Ухвала
від 11.04.2013 по справі 805/3033/13-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про зупинення провадження в справі

11 квітня 2013 року Справа № 805/3033/13-а

приміщення суду за адресою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвардійської дивізії, 17

Приміщення суду за адресою: 83052, м. Донецьк, вул. 50-Гвардійської Дивізії, буд.17

Донецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Кравченко Т.О.,

при секретарі судового засідання Островській О.М.,

за участю

представника позивача - Дем'янової О.О. - на підставі довіреності,

представника відповідача - не з'явився,

представника третьої особи - не з'явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у місті Краматорську Донецької області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю Променергомаш , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, - Виконавчий комітет Краматорської міської ради Донецької області, про визнання недійсними установчих та реєстраційних документів юридичної особи, -

встановив:

06 березня 2013 року Державна податкова інспекція у місті Краматорську Донецької області Державної податкової служби звернулася до Донецького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Променергомаш , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, - Виконавчий комітет Краматорської міської ради Донецької області, в якому просила суд:

- визнати недійсним свідоцтво про державну реєстрацію від 26 травня 2005 року;

- визнати недійсним статут Приватного підприємства Променергомаш з моменту проведення державної реєстрації 26 травня 2005 року.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 11 березня 2013 року відкрито провадження в адміністративній справі № 805/3033/13-а.

Відповідач та третя особа про дату, час і місце судового розгляду повідомлені належним чином, явку своїх представників в судове засідання не забезпечили.

Представник позивача підтримала позовні вимоги у повному обсязі, з підстав, наведених в позовній заяві, надала пояснення, аналогічні тим, що викладені в адміністративному позові.

Додатково пояснила, що з моменту державної реєстрації відповідач не надає податкову звітність, проте надати докази на підтвердження цим поясненням в судовому засіданні не змогла, а тому просила зупинити провадження по справі з метою надання додатковихдоказів на підтвердження цих пояснень.

Відповідно до п.4 ч. 2 ст. 156 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суд має право зупинити провадження в справі у разі наявності інших причин, які не зазначені в цій статті за обґрунтованим клопотанням сторони - до терміну, встановленого судом.

Згідно з ч.4 ст.11 КАС України принцип офіційного з'ясування всіх обставин у справі полягає у вжитті судом передбачених законом заходів, необхідних для з'ясування всіх обставин у справі.

Кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених ст.72 цього Кодексу, що вбачається зі змісту ч.1 ст.71 КАС України. Положення ч.3 ст.71 КАС України свідчать про те, що суд має сприяти сторонам в виконанні обов'язку доказування.

Вирішуючи заявлене клопотання, суд виходить з того, що рішення у справі має бути обґрунтованим, тобто повинно ухвалюватися на підставі повного і всебічного з'ясування обставин в адміністративній справі, підтверджених тими доказами, які були дослідженні в судовому засіданні, що передбачено ч.ч.1, 3 ст.159 КАС України.

На погляд суду, провадження по справі слід зупинити 15 квітня 2013 року, вказаний строк відповідає критерію розумності, оскільки, з одного боку, є достатнім для надання позивачем доказів неподання відповідачем податкової звітності, з іншого боку - не призведе до зволікання у розгляді і вирішенні адміністративної справи по суті.

Зважаючи на викладене, суд вважає, що клопотання представника позивача про зупинення провадження є обґрунтованим, а тому з метою забезпечення всебічного, повного та об'єктивного розгляду справи та постановлення законного і обґрунтованого рішення необхідно зупинити провадження по справі до 15 квітня 2013 року.

Керуючись ст.ст.11, 71, 156, 160, 165, 185, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ухвалив:

1. Зупинити провадження в адміністративній справі № 805/3033/13-а за позовом Державної податкової інспекції у місті Краматорську Донецької області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю Променергомаш , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, - Виконавчий комітет Краматорської міської ради Донецької області, про визнання недійсними установчих та реєстраційних документів юридичної особи - до 15 квітня 2013 року.

2. Ухвала постановлена, складена і підписана у нарадчій кімнаті та проголошена в судовому засіданні 11 квітня 2013 року.

3. Ухвала може бути оскаржена до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецькій окружний адміністративний суд у порядку, визначеному ст.186 Кодексу адміністративного судочинства України, шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня її проголошення.

4. Ухвала набирає законної сили після закінчення строків подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя Кравченко Т.О.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.04.2013
Оприлюднено23.04.2013
Номер документу30828777
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/3033/13-а

Постанова від 15.04.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 11.04.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 15.04.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 11.03.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 11.03.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні