Ухвала
від 30.01.2009 по справі 12/11-154
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

12/11-154

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"30" січня 2009 р.Справа № 12/11-154

 УХВАЛА

Господарський суд Тернопільської області

у складі   судді Скрипчук О.С.             

Розглянув матеріали справи

за позовом: Регіонального відділення Фонду державного майна України по Тернопільській області, вул. Танцорова,11, м. Тернопіль

до відповідача-1: Відділу державних реєстраторів Тернопільської міської ради, вул. Коперника,1, м. Тернопіль

до відповідач-2: Закритого акціонерного товариства «Агробуд», вул. Крушельницької,18, м. Тернопіль

Суть справи:

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Тернопільській області, м. Тернопіль, надалі позивач, звернулося до господарського суду Тернопільської області з позовом до відділу державних реєстраторів Тернопільської міської ради, м.Тернопіль, надалі відповідач-1, та до закритого акціонерного товариства «Агробуд», м. Тернопіль, надалі відповідач-2, про скасування держної реєстрації реєстраційних дій стосовно закритого акціонерного товариства «Агробуд», що внесені державним реєстратором відділу державних реєстраторів Тернопільської міської ради 11.01.2008р., 06.10.2008р. в частині зміни його установчих документів та винесення рішення засновників (учасників) товариства щодо припинення юридичної особи.

Ухвалою суду від 30.01.2009р. порушено провадження у справі №12/11-154 та призначено судове засідання на 11.02.2009р. о 11 год. 30 хв.

Крім цього, в пункті 3 прохальній частині позовної заяви позивач просить вжити заходів забезпечення позову, а саме до винесення судом рішення у справі заборонити відділу державних реєстраторів Тернопільської міської ради вчиняти будь-які подальші реєстраційні дії стосовно ЗАТ «Агробуд»в тому числі щодо реєстрації припинення його як юридичної особи шляхом поділу і реєстрації установчих документів утворюваних на його базі ТОВ «Агробуд-Є»та ТОВ «Агробуд –Інвест».

Розглянувши подане позивачем клопотання про забезпечення позову, суд прийшов до висновку, що дане клопотання слід задовольнити частково з наступних підстав.

Відповідно до ст. 66 ГПК України господарський суд за заявою сторони, прокурора чи його заступника, який подав позов, або з своєї ініціативи має право вжити заходів до забезпечення позову. Забезпечення позову допускається в будь-якій стадії провадження у справі, якщо невжиття таких заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду.

Нормами чинного законодавства, а саме ст. 67 ГПК України (із змінами та доповненнями), встановлено ряд заходів, які суд, за клопотанням визначених у ст. 66 ГПК України осіб або за власною ініціативою може застосувати для забезпечення позову, а саме накладання арешту на майно або грошові суми, що належать відповідачеві, заборонити відповідачеві вчиняти певні дії, заборонити іншим особам вчиняти певні дії, що стосуються предмета спору та зупинити стягнення на підставі виконавчого документа або іншого документа, за яким стягнення здійснюється у безспірному порядку.

Як вбачається із тексту позовної заяви позивач з метою захисту порушених корпоративних прав держави в товаристві ЗАТ «Агробуд»оскаржує реєстраційні дії щодо внесення змін до установчих документів товариства, а також дій щодо реєстрації припинення його як юридичної особи шляхом поділку. Відтак, суд прийшов до висновку, що не вжиття заходів забезпечення позову шляхом заборони державним реєстраторам відділу державних реєстраторів Тернопільської ради проводити будь-які реєстраційні дії щодо ЗАТ «Агробуд»утруднить виконання рішення господарського суду по даній справі.   

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 66, 67, 86, 115 ГПК України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Клопотання Регіонального відділення Фонду Державного майна України по Тернопільській області про забезпечення позову задовольнити частково.

2. До набрання законної сили рішенням по даній справі вжити заходи забезпечення позову шляхом заборони державним реєстраторам Відділу державних реєстраторів Тернопільської міської ради проводити будь-які реєстраційні дії щодо закритого акціонерного товариства «Агробуд»(вул. Крушельницької,18, м. Тернопіль, код ЄДРПОУ 31276906).

3. Ухвалу направити сторонам по справі та відділу державних реєстраторів Тернопільської міської ради (вул. Коперника,1, м. Тернопіль).

5. Ухвала набирає законної сили 30 січня 2009 року та підлягає пред'явленню до виконання в порядку і в строки, встановленні Законом України «Про виконавче провадження».   

Суддя                                                                                О.С. Скрипчук

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення30.01.2009
Оприлюднено11.02.2009
Номер документу2903799
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/11-154

Постанова від 05.10.2009

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Марко Р.І.

Ухвала від 03.08.2009

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Марко Р.І.

Ухвала від 22.06.2009

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Марко Р.І.

Ухвала від 18.05.2009

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Марко Р.І.

Ухвала від 03.04.2009

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Марко Р.І.

Ухвала від 30.01.2009

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Скрипчук О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні