Постанова
від 29.04.2013 по справі 818/1711/13-а
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 квітня 2013 р. Справа №818/1711/13-a

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Павлічек В.О., розглянувши в приміщенні суду в м. Суми в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у м. Сумах до місцевого осередку всеукраїнської молодіжної громадської організації "Молодіжний національний конгрес" про припинення юридичної особи,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Державна податкова інспекція у м. Сумах (далі по тексту -позивач, ДПІ у м. Сумах), звернувся до Сумського окружного адміністративного суду з позовною заявою, в якій просить припинити юридичну особу місцевий осередок всеукраїнської молодіжної громадської організації "Молодіжний національний конгрес" (далі по тексту -відповідач).

Відповідач копію ухвали про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі не отримав у зв'язку із поверненням поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин. Відповідно до положень ч. 11 ст. 35 КАС України, у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Вивчивши матеріали справи й оцінивши письмові докази по справі у їх сукупності, суд вважає, що позов підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Згідно зі ст. 33 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців" від 15 травня 2003 року N 755-IV юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Згідно із ч. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" однією із підстав для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Ч. 2. ст. 33 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" юридична особа є такою, що припинилася, з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Відповідно п.п. 16.1.3. п. 16.1. ст. 16, п. 49.18 ст. 49 Податкового кодексу України платник податків, зокрема, зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Із копії довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (а.с. 4) вбачається, що відповідач зареєстрований як юридична особа виконавчим комітетом Сумської міської ради.

Як вбачається з позовної заяви та з довідки ДПІ у м. Сумах про подання звітності (а.с. 3), відповідач з квітня 2011 року до дня звернення з позовом до суду, тобто більше року, не подавав звітності до ДПІ у м.Сумах та за даними особових рахунків заборгованості перед бюджетом не має.

В силу п. п. 20.1.12 п. 20.1. ст. 20, п. 67.2. ст. 67 Податкового кодексу України органи податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи -підприємця.

Таким чином, судом достовірно встановлено, що відповідач не виконує вимоги п. п. 16.1.3. п. 16.1. ст. 16, п. 49.18 ст. 49 Податкового кодексу України, оскільки більше року не подає податкової звітності, у зв'язку з чим наявні підстави для припинення його як юридичної особи.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у м. Сумах до місцевого осередку всеукраїнської молодіжної громадської організації "Молодіжний національний конгрес" про припинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу - місцевий осередок всеукраїнської молодіжної громадської організації "Молодіжний національний конгрес" (вул. Горького, буд. 19, кв. 2, м. Суми, 40030, код 37186090), зареєстровану виконавчим комітетом Сумської міської ради.

Копію постанови направити державному реєстратору за місцем реєстрації юридичної особи місцевого осередку всеукраїнської молодіжної громадської організації "Молодіжний національний конгрес" для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги на постанову суду протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя (підпис) В.О. Павлічек

З оригіналом згідно

Суддя В.О. Павлічек

Дата ухвалення рішення29.04.2013
Оприлюднено08.05.2013
Номер документу30987477
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —818/1711/13-а

Ухвала від 29.05.2013

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

Постанова від 29.04.2013

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

Ухвала від 11.03.2013

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

В.О. Павлічек

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні