Ухвала
від 09.04.2013 по справі 914/23/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

УХВАЛА

09.04.13 Справа № 914/23/13

Суддя господарського суду Львівської області Мазовіта А.Б., розглянувши матеріали справи

за позовом:Приватного підприємства „Архітектурна проектна творча майстерня „Марко", м.Львів; до відповідача:Стрілковицької сільської ради Самбірського району Львівської області, с.Стрілковичі; про:стягнення 366 272,64 грн.

За участю представників:

від позивача: Коцан М.В., представник;

від відповідача: Хробак О.В., сільський голова;

ВСТАНОВИВ:

На розгляд господарського суду Львівської області подано позов Приватного підприємства „Архітектурна проектна творча майстерня „Марко", м.Львів до Стрілковицької сільської ради Самбірського району Львівської області, с.Стрілковичі про стягнення 366 272,64 грн.

В судове засідання з'явився представник позивача, позов підтримав, подав клопотання про призначення судової експертизи.

Представник відповідача проти заявленого клопотання не заперечив.

Позивачем на вирішення експертизи було запропоновано поставити наступні запитання:

1. Яка ринкова вартість виконаних будівельних робіт по реконструкції дитячого садка в школу-дитсадок в селі Стрілковичі Самбірського району Львівської області?

2. Чи виконані на об'єкті роботи, про які йдеться в звітній документації, а саме в актах форми КБ-2в та Акті контрольних обмірів від 06.01.2011р. станом на час проведення дослідження ?

Як стверджує позивач, за період з травня 2009 року по червень 2011 року позивачем виконано робіт на загальну суму 953 659,71 грн, що підтверджується підписаними актами виконаних робіт.

В той же час, як стверджує відповідач, згідно актів контрольного обміру фактично виконаних робіт по об'єкту „Реконструкція дитячого садка в школу-дитсадок у с.Стрілковичі Самбірського району" за період з червня 2009 року по жовтень 2010 року завищено вартість робіт на суму 358 299,07 грн.

Відповідно до ч.1 ст. 41 ГПК України для роз'яснення питань, що виникають при вирішенні господарського спору і потребують спеціальних знань, господарський суд призначає судову експертизу.

Учасники судового процесу мають право пропонувати господарському суду питання, які мають бути роз'яснені судовим експертом. Остаточне коло цих питань встановлюється господарським судом в ухвалі.

Суд, ознайомившись із матеріалами справи, заслухавши пояснення представників сторін, вважає за доцільне задоволити заявлене представником відповідача клопотання про призначення судової експертизи з метою роз'яснення питань, що потребують спеціальних знань, зокрема, для визначення вартості фактично виконаних робіт по виконанню реконструкції дитячого садка в школу-дитсадок у с.Стрілковичі Самбірського району.

Згідно з ч.2 ст. 79 ГПК України господарський суд має право зупинити провадження у справі за клопотанням сторони, прокурора, який бере участь в судовому процесі, або за своєю ініціативою у випадках призначення судової експертизи. Враховуючи, що в експертну установу будуть надіслані всі матеріали даної справи, в тому числі копії договорів та актів приймання виконаних робіт ф.КБ-2в, вказана обставина унеможливлює подальший розгляд позовної заяви Приватного підприємства „Архітектурна проектна творча майстерня „Марко" та є підставою для зупинення провадження у даній справі.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 27, 32, 41, 48, 79, 86 ГПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Призначити судову будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручити Львівському науково-дослідному інституту судових експертиз Міністерства юстиції України ( м. Львів, пл. Соборна, 7).

2. Для вирішення експерту поставити наступні запитання:

1) якою є вартість фактично виконаних будівельних робіт по реконструкції дитячого садка в школу-дитсадок в селі Стрілковичі Самбірського району Львівської області?

2) чи виконані на об'єкті роботи, про які йдеться в звітній документації, а саме в актах форми КБ-2в та Акті контрольних обмірів від 06.01.2011р. станом на час проведення дослідження ?

3. Витрати на проведення експертизи до вирішення спору по суті покласти на позивача - Приватне підприємство „Архітектурна проектна творча майстерня „Марко".

4. Зобов'язати сторони створити експерту необхідні умови для проведення експертизи, а також на вимогу експерта надавати усі необхідні документи.

5. Попередити експерта про відповідальність за дачу завідомо неправдивого висновку або за відмову без поважних причин від покладених на нього обов'язків.

6. Висновок судового експерта по результатах дослідження та матеріали

справи №914/23/13 надіслати господарському суду Львівської області.

7. На час проведення судової експертизи провадження у справі зупинити.

8. Про поновлення провадження у справі сторони будуть повідомлені ухвалою суду після отримання висновку експерта.

Суддя Мазовіта А.Б.

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення09.04.2013
Оприлюднено29.04.2013
Номер документу30926862
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/23/13

Постанова від 26.10.2015

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Марко Р.І.

Ухвала від 25.02.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мазовіта А.Б.

Ухвала від 26.06.2015

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Марко Р.І.

Рішення від 02.06.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мазовіта А.Б.

Ухвала від 07.05.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мазовіта А.Б.

Ухвала від 09.04.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мазовіта А.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні