Ухвала
від 24.02.2009 по справі 12/55 (20/22)
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

12/55 (20/22)

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

Господарський суд Чернігівської області


14000 м. Чернігів, проспект Миру 20                                                                      Тел. 698-166, факс 77-44-62

УХВАЛА

"24" лютого 2009 р.                              Справа № 12/55 (20/22)

 Позивач:          Товариство з обмеженою відповідальністю  "Дельта  Фуд",  вул. Дніпровська, 34, м. Чернігів, 14010

             

 Відповідач:          Госпрозрахункове підприємство "Магелан",  вул. Партизанська, 8, смт. Куликівка,  Чернігівська область,16300

Предмет спору: про стягнення заборгованості 5706,01 грн.

ПРЕДСТАВНИКИ СТОРІН:

 позивач: не з"явився   

 відповідач: не з"явився   

Позивачем подано позов про  стягнення з відповідача 3817 грн. 69 коп. боргу, 443 грн. 02 коп. пені та 1445 грн. 30 коп. штрафу, згідно Договору купівлі-продажу № ОЖ-045 від 01.01.2008 року.

12.02.2009  року розпорядженням  голови господарського суду Чернігівської області у зв"язку з перебуванням судді Цимбал-Нарожної М.П. у відпустці, справу № 20/22 було передано на розгляд судді Лавриненко Л.М. з присвоєнням № 12/55 (20/22).

Сторони були належним чином повідомлені про час та місце розгляду справи, але  повноважних представників в судове засідання не направили, документів, витребуваних ухвалою суду від  05.02.2009 року суду не надали.

До початку розгляду справи від відповідача надійшла факсограма про відкладення розгляду справи у зв"язку з  неможливістю явки повноважного представника в судове засідання.

До початку судового засідання  від позивача надійшло письмове клопотання про заміну неналежного відповідача - Госпрозрахункове підприємство "Магелан"  на Куликівське споживче товариство, у зв"язку з проведенням реорганізації ГРП "Магелан", шляхом приєднання до Куликівського споживчого товариства з переходом всіх  майнових прав.

Розглянувши подані документи та матеріали справи, суд  доходить висновку , що клопотання позивача задоволенню не підлягає з наступних підстав:

Відповідно до частини 3 ст. 24 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, встановивши до прийняття рішення, що позов подано не до тієї особи,  може за згодою позивача, не припиняючи провадження у справі, допустити заміну первісного відповідача належним відповідачем.  

У відповідності до ст. 25  Господарського  процесуального  кодексу України, в разі вибуття  однієї із сторін  у спірному  або встановленому  рішенням господарського суду правовідношенні внаслідок  реоганізації  підприємства  чи організації      господарський суд  здійснює заміну  цієї сторони її правонаступником.

Таким чином,   для вирішення питання здійснення заміни  сторони по даній справі    ГРП "Магелан" її правонаступником  Куликівським споживчим товариством, необхідно надати  витяг з Державного реєстру  юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців щодо реєстрації припинення  ГРП "Магелан" шляхом  приєднання  до    Куликівського споживчого товариства, та акт приймання передачі   кредиторської та дебіторської    заборгованості.

З урахуванням вищевикладеного ,  суд доходить висновку, що  всебічний  та об"єктивний  розгляд справи неможливий без надання сторонами витребуваних судом  додаткових документів та явки в судове засідання повноважних  представників сторін для дачі пояснень по справі, а тому  клопотання  відповідача  про відкладення розгляду справи підлягає задоволенню, а розгляд справи підлягає відкладенню.

Керуючись ст.ст. 22, 24, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Розгляд справи відкласти, призначивши судове засідання на "10" березня 2009 р.  об 11:15 в приміщенні господарського суду Чернігівської області у  м. Чернігові, проспект Миру, 20,  каб. № 16.

2. Зобов'язати позивача:  оригінали доданих до позовної заяви копій документів надати для огляду в судове засідання, витяг з Державного реєстру  юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців щодо реєстрації припинення  ГРП "Магелан" шляхом  приєднання  до    Куликівського споживчого товариства, та акт приймання передачі   кредиторської та дебіторської    заборгованості, забезпечити явку представника з належними повноваженнями та документами, які посвідчують особу.

3. Зобов'язати відповідача: надати відзив на позов та документи, які підтверджують зазначені у відзиві обставини, докази здійснення оплати, витяг з Державного реєстру  юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців щодо реєстрації припинення  ГРП "Магелан" шляхом  приєднання  до    Куликівського споживчого товариства, та акт приймання передачі   кредиторської та дебіторської    заборгованості, забезпечити явку представника з належними повноваженнями та документами, які посвідчують особу.

4.Зобов"язати сторони провести звірку розрахунків . Ініціативу проведення звірки покласти на позивача та зобов"язати акт звірки надати в судове засідання. В акті звірки розрахунків зазначити вартість відпущеного товару по кожній накладній, дати і суми здійснених відповідачем оплат.

5. Попередити сторони, що нез'явлення в судове засідання повноважних представників не є перешкодою для розгляду спору по суті.

                    

           Суддя                                                                                       Лавриненко Л.М.

СудГосподарський суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення24.02.2009
Оприлюднено03.03.2009
Номер документу3044437
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —12/55 (20/22)

Рішення від 12.03.2009

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Лавриненко Л.М.

Ухвала від 24.02.2009

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Лавриненко Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні