Ухвала
від 05.02.2009 по справі 246-2009
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

246-2009

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

Автономна Республіка Крим, 95003, м.Сімферополь, вул.Р.Люксембург/Речна, 29/11, к. 122

УХВАЛА

 

 

05.02.2009Справа №2-31/246-2009

За заявою кредитора – Управління Пенсійного фонду України в м. Керч АРК (98300, м.Керч, ш. Г.Сталінграда, 60/1)

до боржника – Товариства з обмеженою відповідальністю мале підприємство „Фєоніт” (98330, м. Керч, вул. Будьоного, 33, кв. 17; ідент.код 24872928)

про визнання банкрутом

Суддя А.В.Привалова

ПРЕДСТАВНИКИ:

Від позивача – не з'явився

Від відповідача – не з'явився

Від філії „КРУ” ВАТ „Банк „Фінанси та кредит” – Рублевський А.В.

Обставини справи:

Управління Пенсійного фонду України в м. Керч АРК звернулось до господарського суду АРК із заявою про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю Мале підприємство „Фєоніт” (ідент.код 24872928) у відповідності зі ст. 52  Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.              

Заяву про порушення справи про банкрутство відповідно до ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” кредитор обґрунтовує тим, що боржник є відсутнім боржником, за своїм місцезнаходженням не знаходиться, має борг в сумі 908,69 грн. та не здатний виконати свої майнові зобов'язання зі сплати боргу. Одночасно клопоче про призначення ліквідатором по справі начальника юридичного відділу Бойко Людмилу Миколаївну (98300, м. Керч, ш. Г.Сталінграда, 60/1).

Представник кредитора в судове засідання не з'явився, про причини неявки суд не повідомив, про день, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином.

Представник боржника в судове засідання не з'явився, відзиву на заяву кредитора не представив.

Представник філії „КРУ” ВАТ „Банк „Фінанси та кредит” у судове засідання представив копію юридичної справи боржника.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши наявні у справі докази, суд

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю мале підприємство „Фєоніт” (98330, м. Керч, вул. Будьоного, 33, кв. 17; ідент.код 24872928) зареєстровано у Управлінні Пенсійного фонду України в м. Керч АРК в якості платника внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування (реєстраційний номер 04022031).

Заяву про порушення справи про банкрутство відповідно до ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” кредитор обґрунтовує тим, що боржник є відсутнім боржником, за своїм місцезнаходженням не знаходиться, має борг в сумі 908,69 грн. та не здатний виконати свої майнові зобов'язання зі сплати боргу. При цьому для ініціювання справи про банкрутство відсутнього боржника кредитор вказує на одну з ознак, відсутність боржника за юридичною адресою. Однак дану обставину кредитор не підтверджує належними доказами. Також кредитор вказує, що по даним ДПІ в м. Керч АРК боржник не веде господарську-фінансову діяльність з січня 2008 р., що підтверджується довідкою № 6928/10/28-2 від 18.12.2008 р.

На думку суду, зазначені документи не підтверджують факту відсутності юридичної особи – боржника за її місцезнаходженням та відсутності підприємницької діяльності боржника.

Згідно п.1 ст.17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» від 15.05.2003р. №755-IV відомості про юридичну особу або фізичну особу - підприємця включаються до Єдиного державного реєстру шляхом внесення записів на підставі відомостей з відповідних реєстраційних карток та відомостей, що надаються юридичними особами державному реєстратору за місцезнаходженням реєстраційної справи згідно із законодавством України.

Пунктом 2 ст.17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» встановлено, що в Єдиному державному реєстрі містяться певні відомості щодо юридичної особи, зокрема, місцезнаходження юридичної особи.

Статтею 19 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» передбачено, що державним реєстратором у разі встановлення відомостей, які стосуються змін щодо юридичної особи, зареєстрованої у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, вносяться відповідні зміни у реєстраційну справу цієї юридичної особи, зокрема, відомості про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням.

Відтак, відповідно до ст.33, 34 Господарського кодексу України,  допустимим доказом відсутності боржника за його місцезнаходженням є лише витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, де зазначається  запис про відсутність юридичної особи  за її місцезнаходженням.

Надана кредитором довідка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців серія АВ №978221, не містить запису державного реєстратора щодо відсутності ТОВ мале підприємство „Фєоніт” за юридичною адресою.

Таким чином, факт відсутності боржника за його місцезнаходженням не доведений кредитором.

Не доведений кредитором й факт не надання податкової звітності боржником протягом року та відсутності фінансово-господарської діяльності боржника. Представлена кредитором довідка ДПІ в м. Керч АРК від № 6928/10/28-2 від 18.12.2008 р. розцінюється судом як неналежний доказ цієї обставини. Згідно довідки ДПІ в м. Керч АРК  боржник в останнє надавав податкову звітність 21.11.2008 р.(а.с.10). Інших доказів у підтвердження зазначеного факту кредитором не надано.

Згідно п.1 ст.52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у разі, якщо громадянин-підприємець - боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.

При цьому стаття 52 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» встановлює певні особливості банкрутства відсутнього боржника, але не звільняє кредитора від доказування неможливості  задоволення боржником його вимог та обґрунтованості  вимог кредитора відповідно до положень статті 7 зазначеного Закону.

Вищезазначені докази ініціюючий кредитор зобов'язаний подати до суду  разом із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство.  

Неподання доказів, що підтверджують доводи, зазначені у заяві кредитора, на день порушення провадження у справі або на день засідання суду має наслідком припинення провадження у справі.

За результатами розгляду заяви суд дійшов висновку про відсутність наявності усіх ознак неплатоспроможності відсутнього боржника, тому відсутні підстави для подальшої судової процедури банкрутства, у зв'язку з чим провадження у справі  підлягає припиненню.

Згідно ст.5 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»  провадження у справах про банкрутство регулюється цим законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

На підставі викладеного, керуючись  ст.ст.1, 7, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”,  п.11 ч.1 ст.80, ст.86  ГПК України, суд –

УХВАЛИВ:

Провадження по справі припинити.

          Ухвалу направити рекомендованою кореспонденцією: кредитору, боржнику, Кримському управлінню з питань банкрутства (95000, м. Сімферополь, вул. Київська, 81 оф. 401); державному реєстратору Керченської міської ради (98300, м.Керч, вул.Кірова, 17).

Суддя Господарського суду

Автономної Республіки Крим                                        Привалова А.В.

Дата ухвалення рішення05.02.2009
Оприлюднено24.02.2009
Номер документу2995096
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —246-2009

Вирок від 12.02.2009

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Ламєкін М.І.

Ухвала від 05.02.2009

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Привалова А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні