Постанова
від 08.08.2012 по справі 4-1104/12
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №4-1104/12

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08.08.2012 року м. Житомир

Суддя Богунського районного суду м. Житомира Комнацький О.В., розглянувши скаргу ОСОБА_1 на постанову про відмову в порушенні кримінальної справи, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду зі скаргою, у якій просив скасувати постанову від 07.06.2011 року помічника прокурора м. Житомира Жука О.В. про відмову у порушенні кримінальної справи проти працівників міліції Богунського РВ УМВС України в Житомирській області ОСОБА_3, ОСОБА_4 та ОСОБА_5, просив провести перевірку та порушити кримінальну справу проти вказаних осіб за ст.ст. 364,365 КК України. При цьому просив поновити строк на оскарження постанови, посилаючись на те, що пропущений ним час на її оскарження, йому потрібен був час на вивчення кримінапьно-процесуальеного законодавства і виправлення помилок у скарзі, яка подавалась раніше,

Відповідно до ст. 236-1 КПК України скарга на постанову органу дізнання, слідчого, прокурора про відмову в порушенні кримінальної справи подається особою, інтересів якої вона стосується до районного (міського) суду за місцем розташуванням органу або роботи посадової особи, яка винесла постанову, протягом семи днів з дня отримання копії постанови чи повідомлення прокурора про відмову в скасуванні постанови.

Тобто, предметом судового контролю, функція якого здійснюється за правилами кримінально-процесуального закону, є постанова про відмову у порушенні кримінальної справи, винесена органом дізнання, слідчим чи прокурором за результатами розгляду заяв та повідомлень про злочин, яка повинна бути додана до скарги та є предметом такого оскарження, а отже - необхідною умовою для прийняття рішення, передбаченого цією статтею.

Враховуючи, що скаржником не надано копії постанови про відмову у порушенні кримінальної справи, щодо якої стосуються її доводи, викладені у скарзі і на які вона посилається як на підставу скасування постанови, а отже відсутній предмет оскарження -постанова про відмову у порушенні кримінальної справи, що унеможливлює розглянути скаргу та розв'язати клопотання про поновлення строків на оскарження постанови, а також того, що проведення перевірки та порушення кримінальної справи щодо працівників міліції, на дії яких заявник звертався до прокуратури м. Житомира, та по яким винесено оскаржувану постанову про відмову у порушенні кримінальної справи, не відноситься до повноважень суду, суд приходить до висновку, що скарга ОСОБА_1 з клопотанням про поновлення строку підлягає залишенню без розгляду.

Залишення скарги без розгляду, не позбавляє права заявника у разі усунення обставин, що перешкоджають розгляду скарги, подати її повторно.

Керуючись ст. 236, 236-2 КПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Скаргу ОСОБА_1 на постанову про відмову в порушенні кримінальної справи залишити без розгляду.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя

СудБогунський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення08.08.2012
Оприлюднено18.01.2013
Номер документу28617595
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-1104/12

Постанова від 20.11.2012

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Богдан С. І.

Постанова від 08.08.2012

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Комнацький О. В.

Постанова від 29.05.2012

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

Постанова від 15.05.2012

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Мельник І. О.

Постанова від 10.04.2012

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Білоцерківець О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні