Ухвала
від 28.02.2013 по справі 397/335/13-ц
ОЛЕКСАНДРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Копія

Справа № 397/335/13-ц

н/п : 2/397/135/13

У Х В А Л А

28.02.2013 року Олександрівський районний суд Кіровоградської області в складі :

головуючого судді - КОМЛАЧ О.Ф.,

при секретарі - РУМ’ЯНЦЕВІЙ О.І.

розглянувши в попередньому відкритому судовому засіданні в залі суду с. Олександрівка цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Селянського фермерського господарства «Дєдов» про визнання договорів оренди земельних ділянок недійсними,-

в с т а н о в и в :

Позивач звернувся до суду з позовом в якому просить визнати недійсними договори оренди землі від 21.01.2009 року, укладені між ним та відповідачем СФГ «Дєдов» про оренду земельних ділянок №683 та №684, які розташовані на території Староосотської сільської ради Олександрівського району Кіровоградської області.

Позивач подав до суду заяву про доповнення змісту позовних вимог, в якій просить, крім заявлених раніше вимог, одночасно: 1) заборонити СФГ «Дєдов» використовувати земельні ділянки №683 та №684, які розташовані на території Староосотської сільської ради Олександрівського району Кіровоградської області та належить позивачу на праві приватної власності; 2) зобов’язати СФГ «Дєдов» повернути земельні ділянки №683 та №684, які розташовані на території Староосотської сільської ради Олександрівського району Кіровоградської області шляхом складання акту прийому-передачі земельної ділянки.

Суд вважає за необхідним відмовити в задоволенні заяви позивача в прийняті до одночасного розгляду даної заяви з раніше заявленими позовними вимогами з наступних підстав.

Згідно ст. 31 ЦПК України позивач має право протягом усього часу розгляду справи змінити підставу або предмет позову, збільшити або зменшити розмір позовних вимог.

Згідно ст. 126 ЦПК України в одне провадження можуть бути об`єднанні кілька однорідних позовних вимог позивача до одного і того ж відповідача чи до різних відповідачів.

Предметом позовних вимог по даній справі є вимоги про визнання недійсним договору оренди землі. Предметом позовних вимог, згідно заяви позивача, є заборона та зобов’язання вчиняти дії. Таким чином представник позивача та позивач фактично просять не змінити підставу чи предмет позову і не збільшити розмір позовних вимог, а звертається з позовними вимогами, які не є однорідними з раніше заявленими вимогами.

Оскільки чинним законом не передбачений одночасний розгляд неоднорідних між собою позовних вимог, тому суд вважає за необхідним відмовити позивачу в прийнятті заяви до розгляду одночасно з раніше заявленими вимогами по даній справі.

Роз`яснити позивачу, що він в разі перешкоди в користуванні земельною ділянкою, має право звернутися з даним позовом у самостійному провадженні.

Сторони до суду інших заяв та клопотань не подали.

В матеріалах цивільної справи достатньо доказів для об'єктивного розгляду справи.

Керуючись ст. 31, ч.1 ст. 126, ст. 209, ст. 210 ЦПК України суд -,

у х в а л и в :

Відмовити позивачу в задоволенні заяви про прийняття в одне провадження вимог про заборону СФГ «Дєдов» використовувати земельні ділянки та зобов’язання СФГ «Дєдов» повернути земельні ділянки №683 та №684, які розташовані на території Староосотської сільської ради Олександрівського району Кіровоградської області шляхом складання акту прийому-передачі земельної ділянки.

Призначити справу до розгляду в відкритому судовому засіданні в приміщенні Олександрівського районного суду на 20 березня 2013 року на 11 год. 00 хв.

В судове засідання викликати сторони.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: (підпис)

Копія вірна:

Суддя Олександрівського районного суду

Кіровоградської області ОСОБА_2

СудОлександрівський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення28.02.2013
Оприлюднено23.01.2014
Номер документу29667080
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —397/335/13-ц

Рішення від 27.05.2013

Цивільне

Олександрівський районний суд Кіровоградської області

Комлач О. Ф.

Рішення від 27.05.2013

Цивільне

Олександрівський районний суд Кіровоградської області

Комлач О. Ф.

Ухвала від 28.02.2013

Цивільне

Олександрівський районний суд Кіровоградської області

Комлач О. Ф.

Ухвала від 12.02.2013

Цивільне

Олександрівський районний суд Кіровоградської області

Комлач О. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні