Ухвала
від 12.02.2013 по справі 2а-0770/2237/11
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Cправа № 2а-0770/2237/11

Ряд стат. звіту № 9.4.4

Код - 08

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

12 лютого 2013 року м. Ужгород

Закарпатський окружний адміністративний суд

у складі головуючого - судді Іванчулинця Д.В.,

з участю секретаря судового засідання - Гринюка І.В.,

з участю сторін та осіб, які беруть участь у справі:

представника позивача - Марусенка О.М.,

представник відповідача у судове засідання не з'явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань у приміщенні Закарпатського окружного адміністративного суду адміністративні справу за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Воловецьке акціонерне товариство «Агробуд»» до Закарпатського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фонду ринку про визнання протиправним та скасування рішення, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач - Товариство з обмеженою відповідальністю «Воловецьке акціонерне товариство «Агробуд»» звернулося у Закарпатський окружний адміністративний суд з позовною заявою до Закарпатського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фонду ринку (далі - відповідач), якою просить: визнати протиправним та скасувати Розпорядження Закарпатського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фонду ринку № 11-В від 01.06.2011 року та зобов'язати відповідача скасувати реєстрацію випуску акцій та анулювати свідоцтво про реєстрацію випуску акцій Закритого акціонерного товариства «Воловецьке акціонерне товариство «Агробуд»».

30 березня 2012 року ухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду було зупинено провадження в даній справі до встановлення правонаступника Закарпатського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фонду ринку.

20 червня 2012 року ухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду було поновлено судовий розгляд адміністративної справи за № 2а-0770/2237/11.

Під час судового розгляду дані справи виникло питання про необхідність заміни неналежно сторони (відповідача) на належну.

Згідно Указу Президента України від 23.11.2011 року № 1061/2011 «Про ліквідацію Державної комісії з цінних паперів та фонду ринку» та наказу Голови Комісії від 05.12.2011 року № 1103 «Про ліквідацію територіальних органів державної комісії з цінних паперів та фонду ринку» 17 січня 2013 року завершено процедуру припинення (ліквідації) Закарпатського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фонду ринку.

Одночасно, Указом Президента України від 23.11.2011 року № 1061/2011 створено новий державний орган - Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку України.

Водночас, «Положенням про Національну комісію з цінних паперів та фонду ринку», яке затверджене Указом Президента України від 23.11.2011 року № 1063/2011, відсутня норма, що новоутворений державний колегіальний орган є правонаступником Державної комісії з цінних паперів та фонду ринку.

Однак, за рішенням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку України № 174 від 26.01.2012р. на Центральний територіальний департамент Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку покладено виконання функцій, які раніше виконувалися ліквідованими підрозділами Державної комісії з цінних паперів.

Тобто створена Національна комісія продовжує виконувати завдання та функції, які до ліквідації виконувала Державна комісія з цінних паперів.

Таким чином, судом встановлено факт правонаступництва між ліквідованою та новоутвореною державною установою, як суб'єктами владних повноважень по здійсненню функцій в сфері регулювання ринку цінних паперів.

Тобто, територіальний орган Національної комісії з цінних паперів та фонду ринку - Західне територіальне управління Національної комісії з цінних паперів та фонду ринку є правонаступником територіального органу Державної комісії з цінних паперів та фонду ринку - Закарпатського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фонду ринку.

Відповідно до ст. 55 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Враховуючи вищенаведена, суд приходить переконливого висновку, що правонаступником відповідача по справі № 2а-0770/2237/11 - Закарпатського територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фонду ринку є Західне територіальне управління Національної комісії з цінних паперів та фонду ринку.

Керуючись ст.ст. 55, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Замінити відповідача - Закарпатське територіальне управління Державної комісії з цінних паперів та фонду ринку на Західне територіальне управління Національної комісії з цінних паперів та фонду ринку.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Іванчулинець Д.В.

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.02.2013
Оприлюднено14.02.2013
Номер документу29282317
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0770/2237/11

Постанова від 20.03.2013

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Іванчулинець Д.В.

Ухвала від 12.02.2013

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Іванчулинець Д.В.

Ухвала від 20.06.2012

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Іванчулинець Д.В.

Ухвала від 30.03.2012

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Іванчулинець Д.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні