Рішення
від 08.04.2013 по справі 754/4437/13-ц
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

2/754/2366/13

Справа № 754/4437/13-ц

РІШЕННЯ

Іменем України

08.04.2013 року Деснянський районний суд міста Києва в складі:

головуючого судді : Галась І.А.

при секретарі Маковецькій О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовною заявою розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом Комерційно-технічного центру "Охоронні системи" у формі Товариства з обмеженою відповідальністю до ОСОБА_2 про розірвання договору, за зустрічним позовом ОСОБА_2 до Комерційно-технічного центру "Охоронні системи" у формі Товариства з обмеженою відповідальністю про зобов'язання вчинити дії та усунення перешкод у користуванні майном, за позовними заявами третіх осіб із самостійними вимогами на предмет спору Товариства з обмеженою відповідальністю "Євроцентр "СОС 112", Товариства з обмеженою відповідальністю "Спортивно-оздоровчий комплекс "Український воднолижний стадіон", Громадської організації "Українська федерація вейкбордингу та воднолижного спорту", Товариства з обмеженою відповідальністю "Проектно-монтажна компанія "Ай.Бі.Тек", Товариства з обмеженою відповідальністю "Інжиніринговий центр "Ай.Бі.Тек", Товариства з обмеженою відповідальністю "Парадокс-Технолоджі", Товариства з обмеженою відповідальністю "Інженерно-технічний центр "Охоронні системи" до Комерційно-технічний центр "Охоронні системи" у формі Товариства з обмеженою відповідальністю та ОСОБА_2 про визнання права та зобов'язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В:

Позивач Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю в особі арбітражного керуючого Косякевича Сергія Олексійовича звернувся до суду із позовом про розірвання укладеного між ОСОБА_2 як орендарем та Комерційно-технічним центром "Охоронні системи" у формі ТОВ як орендодавцем Договору оренди офісу № 01/10 від 03.01.2011 р.

Свої вимоги позивач обґрунтовує тим, що через відкриття ухвалою Господарського суду м. Києва від 30.01.2013 р. у справі № 44/268-б ліквідаційної процедури стосовно Комерційно-технічного центру «Охоронні системи» у формі ТОВ на підставі ст. 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарська діяльність боржника припиняється, у зв'язку із чим спірний договір підлягає розірванню.

Відповідач ОСОБА_2 із позовом не погодився та заявив зустрічний позов у якому посилаючись на норми чинного законодавства, обставини укладення із позивачем договорів оренди та на те, що позивач перешкоджає відповідачу користуватися орендованими приміщеннями просить суд зобов'язати позивача не чинити перешкод у користуванні орендованими приміщеннями, виселити із них позивача та вселити у них відповідача.

У засіданні 01.04.2013 р. треті особи із самостійними вимогами на предмет спору ТОВ "Євроцентр "СОС 112", ТОВ "Спортивно-оздоровчий комплекс "Український воднолижний стадіон", ГО "Українська федерація вейкбордингу та воднолижного спорту", ТОВ "Проектно-монтажна компанія "Ай.Бі.Тек", ТОВ "Інжиніринговий центр "Ай.Бі.Тек" ТОВ "Парадокс-Технолоджі", ТОВ "Інженерно-технічний центр "Охоронні системи" посилаючись на перешкоджання позивачем у користуванні орендованими у нього приміщеннями та невизнанням відповідачем прав третіх осіб на вказані орендовані у позивача приміщення звернулись до суду із позовними заявами про визнання права користування орендованими приміщеннями, зобов'язання позивача не чинити перешкод третім особам із самостійними вимогами на предмет спору у користуванні орендованими приміщеннями, виселення із них позивача та вселення до них третіх осіб із самостійними вимогами на предмет спору.

Розглянувши матеріали зустрічного позову та позовів третіх осіб із самостійними вимогами на предмет спору суд дійшов висновку про те, що вони відповідають вимогам ст.ст. 31, 34, 113, 118-120 ЦПК України та підлягають розгляду спільно із первинним позовом.

У судове засідання 08.04.2013 р. позивач не з'явився, проте від нього надійшли заперечення на зустрічну позовну заяву відповідача та третіх осіб із самостійними вимогами на предмет спору у яких він просить суд відмовити у задоволенні зазначених позовів, також в матеріалах справи міститься заява позивача про розгляд справи за його відсутності.

Відповідач у судовому засіданні проти вимог позивача та третіх осіб із самостійними вимогами на предмет спору заперечив, зустрічний позов підтримав.

Представники третіх осіб із самостійними вимогами на предмет спору ОСОБА_4, що діє від імені ТОВ "Євроцентр "СОС 112", ТОВ "Спортивно-оздоровчий комплекс "Український воднолижний стадіон", ГО "Українська федерація вейкбордингу та воднолижного спорту", ТОВ "Парадокс-Технолоджі", ТОВ "Інженерно-технічний центр "Охоронні системи" та ОСОБА_5 що діє від імені ТОВ "Проектно-монтажна компанія "Ай.Бі.Тек", ТОВ "Інжиніринговий центр "Ай.Бі.Тек" власні вимоги підтримали, проти вимог позивача та відповідача заперечили.

Заслухавши пояснення учасників розгляду та їх представників, дослідивши обставини справи та подані докази, суд дійшов висновку про те, що первинний позов задоволенню не підлягає, зустрічний позов підлягає задоволенню частково, позови третіх осіб із самостійними вимогами на предмет спору підлягають задоволенню у повному обсязі виходячи з наступного.

Як свідчать матеріали справи 03.01.2011 р. між Комерційно-технічним центром "Охоронні системи" у формі ТОВ та ОСОБА_2 було укладено Договр оренди офісу № 01/10, згідно із умовами якого Комерційно-технічний центр "Охоронні системи" у формі ТОВ надав ОСОБА_2 в оренду приміщення загальною площею 12,8 кв.м. розташовані за адресою АДРЕСА_3 Вказані приміщення були передані за Актом здачі-прийому приміщення.

Згідно із п. 4.1. вказаного договору термін оренди дійсний до 31 грудня 2013 р. Отже, суд доходить висновку про те, що на час розгляду справи вказаний договір є діючим.

Також, позивачем до матеріалів справи долучено копію Договору оренди офісу № 02/10 від 03.01.2012 р., згідно із п. 1 якого, Комерційно-технічний центр "Охоронні системи" у формі ТОВ надає ОСОБА_2 оренду приміщення загальною площею 142 кв. м. розташовані за адресою АДРЕСА_3; прибудову загальною площею 79,1 кв. м. розташовану за адресою АДРЕСА_3 та приміщення загальною площею 68,2 кв. м. розташование за адресою АДРЕСА_4

Із наданих сторонами доказів вбачається, що ухвалою Господарського суду м. Києва від 30.01.2013 р. у справі № 44/268-б було ухвалено визнати Комерційно-технічний центр "Охоронні системи" у формі Товариства з обмеженою відповідальністю банкрутом; відкрити ліквідаційну процедуру; призначити ліквідатором Комерційно-технічного центру "Охоронні системи" у формі Товариства з обмеженою відповідальністю арбітражного керуючого Косякевича Сергія Олексійовича (ліцензія серії НОМЕР_2 від 11.07.2012р.). Відповідне оголошення було розміщене у газеті "Голос України" від 07.02.2013 р. за № 25 (5525).

Із наявного в матеріалах справи листа від 08.02.2013 р. вбачається, що ОСОБА_2 звернувся до Комерційно-технічного центру "Охоронні системи" у формі ТОВ в особі ліквідатора Косякевича С.О. із проханням роз'яснити особливості користування орендованим приміщенням з огляду на відкриття судом процедури ліквідації орендодавця.

У відповіді на зазначений листі від 15.02.2013 р. ліквідатор Косякевич С.О. із посиланням на положення ст. 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" повідомив про припинення господарської діяльності орендодавця та запропонував звернутися до орендодавця з питання розірвання договору та звільнити орендовані приміщення.

Відповідач листом від 18.02.2013 р. заперечив проти припинення орендних відносин посилаючись на ст. 781 Цивільного кодексу України.

Відповідно до ч. 1 ст. 38 закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо.

З наведеної норми вбачається, дія договорів оренди майна в тому числі приміщень в процедурі ліквідації банкрута на період до його продажу не суперечить чинному законодавству. При цьому, суд бере до уваги ту обставину, що позивачем не наданого доказів підготовки до продажу приміщень, які орендовані як відповідачем, так і третіми особами із самостійними вимогами на предмет спору.

Крім того, відповідно до ст. 781 договір оренди припиняється у разі ліквідації юридичної особи орендодавця.

Пунктом 5 ст. 111 передбачено, що юридична особа є ліквідованою з дня внесення до єдиного реєстру запису про її припинення.

Відповідно до ч. 2 ст. 33 закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" юридична особа є такою, що припинилася, з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Згідно із ч. 2 ст. 46 "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали надсилається органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, а також власнику майна та органам державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута.

В той же час, із долученого позивачем до матеріалів справи витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 22.03.2013 р. № 572687 випливає, що позивач перебуває в процесі припинення, проте його не припинено.

На підставі вищезазначеного судом встановлено, що наразі відсутні передбачені чинним законодавством підставі для розірвання укладеного Комерційно-технічним центром "Охоронні системи" у формі ТОВ із ОСОБА_2 Договору оренди офісу № 01/10 від 03.01.2011 р., у зв'язку із чим у задоволенні вимог позивача має бути відмовлено у повному обсязі.

Суд приходить до висновку про те, що позовні вимоги ОСОБА_2 до Комерційно-технічного центру "Охоронні системи" у формі ТОВ про зобов'язати Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі ТОВ не чинити перешкод ОСОБА_2 у користуванні приміщенням загальною площею 154 кв. м. розташованими за адресою АДРЕСА_3; прибудовою загальною площею 79,1 кв. м. розташованою за адресою АДРЕСА_3 та приміщенням загальною площею 68,2 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_4, та зобов'язати відповідача забезпечити позивачу вільний доступ та користування орендованими приміщеннями, звільнити орендовані приміщення від майна відповідача та будь-яких осіб, окрім майна позивача, виселити з приміщень будь-яких осіб, окрім позивача, а також вимоги про усунення ОСОБА_2 перешкоди у користуванні приміщенням загальною площею 154 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_3; прибудовою загальною площею 79,1 кв. м. розташованою за адресою АДРЕСА_3 та приміщенням загальною площею 68,2 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_4 шляхом виселення із вищевказаних приміщень Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі ТОВ, його посадових, службових, інших осіб та вселення у приміщення загальною площею 154 кв. м. розташоване за адресою АДРЕСА_3; прибудову загальною площею 79,1 кв. м. розташовану за адресою АДРЕСА_3 та приміщення загальною площею 68,2 кв. м. розташовану за адресою АДРЕСА_4; АДРЕСА_1 ОСОБА_2 підлягають частковому задоволенню з огляду на таке.

Як свідчать матеріали справи 03.01.2011 р. між Комерційно-технічним центром "Охоронні системи" у формі ТОВ та ОСОБА_2 було укладено Договір оренди офісу № 01/10, згідно із умовами якого Комерційно-технічний центр "Охоронні системи" у формі ТОВ надав ОСОБА_2 в оренду приміщення загальною площею 12,8 кв.м. розташовані за адресою АДРЕСА_3

Вказані приміщення були передані за Актом здачі-прийому приміщення.

Згідно із п. 4.1. вказаного договору термін оренди дійсний до 31 грудня 2013 р.

Відповідно до ч.1 ст. 759 , за договором найму (оренди) наймодавець передає або зобов'язується передати наймачеві майно у користування за плату на певний строк.

Відповідно до ч.1 ст. 509 Цивільного кодексу України зобов'язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов'язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від певної дії, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов'язку.

Відповідно до ч.1 ст. 525 Цивільного кодексу України, одностороння відмова від зобов'язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом.

Згідно до ч. 1 ст. 526 Цивільного кодексу України зобов'язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Частиною 1 ст. 530 Цивільного кодексу України встановлено, що якщо у зобов'язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Враховуючи дійсність вищевказаного договору та відсутність передбачених чинним законодавством підстав для його розірвання, у Комерційно-технічного центру "Охоронні системи" у формі ТОВ в особі ліквідатора Косякевича С.О. відсутні правові підстави перешкоджати ОСОБА_2 у користуванні приміщенням загальною площею 12,8 кв.м. розташовані за адресою АДРЕСА_3

Відповідно до ч. 1 ст. 16 Цивільного кодексу України кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу.

Частино 2 вказаної статті встановлено, що способами захисту цивільних прав та інтересів може бути припинення дії, яка порушує право. Суд може захистити цивільне право або інтерес іншим способом, що встановлений договором або законом.

З огляду на вищевказане позовні вимоги ОСОБА_2 в частині заявлених вимог щодо приміщення загальною площею 12,8 кв.м. розташовані за адресою АДРЕСА_3 підлягають задоволенню.

В той же час, суд приходить до висновку про необхідність відмови у задоволенні решти вимоги ОСОБА_2 як необґрунтованих з огляду на наступне.

ОСОБА_2 до матеріалів справи долучено копію Договору оренди офісу № 02/10 згідно із п. 1 якого, Комерційно-технічний центр "Охоронні системи" у формі ТОВ надає ОСОБА_2 оренду приміщення загальною площею 142 кв. м. розташовані за адресою АДРЕСА_3; прибудову загальною площею 79,1 кв. м. розташовану за адресою АДРЕСА_3 та приміщення загальною площею 68,2 кв. м. розташование за адресою АДРЕСА_4

Відповідно до ч. 1 ст. 640 Цивільного кодексу України договір є укладеним з моменту одержання особою, яка направила пропозицію укласти договір, відповіді про прийняття цієї пропозиції.

Проте, Договір оренди офісу № 02/10 від 03.01.2012 р. з боку орендодавця Комерційно-технічний центр "Охоронні системи" у формі ТОВ не підписано, доказів його виконання з боку орендодавця ОСОБА_2 суду не надано. Суд приходить до висновку, що вказаний договір між сторонами укладено не було, правовідносини із оренди приміщень на ним не виникли, а отже у задоволенні позовних вимог в цій частині має бути відмовлено за їх необґрунтованістю та безпідставністю.

ТОВ "Євроцентр "СОС 112" звернулося до суду як третя особа із самостійними вимогами на предмет спору із вимогою визнання за ним права користування приміщеннями загальною площею 61 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_3 та приміщенням загальною площею 4 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_4 посилаючись на невизнання його права користування вказаним приміщенням з боку ОСОБА_2 та перешкоджанням у користуванні вказаним приміщенням з боку Комерційно-технічним центром "Охоронні системи" у формі ТОВ.

Судом встановлено, що ТОВ "Євроцентр "СОС 112" на підставі Договору оренди офісу № А1 від 01.10.2010 р. укладеного із Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі ТОВ здійснює користування приміщеннями загальною площею 61 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_3 та приміщенням загальною площею 4 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_4 Вказані приміщення були передані орендарю за актом.

Згідно із п. 4.1. договору строк оренди становить по 29.10.2013 р.

Статтею 15 Цивільного кодексу України встановлено, що кожна особа має право на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання.

Частиною 1 ст. 16 Цивільного кодексу України встановлено, що кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу. Частиною 2 вказаної статті встановлено, що способами захисту цивільних прав та інтересів може бути визнання права.

З матеріалів справи вбачається, що предметом Договору оренди офісу № 02/10 від 03.01.2012 р. підписаного ОСОБА_2 були в тому числі приміщення орендовані вищевказаною третьою особою із самостійними вимогами на предмет спору, що свідчить про невизнання ОСОБА_2 прав останньої.

В той же час, з огляду на недоведеність ОСОБА_6 своїх прав на спірне приміщення та підтвердження прав на них належними доказами з боку третьої особи із самостійними вимогами на предмет спору, суд приходить до висновку про те, що вимоги останнього про визнання права користування приміщенням підлягають задоволенню.

Як було встановлено судом, у Комерційно-технічного центру «Охоронні системи» у формі ТОВ на даний час відсутні правові підстави для розірвання договорів із орендарями через відкриття процедури ліквідації щодо орендодавця, а отже перешкоджання орендареві у користуванні приміщенням є незаконним.

За таких обставин суд, з урахування положень ст.ст. 15, 16, 509, 525, 526, 530, 759 Цивільного кодексу України приходить до висновку про необхідність задоволення заявлених ТОВ "Євроцентр "СОС 112" вимог про зобов'язання Комерційно-технічного центру «Охоронні системи» у формі ТОВ не чинити перешкод ТОВ "Євроцентр "СОС 112" у користуванні приміщеннями загальною площею 61 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_3 та приміщенням загальною площею 4 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_4, виселення із них Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі ТОВ та вселення у вказані приміщення ТОВ "Євроцентр "СОС 112" .

ТОВ "Спортивно-оздоровчий комплекс "Український воднолижний стадіон" звернулося до суду як третя особа із самостійними вимогами на предмет спору із вимогою визнання за ним права користування приміщеннями загальною площею 61 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_3. посилаючись на невизнання його права користування вказаним приміщенням з боку ОСОБА_2 та перешкоджанням у користуванні вказаним приміщенням з боку Комерційно-технічним центром "Охоронні системи" у формі ТОВ.

Судом встановлено, що ТОВ "Євроцентр "СОС 112" на підставі Договору оренди офісу № ДО9 від 01.01.2011 р. укладеного із Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі ТОВ здійснює користування приміщеннями загальною площею 61 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_3. Вказані приміщення були передані орендарю за актом.

Згідно із п. 4.1. договору строк оренди становить по 30.12.2013 р.

З матеріалів справи вбачається, що предметом Договору оренди офісу № 02/10 від 03.01.2012 р. підписаного ОСОБА_2 були в тому числі приміщення орендовані вищевказаною третьою особою із самостійними вимогами на предмет спору, що свідчить про невизнання ОСОБА_2 прав останньої.

В той же час, з огляду на недоведеність ОСОБА_6 своїх прав на спірне приміщення та підтвердження прав на них належними доказами з боку третьої особи із самостійними вимогами на предмет спору, суд приходить до висновку про те, що вимоги останнього про визнання права користування приміщенням підлягають задоволенню.

Як було встановлено судом, у Комерційно-технічного центру «Охоронні системи» у формі ТОВ на даний час відсутні правові підстави для розірвання договорів із орендарями через відкриття процедури ліквідації щодо орендодавця, а отже перешкоджання орендареві у користуванні приміщенням є незаконним.

За таких обставин суд, з урахування положень ст.ст. 15, 16, 509, 525, 526, 530, 759 Цивільного кодексу України приходить до висновку про необхідність задоволення заявлених ТОВ "Спортивно-оздоровчий комплекс "Український воднолижний стадіон" вимог про зобов'язання Комерційно-технічного центру «Охоронні системи» у формі ТОВ не чинити перешкод ТОВ "Спортивно-оздоровчий комплекс "Український воднолижний стадіон" у користуванні приміщеннями загальною площею 61 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_3, виселення із них Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі ТОВ та вселення у вказані приміщення ТОВ "Спортивно-оздоровчий комплекс "Український воднолижний стадіон".

Громадська організація "Українська федерація вейкбордингу та воднолижного спорту" звернулась до суду як третя особа із самостійними вимогами на предмет спору із вимогою визнання за нею права користування приміщенням загальною площею 14,2 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_4 посилаючись на невизнання її права користування вказаним приміщенням з боку ОСОБА_2 та перешкоджанням у користуванні вказаним приміщенням з боку Комерційно-технічним центром "Охоронні системи" у формі ТОВ.

Судом встановлено, що Громадська організація "Українська федерація вейкбордингу та воднолижного спорту" на підставі Договору оренди офісу № ДО3 від 01.10.2010 р. укладеного із Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі ТОВ здійснює користування приміщеннями загальною площею 14,2 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_4 Вказані приміщення були передані орендарю за актом.

Згідно із п. 4.1. договору строк оренди становить по 29.09.2013 р.

З матеріалів справи вбачається, що предметом Договору оренди офісу № 02/10 від 03.01.2012 р. підписаного ОСОБА_2 були в тому числі приміщення орендовані вищевказаною третьою особою із самостійними вимогами на предмет спору, що свідчить про невизнання ОСОБА_2 прав останньої.

В той же час, з огляду на недоведеність ОСОБА_6 своїх прав на спірне приміщення та підтвердження прав на них належними доказами з боку третьої особи із самостійними вимогами на предмет спору, суд приходить до висновку про те, що вимоги останньої про визнання права користування приміщенням підлягають задоволенню.

Як було встановлено судом, у Комерційно-технічного центру «Охоронні системи» у формі ТОВ на даний час відсутні правові підстави для розірвання договорів із орендарями через відкриття процедури ліквідації щодо орендодавця, а отже перешкоджання орендареві у користуванні приміщенням є незаконним.

За таких обставин суд, з урахування положень ст.ст. 15, 16, 509, 525, 526, 530, 759 Цивільного кодексу України приходить до висновку про необхідність задоволення заявлених Громадською організацією "Українська федерація вейкбордингу та воднолижного спорту" вимог про зобов'язання Комерційно-технічного центру «Охоронні системи» у формі ТОВ не чинити перешкод Громадській організації "Українська федерація вейкбордингу та воднолижного спорту" у користуванні приміщенням загальною площею 14,2 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_4, виселення із них Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі ТОВ та вселення у вказані приміщення Громадської організації "Українська федерація вейкбордингу та воднолижного спорту".

ТОВ "Проектно-монтажна компанія "Ай.Бі.Тек" звернулося до суду як третя особа із самостійними вимогами на предмет спору із вимогою визнання за ним права користування приміщенням загальною площею 10 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_3 та приміщенням загальною площею 10 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_4 посилаючись на невизнання його права користування вказаним приміщенням з боку ОСОБА_2 та перешкоджанням у користуванні вказаним приміщенням з боку Комерційно-технічним центром "Охоронні системи" у формі ТОВ.

Судом встановлено, що ТОВ "Проектно-монтажна компанія "Ай.Бі.Тек" на підставі Договору оренди приміщень № 0411 від 01.09.2011 р. укладеного із Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі ТОВ здійснює користування приміщенням загальною площею 10 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_3 та приміщенням загальною площею 10 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_4 Вказані приміщення були передані орендарю за актом.

Згідно із п. 4.1. договору строк оренди становить один рік, проте автоматично пролонгується за умови відсутності заяви сторони про розірвання договору за тиждень до закінчення річного терміну. Доказів розірвання договору сторонами не надано.

З матеріалів справи вбачається, що предметом Договору оренди офісу № 02/10 від 03.01.2012 р. підписаного ОСОБА_2 були в тому числі приміщення орендовані вищевказаною третьою особою із самостійними вимогами на предмет спору, що свідчить про невизнання ОСОБА_2 прав останньої.

В той же час, з огляду на недоведеність ОСОБА_6 своїх прав на спірне приміщення та підтвердження прав на них належними доказами з боку третьої особи із самостійними вимогами на предмет спору, суд приходить до висновку про те, що вимоги останнього про визнання права користування приміщенням підлягають задоволенню.

Як було встановлено судом, у Комерційно-технічного центру «Охоронні системи» у формі ТОВ на даний час відсутні правові підстави для розірвання договорів із орендарями через відкриття процедури ліквідації щодо орендодавця, а отже перешкоджання орендареві у користуванні приміщенням є незаконним.

За таких обставин суд, з урахування положень ст.ст. 15, 16, 509, 525, 526, 530, 759 Цивільного кодексу України приходить до висновку про необхідність задоволення заявлених ТОВ "Проектно-монтажна компанія "Ай.Бі.Тек" вимог про зобов'язання Комерційно-технічного центру «Охоронні системи» у формі ТОВ не чинити перешкод ТОВ "Проектно-монтажна компанія "Ай.Бі.Тек" у користуванні приміщенням загальною площею 10 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_3 та приміщенням загальною площею 10 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_4, виселення із них Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі ТОВ та вселення у вказані приміщення ТОВ "Проектно-монтажна компанія "Ай.Бі.Тек".

ТОВ "Інжиніринговий центр "Ай.Бі.Тек" звернулося до суду як третя особа із самостійними вимогами на предмет спору із вимогою визнання за ним права користування приміщенням загальною площею 10 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_3 та приміщенням загальною площею 10 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_4 посилаючись на невизнання його права користування вказаним приміщенням з боку ОСОБА_2 та перешкоджанням у користуванні вказаним приміщенням з боку Комерційно-технічним центром "Охоронні системи" у формі ТОВ.

Судом встановлено, що ТОВ "Інжиніринговий центр "Ай.Бі.Тек" на підставі Договору оренди приміщень № 0311 від 01.09.2011 р. укладеного із Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі ТОВ здійснює користування приміщенням загальною площею 10 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_3 та приміщенням загальною площею 10 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_4 Вказані приміщення були передані орендарю за актом.

Згідно із п. 4.1. договору строк оренди становить один рік, проте автоматично пролонгується за умови відсутності заяви сторони про розірвання договору за тиждень до закінчення річного терміну. Доказів розірвання договору сторонами не надано.

З матеріалів справи вбачається, що предметом Договору оренди офісу № 02/10 від 03.01.2012 р. підписаного ОСОБА_2 були в тому числі приміщення орендовані вищевказаною третьою особою із самостійними вимогами на предмет спору, що свідчить про невизнання ОСОБА_2 прав останньої.

В той же час, з огляду на недоведеність ОСОБА_6 своїх прав на спірне приміщення та підтвердження прав на них належними доказами з боку третьої особи із самостійними вимогами на предмет спору, суд приходить до висновку про те, що вимоги останньої про визнання права користування приміщенням підлягають задоволенню.

Як було встановлено судом, у Комерційно-технічного центру «Охоронні системи» у формі ТОВ на даний час відсутні правові підстави для розірвання договорів із орендарями через відкриття процедури ліквідації щодо орендодавця, а отже перешкоджання орендареві у користуванні приміщенням є незаконним.

За таких обставин суд, з урахування положень ст.ст. 15, 16, 509, 525, 526, 530, 759 Цивільного кодексу України приходить до висновку про необхідність задоволення заявлених ТОВ "Інжиніринговий центр "Ай.Бі.Тек" вимог про зобов'язання Комерційно-технічного центру «Охоронні системи» у формі ТОВ не чинити перешкод ТОВ "Інжиніринговий центр "Ай.Бі.Тек" у користуванні приміщенням загальною площею 10 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_3 та приміщенням загальною площею 10 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_4, виселення із них Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі ТОВ та вселення у вказані приміщення ТОВ "Інжиніринговий центр "Ай.Бі.Тек".

ТОВ "Парадокс-Текнолоджі" звернулося до суду як третя особа із самостійними вимогами на предмет спору із вимогою визнання за ним права користування приміщенням загальною площею 30 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_4 посилаючись на невизнання його права користування вказаним приміщенням з боку ОСОБА_2 та перешкоджанням у користуванні вказаним приміщенням з боку Комерційно-технічним центром "Охоронні системи" у формі ТОВ.

Судом встановлено, що ТОВ "Парадокс-Текнолоджі" на підставі Договору оренди офісу № КТЦ-2/11 від 01.11.2010 р. укладеного із Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі ТОВ здійснює користування приміщенням загальною площею 30 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_4 Вказані приміщення були передані орендарю за актом.

Згідно із п. 4.1. договору строк оренди становить один рік, проте автоматично пролонгується за умови відсутності заяви сторони про розірвання договору за тиждень до закінчення річного терміну. Доказів розірвання договору сторонами не надано.

З матеріалів справи вбачається, що предметом Договору оренди офісу № 02/10 від 03.01.2012 р. підписаного ОСОБА_2 були в тому числі приміщення орендовані вищевказаною третьою особою із самостійними вимогами на предмет спору, що свідчить про невизнання ОСОБА_2 прав останньої.

В той же час, з огляду на недоведеність ОСОБА_6 своїх прав на спірне приміщення та підтвердження прав на них належними доказами з боку третьої особи із самостійними вимогами на предмет спору, суд приходить до висновку про те, що вимоги останньої про визнання права користування приміщенням підлягають задоволенню.

Як було встановлено судом, у Комерційно-технічного центру «Охоронні системи» у формі ТОВ на даний час відсутні правові підстави для розірвання договорів із орендарями через відкриття процедури ліквідації щодо орендодавця, а отже перешкоджання орендареві у користуванні приміщенням є незаконним.

За таких обставин суд, з урахування положень ст.ст. 15, 16, 509, 525, 526, 530, 759 Цивільного кодексу України приходить до висновку про необхідність задоволення заявлених ТОВ "Парадокс-Текнолоджі" вимог про зобов'язання Комерційно-технічного центру «Охоронні системи» у формі ТОВ не чинити перешкод ТОВ "Парадокс-Текнолоджі" у користуванні приміщенням загальною площею 30 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_4, виселення із них Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі ТОВ та вселення у вказані приміщення ТОВ "Парадокс-Текнолоджі".

ТОВ "Інженерно-технічний центр "Охоронні системи" звернулося до суду як третя особа із самостійними вимогами на предмет спору із вимогою визнання за нею права користування прибудовою загальною площею 110 кв. м. розташованою за адресою АДРЕСА_3 посилаючись на невизнання її права користування вказаним приміщенням з боку ОСОБА_2 та перешкоджанням у користуванні вказаним приміщенням з боку Комерційно-технічним центром "Охоронні системи" у формі ТОВ.

Судом встановлено, що ТОВ "Інженерно-технічний центр "Охоронні системи" на підставі Договору оренди офісу № ДО7 від 01.11.2010 р. укладеного із Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі ТОВ здійснює користування прибудовою загальною площею 110 кв. м. розташованою за адресою АДРЕСА_3. Вказані приміщення були передані орендарю за актом.

Згідно із п. 4.1. договору строк оренди становить по 28.10.2013 р.

З матеріалів справи вбачається, що предметом Договору оренди офісу № 02/10 від 03.01.2012 р. підписаного ОСОБА_2 були в тому числі приміщення орендовані вищевказаною третьою особою із самостійними вимогами на предмет спору, що свідчить про невизнання ОСОБА_2 прав останньої.

В той же час, з огляду на недоведеність ОСОБА_6 своїх прав на спірне приміщення та підтвердження прав на них належними доказами з боку третьої особи із самостійними вимогами на предмет спору, суд приходить до висновку про те, що вимоги останньої про визнання права користування приміщенням підлягають задоволенню.

Як було встановлено судом, у Комерційно-технічного центру «Охоронні системи» у формі ТОВ на даний час відсутні правові підстави для розірвання договорів із орендарями через відкриття процедури ліквідації щодо орендодавця, а отже перешкоджання орендареві у користуванні приміщенням є незаконним.

За таких обставин суд, з урахування положень ст.ст. 15, 16, 509, 525, 526, 530, 759 Цивільного кодексу України приходить до висновку про необхідність задоволення заявлених ТОВ "Інженерно-технічний центр "Охоронні системи" вимог про зобов'язання Комерційно-технічного центру «Охоронні системи» у формі ТОВ не чинити перешкод ТОВ "Інженерно-технічний центр "Охоронні системи" у користуванні прибудовою загальною площею 110 кв. м. розташованою за адресою АДРЕСА_3, виселення із них Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі ТОВ та вселення у вказані приміщення ТОВ "Інженерно-технічний центр "Охоронні системи".

Керуючись статтями 10, 60, 212, 214, 259, 292, 294 Цивільного процесуального кодексу України, суд -

В И Р І Ш И В :

У задоволенні позовних вимог Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю до ОСОБА_2 про розірвання Договору оренди офісу № 01/10 від 03.01.2011 р укладеного між ОСОБА_2 та КТЦ "Охоронні системи" у формі ТОВ. відмовити.

Позовні вимоги ОСОБА_2 задовольнити частково, зобов'язати Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю (Код ЄДРПОУ 23734644, 01001, АДРЕСА_3) не чинити перешкод ОСОБА_2 (АДРЕСА_2, інн. НОМЕР_1) у користуванні приміщенням загальною площею 12,8 кв. м. розташованими за адресою АДРЕСА_3 та зобов'язати Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю забезпечити ОСОБА_2 вільний доступ та користування орендованими приміщеннями, звільнити орендовані приміщення від майна відповідача та будь-яких осіб, окрім майна позивача, виселити з приміщень будь-яких осіб, окрім позивача.

Усунути ОСОБА_2 перешкоди у користуванні приміщенням загальною площею 12,8 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_3 шляхом виселення із вищевказаних приміщень Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю, його посадових, службових, інших осіб та вселення у приміщення загальною площею 12,8 кв. м. розташоване за адресою АДРЕСА_3 ОСОБА_2

В решті позовних вимог ОСОБА_2 відмовити.

Позовні вимоги третьої особи із самостійним вимогами на предмет спору Товариства з обмеженою відповідальністю "Євроцентр "СОС 112" задовольнити, визнати право користування приміщенням загальною площею 61 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_3 та приміщенням загальною площею 4 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_4 за Товариством з обмеженою відповідальністю "Євроцентр "СОС 112" (код ЄДРПОУ 35195894, АДРЕСА_4).

Зобов'язати Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю (Код ЄДРПОУ 23734644, 01001, АДРЕСА_3) не чинити перешкод Товариству з обмеженою відповідальністю "Євроцентр "СОС 112" у користуванні приміщенням загальною площею 61 кв. м. розташованими за адресою АДРЕСА_3 та приміщенням загальною площею 4 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_4 та зобов'язати Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю забезпечити Товариству з обмеженою відповідальністю "Євроцентр "СОС 112" вільний доступ та користування орендованими приміщеннями, звільнити орендовані приміщення від майна відповідача та будь-яких осіб, окрім майна позивача, виселити з приміщень будь-яких осіб, окрім позивача.

Усунути Товариству з обмеженою відповідальністю "Євроцентр "СОС 112" перешкоди у користуванні приміщенням загальною площею 61 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_3 та приміщеннями загальною площею 4 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_4 шляхом виселення із вищевказаних приміщень Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю його посадових, службових, інших осіб та вселення у приміщення загальною площею 61 кв. м. розташоване за адресою АДРЕСА_3 та приміщення загальною площею 4 кв. м. розташоване за адресою АДРЕСА_4 Товариства з обмеженою відповідальністю "Євроцентр "СОС 112".

Позовні вимоги третьої особи із самостійним вимогами на предмет спору Товариства з обмеженою відповідальністю "Спортивно-оздоровчий комплекс "Український воднолижний стадіон" задовольнити, визнати право користування приміщенням загальною площею 61 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_3 за Товариством з обмеженою відповідальністю "Спортивно-оздоровчий комплекс "Український воднолижний стадіон" (код ЄДРПОУ 36678198, АДРЕСА_3).

Зобов'язати Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю (Код ЄДРПОУ 23734644, 01001, АДРЕСА_3) не чинити перешкод Товариству з обмеженою відповідальністю "Спортивно-оздоровчий комплекс "Український воднолижний стадіон" у користуванні приміщенням загальною площею 61 кв. м. розташованими за адресою АДРЕСА_3 та зобов'язати Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю забезпечити Товариству з обмеженою відповідальністю "Спортивно-оздоровчий комплекс "Український воднолижний стадіон" вільний доступ та користування орендованими приміщеннями, звільнити орендовані приміщення від майна відповідача та будь-яких осіб, окрім майна позивача, виселити з приміщень будь-яких осіб, окрім позивача.

Усунути Товариству з обмеженою відповідальністю Товариству з обмеженою відповідальністю "Спортивно-оздоровчий комплекс "Український воднолижний стадіон" перешкоди у користуванні приміщенням загальною площею 61 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_3 шляхом виселення із вищевказаних приміщень Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю його посадових, службових, інших осіб та вселення у приміщення загальною площею 61 кв. м. розташоване за адресою АДРЕСА_3 Товариства з обмеженою відповідальністю "Спортивно-оздоровчий комплекс "Український воднолижний стадіон".

Позовні вимоги третьої особи із самостійним вимогами на предмет спору Громадської організації "Українська федерація вейкбордингу та воднолижного спорту" задовольнити, визнати право користування приміщенням загальною площею 14,2 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_4 за Громадською організацією "Українська федерація вейкбордингу та воднолижного спорту" (код ЄДРПОУ 35632807, АДРЕСА_4).

Зобов'язати Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю (Код ЄДРПОУ 23734644, 01001, АДРЕСА_3) не чинити перешкод Громадській організації "Українська федерація вейкбордингу та воднолижного спорту" у користуванні приміщенням загальною площею 14,2 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_4 та зобов'язати Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю забезпечити Громадській організації "Українська федерація вейкбордингу та воднолижного спорту" вільний доступ та користування орендованими приміщеннями, звільнити орендовані приміщення від майна відповідача та будь-яких осіб, окрім майна позивача, виселити з приміщень будь-яких осіб, окрім позивача.

Усунути Громадській організації "Українська федерація вейкбордингу та воднолижного спорту" перешкоди у користуванні приміщенням загальною площею 14,2 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_4 шляхом виселення із вищевказаних приміщень Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю його посадових, службових, інших осіб та вселення у приміщення загальною площею 14,2 кв. м. розташоване за адресою АДРЕСА_4 Громадської організації "Українська федерація вейкбордингу та воднолижного спорту".

Позовні вимоги третьої особи із самостійним вимогами на предмет спору Товариства з обмеженою відповідальністю "Проектно-монтажна компанія "Ай.Бі.Тек" задовольнити, визнати право користування приміщенням загальною площею 10 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_3 та приміщенням загальною площею 10 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_4 за Товариством з обмеженою відповідальністю "Проектно-монтажна компанія "Ай.Бі.Тек" (код ЄДРПОУ 37242013, АДРЕСА_4).

Зобов'язати Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю (Код ЄДРПОУ 23734644, 01001, АДРЕСА_3) не чинити перешкод Товариству з обмеженою відповідальністю "Проектно-монтажна компанія "Ай.Бі.Тек" у користуванні приміщенням загальною площею 10 кв. м. розташованими за адресою АДРЕСА_3 та приміщенням загальною площею 10 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_4 та зобов'язати Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю забезпечити Товариству з обмеженою відповідальністю "Проектно-монтажна компанія "Ай.Бі.Тек" вільний доступ та користування орендованими приміщеннями, звільнити орендовані приміщення від майна відповідача та будь-яких осіб, окрім майна позивача, виселити з приміщень будь-яких осіб, окрім позивача.

Усунути Товариству з обмеженою відповідальністю "Проектно-монтажна компанія "Ай.Бі.Тек" перешкоди у користуванні приміщенням загальною площею 10 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_3 та приміщенням загальною площею 10 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_4 шляхом виселення із вищевказаних приміщень Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю, його посадових, службових, інших осіб та вселення у приміщення загальною площею 10 кв. м. розташоване за адресою АДРЕСА_3 та приміщення загальною площею 10 кв. м. розташоване за адресою АДРЕСА_4 Товариства з обмеженою відповідальністю "Проектно-монтажна компанія "Ай.Бі.Тек".

Позовні вимоги третьої особи із самостійним вимогами на предмет спору Товариства з обмеженою відповідальністю "Інжиніринговий центр "Ай.Бі.Тек" задовольнити, визнати право користування приміщенням загальною площею 10 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_3 та приміщенням загальною площею 10 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_4 за Товариством з обмеженою відповідальністю "Інжиніринговий центр "Ай.Бі.Тек" (код ЄДРПОУ 32072453, АДРЕСА_4).

Зобов'язати Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю (Код ЄДРПОУ 23734644, 01001, АДРЕСА_3) не чинити перешкод Товариству з обмеженою відповідальністю "Інжиніринговий центр "Ай.Бі.Тек" у користуванні приміщенням загальною площею 10 кв. м. розташованими за адресою АДРЕСА_3 та приміщенням загальною площею 10 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_4 та зобов'язати Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю забезпечити Товариству з обмеженою відповідальністю "Інжиніринговий центр "Ай.Бі.Тек" вільний доступ та користування орендованими приміщеннями, звільнити орендовані приміщення від майна відповідача та будь-яких осіб, окрім майна позивача, виселити з приміщень будь-яких осіб, окрім позивача.

Усунути Товариству з обмеженою відповідальністю "Інжиніринговий центр "Ай.Бі.Тек" перешкоди у користуванні приміщенням загальною площею 10 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_3 та приміщенням загальною площею 10 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_4 шляхом виселення із вищевказаних приміщень Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю, його посадових, службових, інших осіб та вселення у приміщення загальною площею 10 кв. м. розташоване за адресою АДРЕСА_3 та приміщення загальною площею 10 кв. м. розташоване за адресою АДРЕСА_4 Товариства з обмеженою відповідальністю "Інжиніринговий центр "Ай.Бі.Тек".

Позовні вимоги третьої особи із самостійним вимогами на предмет спору Товариства з обмеженою відповідальністю "Парадокс-Текнолоджі" задовольнити, визнати право користування приміщенням загальною площею 30 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_4 за Товариством з обмеженою відповідальністю "Парадокс-Текнолоджі" (код ЄДРПОУ 34478590, АДРЕСА_4).

Зобов'язати Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю (Код ЄДРПОУ 23734644, 01001, АДРЕСА_3) не чинити перешкод Товариству з обмеженою відповідальністю "Парадокс-Текнолоджі" у користуванні приміщенням загальною площею 30 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_4 та зобов'язати Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю забезпечити Товариству з обмеженою відповідальністю "Парадокс-Текнолоджі" вільний доступ та користування орендованими приміщеннями, звільнити орендовані приміщення від майна відповідача та будь-яких осіб, окрім майна позивача, виселити з приміщень будь-яких осіб, окрім позивача.

Усунути Товариству з обмеженою відповідальністю "Парадокс-Текнолоджі" перешкоди у користуванні приміщенням загальною площею 30 кв. м. розташованим за адресою АДРЕСА_4 шляхом виселення із вищевказаного приміщення Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю, його посадових, службових, інших осіб та вселення у приміщення загальною площею 30 кв. м. розташоване за адресою АДРЕСА_4 Товариства з обмеженою відповідальністю "Парадокс-Технолоджі".

Позовні вимоги третьої особи із самостійним вимогами на предмет спору Товариства з обмеженою відповідальністю "Інженерно-технічний центр "Охоронні системи" задовольнити, визнати право користування прибудовою загальною площею 110 кв. м. розташованою за адресою АДРЕСА_3 за Товариством з обмеженою відповідальністю "Інженерно-технічний центр "Охоронні системи" (код ЄДРПОУ 31840315, АДРЕСА_3).

Зобов'язати Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю (Код ЄДРПОУ 23734644, 01001, АДРЕСА_3) не чинити перешкод Товариству з обмеженою відповідальністю "Інженерно-технічний центр "Охоронні системи" у користуванні прибудовою загальною площею 110 кв. м. розташованою за адресою АДРЕСА_3 та зобов'язати Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю забезпечити Товариству з обмеженою відповідальністю "Інженерно-технічний центр "Охоронні системи" вільний доступ та користування орендованими приміщеннями, звільнити орендовані приміщення від майна відповідача та будь-яких осіб, окрім майна позивача, виселити з приміщень будь-яких осіб, окрім позивача.

Усунути Товариству з обмеженою відповідальністю Інженерно-технічний центр "Охоронні системи" перешкоди у користуванні прибудовою загальною площею 110 кв. м. розташованою за адресою АДРЕСА_3 шляхом виселення із вищевказаного приміщення Комерційно-технічний центр «Охоронні системи» у формі Товариства з обмеженою відповідальністю, його посадових, службових, інших осіб та вселення у прибудову загальною площею 110 кв. м. розташовану за адресою АДРЕСА_3 Товариства з обмеженою відповідальністю "Інженерно-технічний центр "Охоронні системи".

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом десяти днів з дня його проголошення.

Суддя

Дата ухвалення рішення08.04.2013
Оприлюднено10.04.2013
Номер документу30554739
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права та зобов'язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —754/4437/13-ц

Ухвала від 13.06.2013

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Галась І. А.

Рішення від 08.04.2013

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Галась І. А.

Рішення від 08.04.2013

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Галась І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні