Ухвала
від 20.12.2012 по справі 5016/797/2012(15/17)
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=======================================================================

УХВАЛА

"20" грудня 2012 р.Справа № 5016/797/2012(15/17)

Кредитор: фізична особа -підприємець ОСОБА_1, АДРЕСА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1,

Банкрут: Приватне підприємство "Добрий пан", 54030, м. Миколаїв, вул. Нікольська, 25, ЄДРПОУ 34034137

Ліквідатор: арбітражний керуючий Мельник Ю.О., АДРЕСА_2

про банкрутство.

Суддя Ржепецький В.О.,

За участі представників:

Від кредитора: не з'явився;

Від банкрута: не з'явився;

Ліквідатор: арбітражний керуючий Мельник Ю.О.

встановив:

Ухвалою господарського суду Миколаївської області від 07.05.2012р. за заявою фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 порушено провадження у справі про банкрутство ПП "Добрий Пан" в порядку ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Постановою суду від 07.06.2012р. ПП "Добрий Пан" визнано банкрутом, визнано безспірні грошові вимоги ініціюючого кредитора у сумі 401 000грн., відкрито відносно банкрута ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Мельника Ю.О., якого зобов'язано здійснити ліквідацію боржника відповідно до вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

На виконання постанови суду від 07.06.2012р. ліквідатором Приватного підприємства "Добрий пан" - арбітражним керуючим Мельник Ю.О. подано суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс товариства-банкрута станом на 10.09.12р.

Ухвалою суду від 08.10.2012р. розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу призначений на 06.11.2012р. Ліквідатор у судове засідання не з'явився, вимоги ухвали від 08.10.12р. не виконав про причини неявки не суду не повідомив, у зв'язку з цим розгляд звіту та ліквідаційного балансу відкладено на 11.12.12р.

11.12.12р. судове засідання було відкладено на 20.12.12р. у зв'язку з ненадходженням доказів проведення ДПІ у Центральному районі м. Миколаєва Миколаївської області Державної податкової служби позапланової перевірки.

На адресу суду 20.12.12р. ліквідатором надано для приєднання до матеріалів справи копію довідки про незнаходження боржника за місцем реєстрації та копію конверту з повідомленням про відсутність організації за юридичною адресою.

Ліквідатор просить суд затвердити звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс та припинити провадження у справі.

Розглянувши наданий ліквідаційний баланс, звіт ліквідатора та матеріали справи, заслухавши пояснення ліквідатора, суд дійшов висновку про затвердження звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу та припинення провадження у справі на підставі наступного.

Ліквідатор виконав вимоги передбачені розділом III «Ліквідаційна процедура» Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

На виконання вимог ч. 5 ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатором направлено листи - повідомлення наступним відомим можливим кредиторам:

- УПФУ в Центральному районі м. Миколаєва;

- ДПІ у Центральному районі м. Миколаєва.

- Відділенню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Центральному районі м. Миколаєва,

- Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності у Центральному районі,

- Міському районному центру зайнятості населення у Центральному районі м.Миколаєва,

Вимог кредиторів щодо виплати заборгованості із заробітної плати за три місяці роботи, що передують порушенню справи про банкрутство чи припиненню трудових відносин у разі звільнення працівника до порушення зазначеної справи - не встановлено. Вимог кредиторів щодо виплати заборгованості із заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян не встановлено.

За результатами розгляду кредиторських вимог банкрута, ліквідатором Приватного підприємства "Добрий пан" складено реєстр вимог кредиторів на загальну суму 401 000 грн.

Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс станом на 01.09.2012р. свідчать про відсутність у банкрута основних та оборотних засобів для ведення господарської діяльності, своєчасного погашення грошових зобов'язань, відсутність можливості відновити платоспроможність, оскільки у банкрута відсутнє будь-яке майно, що підтверджується довідками Комунального підприємства «Миколаївське міжміське бюро технічної інвентаризації» № 5973 від 02.09.2012р. про відсутність реєстрації за банкрутом нерухомого майна, інспекції Держтехнагляду від 05.12.2012р. про відсутність реєстрації за банкрутом сільськогосподарської техніки та транспортних засобів, УДАІ УМВС України в Миколаївській області № 9/6296 від 10.08.2012р. про відсутність реєстрації за банкрутом транспортних засобів.

Згідно листа Управління Держкомзему у м. Миколаєві № 3650/751-2/1400 від 10.12.2012р. інформація щодо реєстрації земельних ділянок за ПП «Добрий пан» відсутня.

Згідно витягу з Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна №39157986 від 06.12.2012р. в реєстрі Центральним відділом державної виконавчої служби Миколаївського міського управління юстиції накладено арешт стосовно нерухомого майна банкрута.

За витягом з Державного реєстру обтяжень рухомого майна №39155033 від 06.12.2012р. в реєстрі Центральним відділом державної виконавчої служби Миколаївського міського управління юстиції накладено арешт стосовно рухомого майна банкрута.

Центральним ВДВС Миколаївського міського управління юстиції постановою від 24.11.2011р. закінчено виконавче провадження по справі 5016/1504/2011(9/27) з виконання виконавчого напису № 1031 від 17.05.11р. (приватний нотаріус Миколаївського міського нотаріального округу ОСОБА_3.)

За інформацією Державної податкової інспекції у Центральному районі м. Миколаєва № 5089/10/18-343 від 30.08.2012р. Приватне підприємство "Добрий пан" відсутні рахунки в установах банків.

Обстеженням за юридичною адресою банкрута будь-яких активів підприємства та фінансово-господарської документації не виявлено. За юридичною адресою підприємство діяльність не здійснює (акт обстеження та огляду від 03.11.2012р).

В зв'язку з недійсністю та втратою печатки та бухгалтерських документів банкрута ліквідатором було опубліковано оголошення в газеті «Позвоните» № 95 від 10.12.2012р.

08.08.2012 року на адресу господарського суду надійшов лист Державної податкової інспекції у Центральному районі м.Миколаєва Миколаївської області Державної податкової служби, в якій орган ДПІ клопоче не ліквідувати банкрута до проведення податкової перевірки.

Як витікає з положень ст. 44.1 Податкового кодексу України, якою визначається, що для цілей оподаткування платники податків зобов'язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов'язаних з визначенням об'єктів оподаткування та/або податкових зобов'язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством, саме ці документи є необхідними для проведення перевірки платника податків.

Відповідно до ст. 75.1.2. ПК України, документальна перевірка проводиться на підставі податкових декларацій (розрахунків), фінансової, статистичної та іншої звітності, регістрів податкового та бухгалтерського обліку, ведення яких передбачено законом, первинних документів, які використовуються в бухгалтерському та податковому обліку і пов'язані з нарахуванням і сплатою податків та зборів, виконанням вимог іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на органи державної податкової служби, а також отриманих в установленому законодавством порядку органом державної податкової служби документів та податкової інформації, у тому числі за результатами перевірок інших платників податків.

Можливості проведення перевірки за відсутності зазначених вище документів чинне законодавство не встановлює. Заходи вжиті ліквідатором щодо розшуку керівника боржника та первинних бухгалтерських документів виявились безрезультатними, що підтверджено матеріалами звіту.

Крім того, у відповідності до положень ч. 5 ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ліквідатор письмово повідомляє про визнання господарським судом відсутнього боржника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута. Матеріали справи містять лист ліквідатора від 10.07.2012 року на адресу органу ДПІ з повідомленням про визнання боржника банкрутом та необхідність звернутись із кредиторськими вимогами у разі їх наявності в провадженні у справі про банкрутство.

Як витікає з положень зазначеної вище норми ст. 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», право кредитора заявити свої вимоги має бути реалізоване у встановлений Законом місячний термін.

У відповідності до ч. 5 ст. 31 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», вимоги, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, не розглядаються і вважаються погашеними.

За таких обставин звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс банкрута підлягають затвердженню, юридична особа - ліквідації і виключенню з Єдиного державного реєстру.

У зв'язку із затвердженням звіту і ліквідаційного балансу провадження у справі припиняється.

Відповідно до ч. 5 ст. 39 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» рішення суду про ліквідацію юридичної особи - банкрута направляється державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи - банкрута для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

Керуючись ст. ст. 31, 32, 40, 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. 39 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців», ст. ст. 80, 86 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Приватного підприємства "Добрий пан" (ЄДРПОУ 34034137).

2. Ліквідувати Приватне підприємство "Добрий пан" (ЄДРПОУ 34034137).

3. Вимоги кредиторів вважати погашеними.

4. Провадження у справі №5016/797/2012(15/17) - припинити.

5. Зобов'язати ліквідатора примірники ліквідаційного балансу банкрута надіслати на адресу державного реєстратора - виконавчому комітету Миколаївської міської ради та Головного управління статистики в Миколаївській області.

6. Ухвалу направити:

- для виконання:

- проведення державної реєстрації припинення юридичної особи державному реєстратору - Виконавчому комітету Миколаївської міської ради,

- Головному управлінню статистики в Миколаївській області,

- ліквідатору,

- до відома: кредитору.

СуддяВ.О.Ржепецький

Дата ухвалення рішення20.12.2012
Оприлюднено24.01.2013
Номер документу28777530
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство.

Судовий реєстр по справі —5016/797/2012(15/17)

Постанова від 25.04.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Поліщук B.Ю.

Ухвала від 16.04.2013

Господарське

Вищий господарський суд України

Поліщук B.Ю.

Ухвала від 13.02.2013

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Лавриненко Л.В.

Ухвала від 20.12.2012

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 11.12.2012

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 06.11.2012

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 08.10.2012

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Постанова від 07.06.2012

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

Ухвала від 24.05.2012

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні