Ухвала
від 17.01.2013 по справі 2а-1670/8218/12
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

17 січня 2013 рокум. ПолтаваСправа № 2а-1670/8218/12

Полтавський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Удовіченка С.О.,

при секретарі - Авдєєнку Є.В.,

за участю:

представника відповідача - Чалої О.Д.

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за адміністративним позовом Приватного підприємства "Валма" до Державної податкової інспекції у м. Полтаві Полтавської області Державної податкової служби про скасування податкових повідомлень-рішень, -

В С Т А Н О В И В:

26 грудня 2012 року Приватне підпрпиємство "Валма" звернулося до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Державної податкової інспекції у м. Полтаві Полтавської області Державної податкової служби про скасування податкових повідомлень-рішень від 14.08.2012 №0008271502, №0008251502 та від 07.11.2012 №0010931502, №0010941502.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 28 грудня 2012 року провадження у справі за даним адміністративним позовом відкрито.

Згідно з пунктом 4 частини першої статті 7 Кодексу адміністративного судочинства України принципами адміністративного судочинства є змагальність сторін, диспозитивність та офіційне з'ясування всіх обставин у справі.

У відповідності до положень частин четвертої та п'ятої статті 11 Кодексу адміністративного судочинства України суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи. Суд повинен запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати докази або з власної ініціативи витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає.

Згідно з частиною другою статті 69 Кодексу адміністративного судочинства України докази суду надають особи, які беруть участь у справі. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

Частинами першою та п'ятою статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення. Суд може збирати докази з власної ініціативи.

З метою повного, всебічного та об'єктивного розгляду даної справи, дотримуючись принципу офіційного з'ясування всіх обставин у справі, суд дійшов до висновку про необхідність витребування у сторін додаткових доказів у справі.

Згідно пункту 4 частини другої статті 156 Кодексу адміністративного судочинства України суд має право зупинити провадження у справі в разі наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

Зважаючи на те, що надання витребуваних судом доказів потребує додаткового часу, а відповідно до частини першої статті 122 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративна справа має бути розглянута і вирішена протягом розумного строку, суд вважає за необхідне зупинити провадження у даній справі.

На підставі викладеного, керуючись пунктом 4 частини другої статті 156 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Витребувати від Приватного підприємства "Валма" додаткові доказу справі:

- сертифікати якості, паспорти тощо підприємства-виробника на придбаний у Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія"Люксопт" товар.

- докази транспортування товару (товарно-транспортні накладні, подорожні листи) від продавця - Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія"Люксопт" до покупця Приватного підприємства "Валма".

- витяг із журналу довіреностей на отримання товару у Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія"Люксопт".

- довідку (не витяг) із Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб - підприємців станом на дату розгляду справи відносно Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія"Люксопт".

Витребувати від Державної податкової інспекції у м. Полтаві Полтавської області Державної податкової служби додаткові доказу справі:

- додатки до акту перевірки від 26.07.2012 №2117/15-2/32017319.

- документи (докази) на які є посилання у акті перевірки від 26.07.2012 №2117/15-2/32017319 (акт (довідка) зустрічної перевірки контрагента, довідка на встановлення місцезнаходження, декларації із податку на прибуток (додатки К ,07) та податку на додану вартість, пояснення посадових осіб тощо).

- відомості із бази даних "Підсистеми співставлення даних податкової звітності та розшифровок податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів" відносно позивача та спірного контрагенту за перевіряємий період.

- обґрунтований детальний розрахунок сум нарахованого грошового зобов'язання (за основним платежем та за штрафними санкціями окремо) по спірним податковим повідомленням - рішенням.

Провадження у справі за адміністративним позовом Приватного підприємства "Валма" до Державної податкової інспекції у м. Полтаві Полтавської області Державної податкової служби про скасування податкових повідомлень-рішень зупинити для отримання додаткових доказів у справі до 14 лютого 2013 року.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала в частині витребування доказів у справі оскарженню не підлягає.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали з одночасним поданням копії апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя С.О. Удовіченко

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.01.2013
Оприлюднено21.01.2013
Номер документу28675271
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1670/8218/12

Ухвала від 14.02.2013

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

Ухвала від 21.03.2013

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Любчич Л.В.

Постанова від 14.02.2013

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

Ухвала від 17.01.2013

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

Ухвала від 28.12.2012

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні