Ухвала
від 18.01.2013 по справі 4937/12/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Херсонський окружний адміністративний суд

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90


УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 січня 2013 р.Справа № 2а- 4937/12/2170 Херсонський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Хом'якової В.В. ,

при секретарі: Мельник О.О., за участю представника позивача Дуденко В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕВРОМАРТ" до Відділу державної реєстрації виконавчого комітету Херсонської міської ради, Державного реєстратора Відділу державної реєстрації Виконавчого комітету Херсонської міської ради Андрєєвої Олени Вікторівни про визнання протиправними дій та зобов'язання вчинити певні дії,

встановив:

Товариство з обмеженою відповідальністю "ЕВРОМАРТ" (позивач, товариство) звернувся до адміністративного суду з позовом, в якому просить визнати протиправні дії державного реєстратора Відділу державної реєстрації Виконавчого комітету Херсонської міської ради Андрєєвої Олени Вікторівни щодо внесення до Єдиного державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запису про відсутність за місцем знаходження ТОВ "ЕВРОМАРТ" та зобов'язати реєстратора скасувати відповідний запис в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. Позовні вимоги позивача ґрунтуються на неправомірному внесенні державним реєстратором в порушення положень Закону України "Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб - підприємців" відомостей до Єдиного державного реєстру по відсутність ТОВ "ЕВРОМАРТ" за місцем знаходження, в наслідок чого податковою інспекцією було анульовано реєстрацію позивача як платника податку на додану вартість. Товариство в позові зазначає про те, що державний реєстратор мала надіслати запит до ТОВ "ЕВРОМАРТ" щодо надання реєстраційної картки в підтвердження відомостей про юридичну особу, чого в порушення вимог чинного законодавства зроблено не було.

В судовому засіданні представник позивача підтримав позовні вимоги, уточнив щодо відсутності позовних вимог до відділу державної реєстрації виконавчого комітету Херсонської міської ради та заявив клопотання про забезпечення доказів.

Представники відповідачів до суду не прибули, про дату та час слухання справи повідомленні належним чином.

У відповідності до ч. 3 ст. 75 КАС України неприбуття осіб, які були належним чином повідомленні, не перешкоджає розгляду заяви про забезпечення доказів.

Клопотання ТОВ "ЕВРОМАРТ" про забезпечення доказів обґрунтоване необхідністю витребувати у державного реєстратора Відділу державної реєстрації Виконавчого комітету Херсонської міської ради Андрєєвої Олени Вікторівни реєстраційної справи позивача, оскільки вона є належним доказом протиправності чи/або законності її дій, які на думку позивача є протиправними, оскільки остання не вчинила ряд дій для з'ясування та підтвердження фактичного місця знаходження товариства.

У відповідності до ст. 73 КАС України особи, які беруть участь у справі та обґрунтовано вважають, що надання потрібних доказів стане згодом неможливим або ускладненим, мають право просити суд забезпечити ці докази. Суд забезпечує докази допитом свідків, призначенням експертизи, витребуванням та оглядом письмових або речових доказів, у тому числі за місцем їх знаходження (ст. 74 КАС України).

Згідно ст. 69 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів. Докази суду надають особи, які беруть участь у справі. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

Виходячи з предмету позовних вимог вбачається, що позивач оскаржує дії державного реєстратора, які він вчиняє відповідно до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб - підприємців" та які належним чином заносяться до реєстраційної справи юридичної особи.

Враховуючи вищевикладене, задля об'єктивного і всебічного розгляду справи, суд вважає необхідним задовольнити клопотання позивача та витребувати у державного реєстратора копії документів, на підставі яких був здійснений запис до ЄДРПОУ про відсутність ТОВ "ЕВРОМАРТ" за юридичною адресою, а також у зв'язку з відсутністю у позивача вимог до відділу державної реєстрації виконавчого комітету Херсонської міської ради, виключити даного відповідача із справи та визнати обов'язкову участь у справі державного реєстратора Відділу державної реєстрації Виконавчого комітету Херсонської міської ради Андрєєвої Олени Вікторівни.

Керуючись ст.ст. 73, 74, 75, 120, 160, 167 КАС України, суд -

ухвалив:

Задовольнити клопотання про забезпечення доказів.

Зобов'язати державного реєстратора Відділу державної реєстрації Виконавчого комітету Херсонської міської ради Андрєєву Олену Вікторівну надати суду копії документів, на підставі яких був здійснений запис до ЄДРПОУ про відсутність ТОВ "ЕВРОМАРТ" за юридичною адресою, 73003, Херсон. обл., м. Херсон, Суворовський район, Площа Одеська, 4, кім. 215, та витяг з Єдиного державного реєстру щодо ТОВ "ЕВРОМАРТ".

Виключити зі справи відповідача Відділ державної реєстрації виконавчого комітету Херсонської міської ради.

Визнати обов'язкову участь у справі відповідача державного реєстратора Відділу державної реєстрації Виконавчого комітету Херсонської міської ради Андрєєвої Олени Вікторівни та запропонувати відповідачу надати суду заперечення проти позову в письмовому вигляді.

Розгляд справи призначити на 22.02.2013р. о 10:00 год.

Запитувані докази надати до суду за три дні до призначеної дати слухання справи.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через Херсонський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в 5-денний строк з дня її проголошення.

Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п"яти днів з дня отримання копії ухвали.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Оскарження ухвали не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає розгляду справи.

Суддя Хом'якова В.В.

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.01.2013
Оприлюднено06.02.2013
Номер документу28799878
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —4937/12/2170

Постанова від 22.02.2013

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 18.01.2013

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 05.12.2012

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні