Постанова
від 14.05.2013 по справі 5024/1799/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18

тел. /0552/ 49-31-78, 42-06-22, 32-11-36


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"14" травня 2013 р. Справа № 5024/1799/2012

Господарський суд Херсонської області у складі судді Ситюка В.Г., при секретарі Мальцевій О.В., розглянувши справу

за заявою Державної податкової інспекції у м. Херсоні Херсонської області Державної податкової служби

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Корн", м. Херсон

про визнання банкрутом

за участю представників сторін:

від кредиторів - ДПІ у м. Херсоні - Ободовська С.А., держ. податк. інспектор, дов. у справі,

- ВВД ФСС від НВ у м. Херсоні - Спілок Н.В., головний спеціаліст, дов. у справі,

- Херсонський МЦЗ - Лакей В.Г., головн. спеціаліст-ю/к, дов. у справі,

від боржника: не з'явився

розпорядник майна - арбітражний керуючий Молош О.І.

в с т а н о в и в:

Ухвалою господарського суду від 25.04.2013 р. затверджено реєстр вимог кредиторів, розпорядника майна зобов'язано скликати і провести перші загальні збори кредиторів, яким утворити комітет кредиторів і визначитися щодо подальшої процедури банкрутства боржника; протоколи зборів кредиторів і засідання комітету кредиторів, відповідне рішення комітету кредиторів, аналіз фінансового становища боржника, розпоряднику майна подати до суду; призначено судове засідання для вирішення питання щодо подальшої процедури банкрутства боржника.

Розпорядником майна подано до суду звіт про свою діяльність, протоколи зборів кредиторів і засідання комітету кредиторів, клопотання про визнання боржника банкрутом та повідомлено про проведення 07.05.2013 р. перших загальних зборів кредиторів та засідання комітету кредиторів і прийняття комітетом кредиторів рішення щодо звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури та погоджено кандидатуру арбітражного керуючого Молоша О.І. на призначення ліквідатором банкрута. При цьому, зазначено на відсутність боржника за місцезнаходженням, відсутність бухгалтерських документів, у зв'язку з чим неможливо провести аналіз фінансового становища боржника.

Представниками кредиторів підтримано клопотання комітету кредиторів з посиланням на можливість погашення заборгованості не інакше як через застосування по відношенню до боржника ліквідаційної процедури. Просять визнати боржника банкрутом і відкрити ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Молоша О.І., кандидатура якого погоджена комітетом кредиторів.

Заслухавши розпорядника майна, представників кредиторів, розглянувши матеріали справи, суд вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", банкрутство - визнана господарським судом неспроможність боржника відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Відповідно до ч. 8 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Відповідно до ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у випадках передбачених цим Законом, господарський суд приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру.

Згідно ч. 1 ст. 24 цього Закону у постанові про визнання боржника банкрутом господарський суд відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, передбаченому для призначення керуючого санацією.

Відповідно до ч. 2 ст. 17 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" комітет кредиторів приймає рішення про погодження кандидатури керуючого санацією, вибір інвестора, схвалення плану санації боржника.

Відповідно до п. 1 1 розділу Х "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції Закону від 22.12.11 р., положення цього Закону, що регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання ним чинності господарським судом не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Відповідно до ст. 37 вказаного Закону, у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців. Банкрут - боржник, неспроможність якого виконати свої грошові зобов'язання встановлена господарським судом.

Відповідно до ст. 40 цього Закону, у постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених цим Законом, з числа арбітражних керуючих, якщо інше не передбачено цим Законом.

Згідно ч. 1 ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією або ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду.

Як вбачається з матеріалів справи, розпорядником майна скликано і проведено перші загальні збори кредиторів, якими утворено комітет кредиторів, - протокол зборів кредиторів від 07.05.2013 р.

Комітетом кредиторів на засіданні комітету прийнято рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Молоша О.І., - протокол засідання комітету кредиторів від 07.05.2013 р.

Згідно акту перевірки ДПІ від 19.12.2012 р. боржник не звітує до податкової інспекції з 08.11.2010 року.

Згідно довідки БТІ від 18.06.2012 р., довідки ДАІ від 09.07.2012 р. нерухоме майно та транспортні засоби за боржником не зареєстровані.

Таким чином, вказані вище обставини свідчать про неспроможність боржника задовольнити вимоги кредиторів, які визнані судом і включені до реєстру вимог кредиторів, і можливість їх задоволення не інакше як через застосування по відношенню до боржника ліквідаційної процедури.

За таких обставин, враховуючи фінансове становище боржника та фактичне припинення боржником господарської і підприємницької діяльності, суд вважає за необхідне клопотання задовольнити та визнати боржника банкрутом і відкрити щодо нього ліквідаційну процедуру, оскільки погашення вимог кредиторів, включених до реєстру вимог кредиторів, розмір яких становить близько 442 тис. грн., можливо не інакше, як через застосування по відношенню до боржника ліквідаційної процедури.

Ліквідатором боржника, суд за пропозицією комітету кредиторів призначає арбітражного керуючого Молоша Олега Івановича, який виконував повноваження розпорядника майна боржника і згідно поданої заяви не має обмежень, передбачених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Враховуючи викладене, керуючись п. 1-1 розділу Х "Прикінцеві та перехідні положення", ст. ст. 37, 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд, -

п о с т а н о в и в:

1.Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "Корн", м. Херсон, ідентифікаційний код 14139500 банкрутом.

2.Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців і призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Молоша Олега Івановича, ліцензія АД № 040850 від 10.08.2012 р.

3.Ліквідатору здійснити ліквідаційну процедуру банкрута і забезпечити виконання вимог, передбачених ст. ст. 41 - 48 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Звіт і ліквідаційний баланс подати до суду.

Повний текст постанови складено 15.05.2013 р.

Суддя В.Г. Ситюк

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення14.05.2013
Оприлюднено15.05.2013
Номер документу31163745
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5024/1799/2012

Ухвала від 26.11.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Постанова від 14.05.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 25.04.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 14.02.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 26.12.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні