Рішення
від 11.04.2013 по справі 908/987/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 26/47/13

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Запорізької області

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11.04.13 Справа № 908/987/13

за позовом - Товариства з обмеженою відповідальністю Агро-Світ (с. Олександрівка, Юр'ївський район, Дніпропетровська область, 51322)

до відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю Науково-виробнича фірма ТехПромІмпекс (адреса для листув.: а/с 7575, м. Запоріжжя, 69035)

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - 1/ Новов'язівська сільська рада Юр'ївського району Дніпропетровської області

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - 2/ Олександрівська сільська рада Юр'ївського району Дніпропетровської області

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - 3/ КП Павлоградське міжміське бюро технічної інвентаризації

про визнання права власності та зобов'язання виконати певні дії

Суддя Юлдашев О.О.

За участі представників сторін:

Позивача - Шостак А.П., довіреність від 01.03.2013.

Відповідача - Мартиненко Н.М. - ліквідатор.

СУТЬ СПОРУ:

19.03.2013 р. до господарського суду Запорізької області звернулось Товариство з обмеженою відповідальністю Агро-Світ (позивач) з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Науково-виробнича фірма ТехПромІмпекс (відповідач) про спонукання виконати певні дії та визнання права власності.

Ухвалою суду від 20.03.2013 року порушено провадження у справі №908/987/13-г, судове засідання призначено на 11.04.2013 року.

Позивачем у судовому засіданні 11.04.2013 р. надано уточнення до позову та додаткові документальні докази по справі.

Відповідно до статті 22 ГПК України, суд прийняв заяву позивача про уточнення позовних вимог до розгляду. Таким чином, судом розглядаються уточнені позовні вимоги.

Позовні вимоги мотивовані обставинами, викладеними у позовній заяві та обґрунтовані ст.ст. 321, 328, 376, 525, 526, 629 ЦК України, ст. 1, 2, 12 ГПК України, ст.ст. 173, 193 ГК України.

Позивач підтримав заявлені позовні вимоги у повному обсязі з підстав, викладених у позові та уточненнях до позову. В обґрунтування вимог вказує, що у 2003 р. було реорганізованого КСП ім. Фрунзе Сергіївське-2000 , яке знаходилося в Юр'ївському районі, Дніпропетровської області. На території колишнього КСП 07.04.2003 р. було створено підприємство позивача ТОВ Агро-Світ , яке було зареєстровано Юр'ївською районною державною адміністрацією 08.04.2003р.

Позивач придбав у колишніх членів колективного сільськогосподарського підприємства, право власності на майно - пайовий фонд зазначеного колективного сільськогосподарського підприємства в загальному обсязі 55226,52 грн., що підтверджується Свідоцтвами про право власності на майновий пай члена КСП.

Право власності на вказане майно, яке є предметом спору, позивачем було набуто у правомірний спосіб - шляхом укладення двосторонніх оплатних договорів купівлі-продажу.

Після отримання у належній формі документів, що підтверджують право власності на пайовий фонд КСП ім. КСП ім. Фрунзе Сергіївське-2000 позивач звернувся до колишніх власників майнових сертифікатів з вимогою про переоформлення правовстановлюючих документів на вказані об'єкти нерухомого майна з метою подачі їх у подальшому для державної реєстрації до ОП ЗМБТІ .

Однак, технічна документація була передана позивачу лише на частину об'єктів, що дозволило йому частково оформити право власності у 2008 році на такі об'єкти як адміністративне приміщення, вісова, млин, гараж .

На звернення позивача щодо надання документації по майновим сертифікатам з боку колишніх власників було отримано відмову, мотивовану в усній формі, з посиланням - на те, що на вказані об'єкти відсутня належним чином оформлена технічна документація, у зв'язку з чим вирішення питання про право власності на конкретні об'єкти нерухомого майна у вигляді відповідного рішення органу місцевого самоврядування на теперішній час є неможливим.

Позивач зазначив, що на частину об'єктів, які перейшли до позивача відсутня технічна документація та вони не були введені в експлуатацію колишніми власниками, а саме наступні нерухомі об'єкти:

- будівля пункт технічного обслуговування (ПТО), яке знаходиться за юридичною адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, c. Новов'язівське, провул. Партизанський, буд. № 17;

- будівля дім-бригада № 3/4, яке знаходиться за юридичною адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, c. Сергіївка, вул. Верхня, буд. 17 б;

- ангар, який знаходиться за юридичною адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, c. Сергіївка, вул. Верхня, буд. 19;

- будівля пилорами, яке знаходиться за юридичною адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, c. Сергіївка, вул. Верхня, буд. 16 а;

- будівля їдальні, яке знаходиться за юридичною адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, c. Олександрівка, вул. Леніна, буд. 45 а;

- гараж-склад, який знаходиться за юридичною адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, c. Сергіївка, вул. Верхня, буд. 17 а.

З метою оформлення права власності на зазначені об'єкти нерухомості позивач оформив з відповідачем ТОВ НВФ ТехПромІмпекс договір про надання послуг від 12.04.2010 р.

Відповідно до п.2.1.1 зазначеного договору Виконавець узаконює та вводить в експлуатацію належне Замовнику нерухоме майно, яке знаходиться на території с. Сергіївка та с. Нововов'язівка Юр'ївського району Дніпропетровської області.

Водночас, відповідач не виконав свої зобов'язання за договором послуг у повному обсязі та не узаконив і не ввів в експлуатацію належне позивачу нерухоме майно, яке знаходиться на території с. Сергіївка та с. Новов'язівка Юр'ївського району Дніпропетровської області.

Спірне нерухоме майно утримувалось з 2003 року за рахунок позивача. Позивачем також було здійснено ремонтні роботи, а також добудовано ряд приміщень господарським способом. Так, у 2010 році позивачем на утримання нерухомих об'єктів було витрачено

65 671,30 грн., а у 2011 році 128 863,78 грн.

Спірні об'єкти нерухомості розміщені на земельній ділянці Олександрівської сільської ради та Новов'язівської сільської ради Юр'ївського району Дніпропетровської області. 03.01.2013 р. між Олександрівською сільською радою та позивачем було укладено договори оренди землі на земельну ділянку площею 5169,4 кв.м., площею 146 кв.м, площею 957 кв.м. Також позивачем було сплачено податок за користування земельною ділянкою у 2012 р. на рахунок Юр'ївського державного казначейства.

25.02.2013р. рішенням Олександрівської сільської ради Юр'ївського району Дніпропетровської області будівлям та спорудам ТОВ Агро-Світ було присвоєно юридичну адресу. Рішенням Новов'язівської сільської ради Юр'ївського району, Дніпропетровської області від 11.03.2013р. за №24 також присвоєну частині будівель позивача юридичну адресу.

Будь-які права третіх осіб в результаті будівництва даних об'єктів самочинного будівництва не порушені. За результатами проведення технічного обстеження господарчих споруд у складі Товариства з обмеженою відповідальністю Агро-Світ , згідно звіту про проведення технічного стану будівельних конструкцій і можливості їх подальшої експлуатації від 09.04.2013р. дані споруди та будівлі відповідають вимогам надійності і можливості їх безпечної експлуатації, їх стан є задовільним, що згідно нормативним документам відповідає II категорії.

Неможливість відповідачем та третьою особою провести державну реєстрацію прав власності на вказані об'єкти нерухомого майна позбавляє позивача можливості реалізації всіх повноважень власника, у т.ч. по організації виробничої діяльності, а також щодо оформлення правовстановлюючих документів на ці об'єкти, що зумовило необхідність звернення до суду.

Відповідач відзив на позов не надав, у судовому засіданні відповідач надав пояснення та зазначив, що постановою господарського суду Запорізької області від 12.02.2013 р. по справі 908/306/13-г Товариство з обмеженою відповідальністю Науково-виробнича фірма ТехПромІмпекс визнано банкрутом. Ліквідатором підприємства-банкрута призначено арбітражного керуючого Мартиненко Н.М.

Водночас, на момент визнання ТОВ НВФ ТехПромІмпекс банкрутом, в бухгалтерському обліку підприємства не обліковувалися господарські зобов'язання з

ТОВ Агро-Світ та відсутні будь-які бухгалтерські та інші господарські документи, які б підтверджували наявність господарсько-правових правовідносин з зазначеним суб'єктом господарювання.

Відтак, надати оцінку щодо виконання зобов'язань відповідачем за договором про надання послуг від 12.04.2010 р. щодо узаконення та введення в експлуатацію належного позивачу нерухомого майна, яке знаходиться на території с. Сергіївка та с. Новов'язівка Юр'ївського району Дніпропетровської області ліквідатор не має можливості.

У зв'язку з цим, відповідач не заперечує проти розгляду позовних вимог щодо визнання права власності на спірні об'єкти нерухомості на розсуд суду.

Від третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору надійшли заяви, згідно яких треті особи покладають вирішення справи на розгляд суду і просять суд розглянути справу за відсутності представників третіх осіб.

Згідно ст. 22 ГПК України, сторони зобов'язані добросовісно користуватися належними їх процесуальними правами, виявляти взаємну повагу до прав і охоронюваних законом інтересів другої сторони, вживати заходів до всебічного, повного та об'єктивного дослідження всіх обставин справи.

Згідно зі ст. 33 ГПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Докази додаються сторонами та іншими учасниками судового процесу.

За усним клопотанням представників сторін розгляд справи здійснювався без застосування технічних засобів фіксації судового процесу.

Судове засідання завершено оголошенням вступної та резолютивної частин рішення, відповідно до статті 85 ГПК України.

Розглянувши матеріали справи, вислухавши пояснення представників позивача та відповідача, суд

ВСТАНОВИВ:

12.04.2010 р. між позивачем ТОВ Агро-Світ та відповідачем ТОВ НВФ ТехПромІмпекс було укладено договір про надання послуг від 12.04.2010 р. з метою оформлення права власності на об'єкти нерухомості позивача.

Відповідно до п.2.1.1 зазначеного договору Виконавець узаконює та вводить в експлуатацію належне Замовнику нерухоме майно, яке знаходиться на території с. Сергіївка та с. Новов'язівка Юр'ївського району Дніпропетровської області.

Відповідач не виконав свої зобов'язання за договором послуг у повному обсязі: не узаконив та не ввів в експлуатацію належне позивачу нерухоме майно, яке знаходиться на території с. Сергіївка та с. Новов'язівка Юр'ївського району Дніпропетровської області.

Ліквідатором підприємства-відповідача надані пояснення, що в бухгалтерському обліку підприємства не обліковуються господарські зобов'язання з позивачем та відсутні будь-які фінансові, бухгалтерські та інші господарські документи, які б підтверджували наявність господарсько-правових правовідносин з зазначеним суб'єктом господарювання.

Судом встановлено, що позивач не має можливості самостійно ввести спірні об'єкти нерухомості в експлуатацію, отримати необхідні дозволи та технічні умови для використання будівель, що обмежує його повноваження як власника майна у відношенні до зазначених об'єктів, які є його власністю на підставі свідоцтв про право власності на майновий пай члена КСП, які були придбані ним шляхом укладення двосторонніх оплатних договорів купівлі-продажу з членами КСП ім. Фрунзе Сергіївське-2000 , яке знаходилося в Юр'ївському районі Дніпропетровської області.

Після отримання у належній формі документів, що підтверджують право власності на пайовий фонд КСП ім. КСП ім. Фрунзе Сергіївське-2000 позивач звернувся до колишніх власників майнових сертифікатів з вимогою про переоформлення правовстановлюючих документів на вказані об'єкти нерухомого майна з метою подачі їх у подальшому для державної реєстрації до ОП "ЗБТІ" (реєстрації прав власності товариства).

Однак, технічна документація була передана позивачу лише на частину об'єктів, що дозволило йому частково оформити право власності у 2008 році на такі об'єкти як адміністративне приміщення, вісова, млин, гараж.

На звернення позивача щодо надання документації по майновим сертифікатам з боку колишніх власників було отримано відмову, мотивовану в усній формі, з посиланням - на те, що на вказані об'єкти відсутня належним чином оформлена технічна документація, у зв'язку з чим вирішення питання про право власності на конкретні об'єкти нерухомого майна у вигляді відповідного рішення органу місцевого самоврядування на теперішній час є неможливим.

Позивачем у 2010 році на утримання нерухомих об'єктів, які є предметом позову було витрачено 65671,30 грн., а у 2011 році 128 863,78 грн., що підтверджується видатковими накладними.

Документи, які знаходяться в матеріалах справи підтверджують той факт, що господарські споруди та будівлі, які є предметом даного позову утримуються позивачем.

Спірні об'єкти нерухомості розміщені на земельній ділянці Олександрівської сільської ради та Новов'язівської сільської ради Юр'ївського району Дніпропетровської області.

Оцінивши представлені докази, дослідивши та проаналізувавши матеріали справи, вислухавши пояснення представників сторін, суд дійшов висновку щодо повного задоволення заявлених позовних вимог з огляду на наступне.

Відповідно до вимог ст. ст. 316, 317, 319 ЦК України, правом власності є право особи на річ, яке вона здійснює відповідно до закону за своєю волею, незалежно від волі інших осіб. Власникові належать права володіння, користування та розпорядження майном. Власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд.

Згідно зі ст. 392 ЦК України, власник майна може пред'явити позов про визнання його права власності, якщо це право оспорюється або не визнається іншою особою, а також у разі втрати ним документа, який засвідчує його право власності.

Відповідно до ст. 328 ЦК України, право власності набувається на підставах, що не заборонені законом, зокрема із правочинів. Право власності вважається набутим правомірно, якщо інше прямо не випливає із закону або незаконність набуття права власності не встановлена судом.

Об'єктом позову про визнання права власності є усунення невизначеності відносин прав власності позивача щодо індивідуально-визначеного майна. Підставою позову є обставини, що підтверджують право власності позивача на майно, за умови наявності у нього доказів, що підтверджують його право власності, насамперед правовстановлювальні або правопідтверджувальні документи.

Спірні об'єкти нерухомості є власністю позивача на підставі свідоцтв про право власності на майновий пай члена КСП, які були придбані ним шляхом укладення двосторонніх оплатних договорів купівлі-продажу з членами КСП ім. Фрунзе Сергіївське-2000 , яке знаходилося в Юр'ївському районі Дніпропетровської області.

Право власності на вказане майно, яке є предметом спору, позивачем було набуто у правомірний спосіб - шляхом укладення двосторонніх оплатних договорів, що відповідає змісту ст. 328 ЦК України. Згідно ст. 41 Конституції України, та ст. 321 ЦК України право власності є непорушним, що включає неможливість обмеження у його здійсненні з боку будь-яких осіб; цьому кореспондує можливість особи усунути будь-які обмеження у здійсненні прав власності.

Після отримання у належній формі документів, що підтверджують право власності на пайовий фонд КСП ім. КСП ім. Фрунзе Сергіївське-2000 позивач звернувся до колишніх власників майнових сертифікатів з вимогою про переоформлення правовстановлюючих документів на вказані об'єкти нерухомого майна з метою подачі їх у подальшому для державної реєстрації до ОП "ЗБТІ" (реєстрації прав власності товариства).

Однак, технічна документація була передана позивачу лише на частину об'єктів, що дозволило йому частково оформити право власності у 2008 році на такі об'єкти як адміністративне приміщення, вісова, млин, гараж (копії технічних паспортів додаються).

На звернення позивача щодо надання документації по майновим сертифікатам з боку колишніх власників було отримано відмову, мотивовану в усній формі, з посиланням - на те, що на вказані об'єкти відсутня належним чином оформлена технічна документація, у зв'язку з чим вирішення питання про право власності на конкретні об'єкти нерухомого майна у вигляді відповідного рішення органу місцевого самоврядування на теперішній час є неможливим.

Відповідно до ст. 60 Закону України "Про місцеве самоврядування " та постанови КМУ від 28.02.2001р. № 177 "Про врегулювання питань щодо забезпечення захисту майнових прав селян у процесі реформування аграрного сектору економіки", питання, пов'язані з отриманням правовстановлюючих документів на об'єкти нерухомого майна відносяться до компетенції територіальних громад, від імені якої в даному випадку виступає відповідач по справі.

На подібні дії органів місцевого самоврядування вказує Тимчасове положення про порядок державної реєстрації прав власності на нерухоме майно, затверджене наказом Мін'юсту України від 07.02.2002р. № 7/5, згідно пункту 6.1. якого оформлення права власності на об'єкти нерухомого майна провадиться з видачею свідоцтва про право власності органами місцевого самоврядування за зразком установленої форми.

Згідно ст. 3 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень", речові права на нерухоме майно, їх обмеження та правочини щодо нерухомого майна підлягають обов'язковій державній реєстрації у встановленому порядку; державна реєстрація прав базується на кадастровому номері, присвоєному у встановленому законом порядку.

Неможливість відповідачем та третьою особою провести державну реєстрацію прав власності на вказані об'єкти нерухомого майна позбавляє позивача можливості реалізації всіх повноважень власника, у т.ч. по організації виробничої діяльності, а також щодо оформлення документів на право користування земельною ділянкою під цими об'єктами.

Судом встановлено, що частина об'єктів, які перейшли до позивача відповідно до вище зазначених майнових сертифікатів не мали технічної документації та не були введені в експлуатацію, а саме наступні нерухомі об'єкти:

- будівля пункт технічного обслуговування (ПТО), яке знаходиться за юридичною адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, c. Новов'язівське, провул. Партизанський, буд. № 17;

- будівля дім-бригада № 3/4, яке знаходиться за юридичною адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, c. Сергіївка, вул. Верхня, буд. 17 б;

- ангар, який знаходиться за юридичною адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, c. Сергіївка, вул. Верхня, буд. 19;

- будівля пилорами, яке знаходиться за юридичною адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, c. Сергіївка, вул. Верхня, буд. 16 а;

- будівля їдальні, яке знаходиться за юридичною адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, c. Олександрівка, вул. Леніна, буд. 45 а;

- гараж-склад, яке знаходиться за юридичною адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, c. Сергіївка, вул. Верхня, буд. 17 а.

Позивачем у 2010 р. на утримання нерухомих об'єктів було витрачено 65671,30 грн., а у 2011 році 128 863,78 грн., що підтверджується видатковими накладними. Документи, які додані до позову підтверджують той факт, що господарські споруди та будівлі, які є предметом даного позову утримуються позивачем.

Спірні об'єкти нерухомості розміщені на земельній ділянці Олександрівської сільської ради та Новов'язівської сільської ради Юр'ївського району Дніпропетровської області.

Відповідно до ч. 1 ст. 316 ЦК України правом власності є право особи на річ, яке вона здійснює відповідно до закону за своєю волею, незалежно від волі інших осіб.

Згідно п. "ґ" ч. 1 ст. 95 Земельного кодексу України, землекористувачі, якщо інше не передбачено законом або договором, мають право:

ґ) споруджувати жилі будинки, виробничі та інші будівлі і споруди.

03.01.2013 р. між Олександрівською сільською радою та позивачем було укладено договори оренди землі на земельну ділянку площею 5169,4 кв.м., площею 146 кв.м, площею 957 кв.м (копії договорів додаються). Також позивачем було сплачено податок за користування земельною ділянкою у 2012 р. на рахунок Юр'ївського державного казначейства.

25.02.2013 р. рішенням Олександрівської сільської ради Юр'ївського району Дніпропетровської області будівлям та спорудам ТОВ Агро-Світ було присвоєно юридичну адресу.

Рішенням Новов'язівської сільської ради Юр'ївського району Дніпропетровської області від 11.03.2013 р. за № 24 також присвоєну частині будівель позивача юридичну адресу.

Згідно п. 3 ч. 4 Закону України від 01.07.2004р. № 1952-IV "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обмежень", право власності на будівлю, споруду, їх частину (квартиру, офісне приміщення тощо) може бути зареєстровано незалежно від того, чи зареєстровано право власності на земельну ділянку, якщо власники даної земельної ділянки та будівель, споруд, розташованих на ній, не поєднуються в одній особі.

Суду не надано доказів про те, що визнання права власності за позивачем на спірні будівлі порушує права інших осіб.

За результатами проведення технічного обстеження господарчих споруд у складі Товариства з обмеженою відповідальністю Агро-Світ , згідно звіту про проведення технічного стану будівельних конструкцій і можливості їх подальшої експлуатації від 09.04.2013 р. будівля дім-бригада № 3/4, яке знаходиться за юридичною адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, c. Сергіївка, вул. Верхня, буд. 17 б; ангар, який знаходиться за юридичною адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, c. Сергіївка, вул. Верхня, буд. 19; будівля пилорами, яке знаходиться за юридичною адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, c. Сергіївка, вул. Верхня, буд. 16 а; будівля їдальні, яке знаходиться за юридичною адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, c. Олександрівка, вул. Леніна, буд. 45 а; гараж-склад, яке знаходиться за юридичною адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, c. Сергіївка, вул. Верхня, буд. 17, ПТО (пункт технічного призначення), який знаходиться за юридичною адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, c. Новов'язівське, провул. Партизанський, буд. 17 дані споруди та будівлі відповідають вимогам надійності і можливості їх безпечної експлуатації, їх стан є задовільним, що згідно нормативним документам відповідає II категорії.

Звіт про проведення технічного стану будівельних конструкцій та можливості їх подальшої експлуатації виконано 09 квітня 2013 р. ТОВ НК Астра-Дніпро , ліцензія серія АГ № 573057.

Згідно звітів про незалежну оцінку будинку ангару, будинку складу, навісу для сільськогосподарської техніки від 18.02.2013 р. складеного суб'єктом оціночної діяльності ПП Ревью (ЄДРПОУ 35719264), кваліфікаційне свідоцтво МФ 5979 від 24.05.2008 р. ринкова вартість об'єкта оцінки, який знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, с. Сергіївка, вул. Верхня, буд. 16 а становить 26505,60 грн., ринкова вартість об'єкта оцінки, який знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, с. Сергіївка, вул. Верхня, буд. 19 становить 28 162,20 грн., ринкова вартість об'єкта оцінки, який знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, с. Сергіївка, вул. Верхня, буд. 17 б становить 22364,10 грн., ринкова вартість об'єкта оцінки, який знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, с. Новов'язівське, пров. Партизанський, буд. 17 становить 37273,50 грн., ринкова вартість об'єкта оцінки, який знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, с. Олександрівка, вул. Леніна, буд. 45 а становить 53839,50 грн., ринкова вартість об'єкта оцінки, який знаходиться за адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, с. Сергіівка, вул. Верхня, буд. 17а становить 31 475, 40 грн.

З огляду на викладене, позовні вимоги позивача про визнання права власності на нерухоме майно, а саме: будівля дім-бригада № 3/4, яка знаходиться за юридичною адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, c. Сергіївка, вул. Верхня, буд. 17 б; ангар, який знаходиться за юридичною адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, c. Сергіївка, вул. Верхня, буд. 19; будівля пилорами, яка знаходиться за юридичною адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, c. Сергіївка, вул. Верхня, буд. 16 а; будівля їдальні, яка знаходиться за юридичною адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, c. Олександрівка, вул. Леніна, буд. 45 а; гараж-склад, який знаходиться за юридичною адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, c. Сергіївка, вул. Верхня, буд. 17 а; пункт технічного обслуговування (ПТО), який знаходиться за юридичною адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, c. Новов'язівське, провул. Партизанський, буд. № 17 є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Судові витрати покладаються на позивача, за клопотанням останнього.

Керуючись ст. 49, ст. ст. 82-85 Господарського процесуального кодексу України, суд

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити повністю.

Визнати за Товариством з обмеженою відповідальністю Агро-Світ (код ЄДРПОУ 31974901, 51322, Дніпропетровська область, Юр'ївський район, с. Олександрівка, вул. Леніна, 40) право власності на нерухоме майно, а саме:

- будівля дім-бригада № 3/4, яка знаходиться за юридичною адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, c. Сергіївка, вул. Верхня, буд. 17 б.

- ангар, який знаходиться за юридичною адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, c. Сергіївка, вул. Верхня, буд. 19.

- будівля пилорами, яке знаходиться за юридичною адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, c. Сергіївка, вул. Верхня, буд. 16 а.

- будівля їдальні, яка знаходиться за юридичною адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, c. Олександрівка, вул. Леніна, буд. 45 а.

- гараж-склад, який знаходиться за юридичною адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, c. Сергіївка, вул. Верхня, буд. 17 а.

- будівля пункт технічного обслуговування (ПТО), яке знаходиться за юридичною адресою: Дніпропетровська область, Юр'ївський район, c. Новов'язівське, провул. Партизанський, буд. № 17.

Суддя О.О. Юлдашев

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня його підпису.

Рішення оформлено і підписано, згідно з вимогами ст.84 ГПК України 16.04.2013.

Дата ухвалення рішення11.04.2013
Оприлюднено22.04.2013
Номер документу30803162
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання права власності та зобов'язання виконати певні дії

Судовий реєстр по справі —908/987/13

Ухвала від 17.09.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Кощеєв Ігор Михайлович

Ухвала від 03.09.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Кощеєв Ігор Михайлович

Ухвала від 20.08.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Кощеєв Ігор Михайлович

Ухвала від 06.08.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Топчій О.А.

Постанова від 22.07.2013

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Малашкевич С.А.

Ухвала від 05.06.2013

Господарське

Донецький апеляційний господарський суд

Малашкевич С.А.

Рішення від 11.04.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 20.03.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні