Ухвала
від 25.04.2013 по справі 5024/1799/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18

тел. /0552/ 49-31-78, 42-06-22, 32-11-36


УХВАЛА

"25" квітня 2013 р. Справа № 5024/1799/2012

Господарський суд Херсонської області у складі судді Ситюка В.Г. , при секретарі Мальцевій О.В., розглянувши справу

за заявою Державної податкової інспекції у м. Херсоні Херсонської області Державної податкової служби

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Корн", м. Херсон

про порушення справи про банкрутство

за участю представників сторін:

від кредиторів: ДПІ у м. Херсоні Херсонської області ДПС - Ободовська С.А., державний податковий інспектор, дов. у справі,

ВВД ФСС від НВ у м. Херсоні - Спілок Н.В., головний спеціаліст, дов. у справі,

Херсонський міський центр зайнятості - Щербина Р.Л., головний спеціаліст-ю/к, дов. у справі,

від боржника - не з'явився

розпорядник майна - арбітражний керуючий Молош О.І.

в с т а н о в и в:

Кредитор звернувся до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство боржника, мотивуючи свої вимоги неспроможністю останнього погасити на протязі більше трьох місяців заборгованість по податкових платежах до бюджету, безспірний розмір якої становить більше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати.

Ухвалою господарського суду від 14.02.2013 р. ініціюючого кредитора зобов'язано подати до офіційного друкованого органу оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство боржника, введено процедуру розпорядження майном, призначено розпорядника майна, якого зобов'язано подати до суду реєстр вимог кредиторів.

Ініціюючим кредитором подано до суду примірник газети "Урядовий кур'єр" № 48 від 14.03.2013 р., в якому надруковано оголошення про порушення справи про банкрутство боржника.

Розпорядником майна подано до суду реєстр вимог кредиторів, звіт про виконану роботу та повідомлено про надходження після публікації в офіційному друкованому органі оголошення про порушення справи про банкрутство боржника заяв Херсонського МЦЗ та Відділення виконавчої дирекції ФСС від НВ у м. Херсоні, вимоги яких розглянуто, визнано у повному розмірі і включено до реєстру вимог кредиторів.

Заслухавши розпорядника майна, представників кредиторів, розглянувши матеріали справи, реєстр вимог кредиторів, судом встановлено, що в газеті "Урядовий кур'єр" № 48 від 14.03.2013 р. опубліковано оголошення про порушення судом справи про банкрутство боржника.

У встановлений законом строк з заявами про визнання вимог до боржника звернулися кредитори Херсонський міський центр зайнятості та Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Херсоні.

Розпорядником майна розглянуто заяви кредиторів, визнано і включено до реєстру вимог кредиторів, вимоги: ДПІ у м. Херсоні Херсонської області Державної податкової служби в сумі 442302,26 грн., з яких 422621,03 грн. - 3 черга, 19681,23 грн. - 6 черга; Херсонського міського центру зайнятості в сумі 54,40 грн. - 2 черга; Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Херсоні в сумі 17,93 грн. - 2 черга.

Кредиторами заперечень щодо результатів розгляду вимог до суду не подано.

Відповідно до ст. 14 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, протягом тридцяти днів від дня опублікування в офіційному друкованому органі оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують. Вимоги конкурсних кредиторів, що заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, - не розглядаються і вважаються погашеними, про що господарський суд зазначає в ухвалі, якою затверджує реєстр вимог кредиторів. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

Відповідно до ч. 6 ст. 14 цього Закону вимоги кредиторів, визнані боржником або господарським судом, включаються розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів.

Відповідно до ч. 2 ст. 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у попередньому засіданні господарський суд розглядає реєстр вимог кредиторів, вимоги кредиторів, щодо яких були заперечення боржника і які не були включені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів.

За таких обставин, враховуючи розгляд вимог кредиторів, суд затверджує реєстр вимог кредиторів та відповідно до ч. 2 ст. 14 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначає, що вимоги кредиторів, які заявлені після закінчення строку встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, - не розглядаються і вважаються погашеними.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 14, 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд, -

у х в а л и в :

1.Затвердити реєстр вимог кредиторів до Товариства з обмеженою відповідальністю "Корн", м. Херсон, відповідно до якого, вимоги:

- Державної податкової інспекції у м. Херсоні Херсонської області Державної податкової служби - 442302,26 грн., з яких 422621,03 грн. - 3 черга, 19681,23 грн. - 6 черга;

- Херсонського міського центру зайнятості - 54,40 грн. - 2 черга;

- Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Херсоні - 17,93 грн. - 2 черга.

2.Визначити, що вимоги конкурсних кредиторів, які заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, - не розглядаються і вважаються погашеними.

3.Розпоряднику майна скликати і провести 07.05.2013 р. перші загальні збори кредиторів, яким утворити комітет кредиторів і визначитися щодо подальшої процедури банкрутства боржника; рішення комітету кредиторів, протоколи зборів кредиторів та засідання комітету кредиторів, аналіз фінансового становища боржника розпоряднику майна подати до суду.

4.Призначити судове засідання для розгляду питання щодо подальшої процедури банкрутства боржника на 14 травня 2013 р. о 10 год. 00 хв. в каб. № 206 господарського суду.

5.Участь в судовому засіданні представників кредиторів, боржника, розпорядника майна обов'язкова.

Повний текст ухвали складено 26.04.13 р.

Суддя В.Г. Ситюк

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення25.04.2013
Оприлюднено26.04.2013
Номер документу30913234
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5024/1799/2012

Ухвала від 26.11.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Постанова від 14.05.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 25.04.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 14.02.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 26.12.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні