що додаються до заяви.

Позовна заява підписується позивачем або його представником із зазначенням дати її подання.

Позовна заява повинна відповідати іншим вимогам, встановленим законом.

Відповідно до ст. 120 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Вищевказана заява не відповідає вимогам ст.ст. 119-120 ЦПК України, а саме: позивачами не зазначено та не надано доказів, що підтверджують кожну обставину викладену у позовній заяві.

Так, позивачам слід зазначити (надати) докази стосовно:

1) того, що балансоутримувачем будинку АДРЕСА_1 є ОСББ «Мій затишок»;

2) погроз ОСББ «Мій затишок»щодо відключення комунальних послуг в квартирах АДРЕСА_1

3) що відключення електропостачання, постачання холодної води, опалення (постачання теплової енергії) в квартирах АДРЕСА_1 відбулося саме з вини відповідача ОСББ «Мій затишок».

Позивачам також слід визначити статус у даній справі ОСМД «Мій затишок», оскільки з матеріалів справи вбачається, що позовні вимоги заявлені до останнього.

Позивачам необхідно обґрунтувати на підставі яких норм закону передбачено зобов'язувати ОСМД «Мій затишок»укладати договори з мешканцями багатоквартирного будинку (в даному випадку з позивачами), з управління неподільним та загальним майном житлового комплексу, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 забезпечення належної експлуатації, якісного та своєчасного надання житлово-комунальних послуг, забезпечення відповідних умов користування неподільним та загальним майном, з визначення всіх умов договору, що є істотними відповідно до діючого законодавства, у тому числі переліку послуг, що надаються ОСМД «Мій затишок»та вартості цих послуг.

Позивачами не надано та не зазначено розрахунку збитків, які вони просять стягнути з ОСББ «Мій затишок», так само як і не зазначено з яких міркувань вони виходили визначаючи розмір збитків, оскільки з матеріалів позовної заяви неможливо встановити, що саме під збитками позивачі мають на увазі (моральну чи матеріальну шкоду).

При цьому позивачам слід врахувати вимоги п.4 Постанови Пленуму Верховного Суду України №4 «Про судову практику в справах про відшкодування моральної (немайнової) шкоди»від 31.03.1995 року (зі змінами та доповненнями) та ЦК України.

Крім того, з матеріалів позовної заяви вбачається, що вимоги заявлені позивачами містять як майновий так і немайновий характер, при цьому ціну позову позивачами не визначено.

Позивачам також слід обґрунтувати з яких міркувань вони виходили сплачуючи судовий збір, оскільки відповідно до Закону України «Про судовий збір»(із змінами, внесеними згідно із Законом №3828-VI від 06.10.2011 року) за подання до суду позовної заяви майнового характеру ставка судового збору становить 1% ціни позову, але не менше 0,2 розміру мінімальної заробітної плати та не більше 3 розмірів мінімальної заробітної плати.

За подання до суду позовної заяви немайнового характеру ставка судового збору становить 0,1 розміру мінімальної заробітної плати.

За подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

На підставі викладеного, позивачам необхідно сплатити судовий збір відповідно до вимог чинного законодавства.

Враховуючи викладене, відповідно до ст. 121 ЦПК України вважаю необхідним залишити заяву без руху, надавши позивачу строк для усунення недоліків.

Керуючись ст.ст. 119-121 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В :

Позовну заяву ОСОБА_1, ОСОБА_2 до ОСББ «Мій затишок»про захист прав споживачів - залишити без руху.

Надати строк на усунення недоліків терміном три дні з моменту отримання копії ухвали, шляхом подання нової позовної заяви, з урахуванням вимог, викладених в ухвалі.

Роз'яснити, що в разі невиконання вимог, зазначених в ухвалі, позовна заява буде вважатися неподаною та повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення24.12.2012
Оприлюднено04.01.2013
Номер документу28424328
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист прав споживачів

Судовий реєстр по справі —2609/30102/12

Рішення від 22.02.2013

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Оксюта Т. Г.

Рішення від 22.02.2013

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Оксюта Т. Г.

Ухвала від 08.01.2013

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Оксюта Т. Г.

Ухвала від 24.12.2012

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Оксюта Т. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні