Ухвала
від 26.03.2013 по справі 904/553/13-г
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

26.03.13р. Справа № 904/553/13-г

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Мілє", м. Київ

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Мілє студіо", м. Дніпропетровськ

про визнання інформації недостовірною та такою, що завдає шкоди діловій репутації, та визнання дій недобросовісною конкуренцією

Суддя Казарцева В.В.

Представники:

від позивача: Добринська В.В. дов. від. 19.02.2013р. б/н

від відповідача: не з'явився

СУТЬ СПОРУ:

Позивач звернувся до господарського суду Дніпропетровської області з позовною заявою, в якій просить суд:

1. Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю «Мілє Студіо» (код за ЄДРПОУ 37731550, з місцезнаходженням за адресою: вул. Погребняка 18-А, кв. 1, 49000, м. Дніпропетровськ) винним у поширенні у мережі Інтернет через веб-сайт www.shopmiele.com.ua неправдивої інформації про Позивача, а саме, наступної інформації:

"К сожалению, вынуждены сообщить Вам, что с конца 2011 г. компания 000 "Миле Украина" прекратило сотрудничество с юридическим лицом 000 "Миле Украина" которая является представительством российской компании импортера, а не немецкой компании производителя Miele and Cie. KG (Германия) и является частным бизнесом и лоббирует только свои интересы, а также в связи с многочисленными претензиями и жалобами от покупателей и партнеров 000 "Миле Украина", в т.ч. по удержанию уплаченных средств по заказам и комиссионных вознаграждений партнерам и архитекторам, постоянных задержках в поставках товара конечному потребителю, систематические нарушения договорных условий. Компания ООО "Миле Украина" с начала 2011 года, после прихода нового руководства в лице директора по продажам Игоря Макарова, постоянно ущемляла интересы бывших крупных импортеров продукции Миле, одним из которых мы являлись и являемся на протяжении 10 лет, активно начала препятствовать нормальному функционированию нашей и не только компаний по всей Украине, всячески дискредитировать нашу репутацию и старалась продвигать интересы своих новых партнеров в которых была их личная заинтересованность. Фбо всех этих нарушениях было сообщено руководству Miele & Cie. KG (Германия) Маркусу Миле и Рэйнхарду Цинканну. В связи с этим, мы разорвали контракт с 000 "Миле Украина" и подписали в 2012 году контракт с производителем и поставщиком бытовой техники Миле (Miele Германия).

[...] Предостерегаем Вас о том, что работая с партнером 000 "Миле Украина" и покупая у них продукцию, Вы подвергаетесь финансовому риску, невыполнению сроков поставки и при этом покупаете товар по завышенной цене, а будучи партером этой компании, рискуеете потерять время и силы на развитие дистрибуции и в результате потерять вложенные деньги, доверие своих клиентов и потраченное впустую время, что и произошло с нашей компанией. Не дайте себя обмануть."

2. Зобов'язати ТОВ "Мілє Студіо" прибрати з веб-сайта (www.shopmiele.com.ua) будь-яку інформацію, яка дискредитує ТОВ "Мілє" та утримуватися від поширення такої інформації у будь-якій формі у майбутньому.

3. Зобов'язати ТОВ "Мілє Студіо" розмістити на веб-сайті (www.shopmiele.com.ua) спростування неправдивої інформації.

4. Визнати дії ТОВ "Мілє Студіо", а саме поширення інформації зазначеної у пункті 1. вище такими, що є недобросовісною конкуренцією.

5. Стягнути з ТОВ "Мілє Студіо" на користь Позивача 40 000 грн. в якості компенсації немайнової шкоди, завданої Позивачеві незаконними діями ТОВ "Мілє Студіо".

Відповідач, явку уповноваженого представника у судове засідання не забезпечив, витребуваних доказів не надав.

Позивачем наданий доказ - відповідь на ухвалу суду від 07.02.13р. ТОВ "Хостінг Україна" щодо інформації про особу, в чиїх інтересах було зареєстроване доменне ім'я, в якому вказано, що це фізична особа - Глебкін Олександр.

Розглянувши матеріали справи, враховуючи неявку Відповідача та ненаданням ним відповідних доказів, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи.

Керуючись ст. ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Відкласти розгляд справи на 23.04.13 р. об 11 год. 10 хв.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Дніпропетровської області в кабінеті № 38 за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Куйбишева, 1а.

2. Зобов`язати учасників судового процесу надати до суду:

Відповідачу: відзив на позов, документи, що посвідчують його правовий статус, довідку про включення до ЄДРПОУ, свідоцтво про державну реєстрацію (оригінали для огляду, належним чином засвідчені копії долучити до матеріалів справи).

3. Сторонам забезпечити явку повноважних представників сторін в судове засідання.

Роз'яснити сторонам, що згідно з п. 5 ст. 83 ГПК України, за не надіслання витребуваних господарським судом матеріалів, а також за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону, з винної сторони стягується штраф до 1700грн.

Попередити сторони, що у випадку не з'явлення до судового засідання незалежно від причин неявки справа буде розглянута за наявними матеріалами справи.

Суддя В.В. Казарцева

Дата ухвалення рішення26.03.2013
Оприлюднено28.03.2013
Номер документу30219677
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання інформації недостовірною та такою, що завдає шкоди діловій репутації, та визнання дій недобросовісною конкуренцією

Судовий реєстр по справі —904/553/13-г

Рішення від 25.04.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Казарцева Валерія Вадимівна

Ухвала від 26.03.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Казарцева Валерія Вадимівна

Ухвала від 14.03.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Казарцева Валерія Вадимівна

Ухвала від 27.02.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

Ухвала від 07.02.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

Ухвала від 18.01.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський Олександр Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні