Ухвала
від 08.05.2013 по справі 367/2780/13-ц
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/2780/13-ц

У Х В А Л А

Іменем України

про забезпечення позову

08 травня 2013 року Ірпінський міський суд Київської області в складі:

головуючого судді Пархоменко О.В.,

при секретарі Голік О.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Ірпінського міського суду справу за позовом прокурора м. Ірпеня в інтересах держави до Коцюбинської селищної ради Київської області, ОСОБА_1, ОСОБА_2, третя особа Комунальне підприємство В«Святошинське лісопаркове господарствоВ« про визнання недійсними рішення, державного акту на право власності на землю, визнання права власності на земельну ділянку, -

в с т а н о в и в:

В провадженні Ірпінського міського суду Київської області знаходиться дана справа. В судовому засіданні представник прокурора м. Ірпеня ОСОБА_3 заявив клопотання про забезпечення позову, в якому просив вжити заходів для забезпечення позову шляхом накладення арешту на земельну ділянку ОСОБА_2 з кадастровим номером 3210946200:01:042:0119 для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд в смт. Коцюбинське Київської області по вул. Мальовничій, 67, заборонити ОСОБА_2 вчиняти будь-які дії з вищезазначеною земельною ділянкою, у тому числі укладати договори, вчиняти інші правочини стосовно цієї земельної ділянки, заборонити відділу Держкомзему у м. Ірпінь Київської області здійснювати будь-які реєстраційні дії стососно вищезазначеної земельної ділянки, зобовВ«язати реєстраційну службу Головного управління юстиції у Київській області внести до Державного реєстру прав інформацію про заборону відчуження вищевказаної земельної ділянки. Просив клопотання задовольнити.

Інші сторони в судове засідання не зВ«явилися, про час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Заслухавши клопотання прокурора та вивчивши матеріали справи, суд вважає, що клопотання про забезпечення позову підлягає до часткового задоволення, виходячи із наступного.

У відповідності до ст. 151 ЦПК України суд за заявою осіб, які беруть участь у справі, може вжити заходи забезпечення позову. Забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

У відповідності до ст. 152 ЦПК України позов забезпечується накладенням арешту на майно або грошові кошти, що належать відповідачеві і знаходяться у нього або в інших осіб; забороною вчиняти певні дії; встановленням обовВ«язку вчинити певні дії; забороною іншим особам здійснювати платежі або передавати майно відповідачеві чи виконувати щодо нього інші зобовВ«язання; зупиненням продажу арештованого майна, якщо подано позов про визнання права власності на це майно і про зняття з нього арешту; зупиненням стягнення на підставі виконавчого документа, який оскаржується боржником у судовому порядку; передачею речі, яка є предметом спору, на зберігання іншим особам. У разі необхідності судом можуть бути застосовані інші види забезпечення позову. Суд може застосувати кілька видів забезпечення позову.

Оскільки у своєму клопотанні про забезпечення позову прокурор м. Ірпеня не вказав чітко які конкретно договори і правочини необхідно заборонити відповідачу вчиняти із спірною земельною ділянкою, суд дійшов висновку, що такий спосіб забезпечення позову є неконкретизований та необґрунтований, тому відмовляє у обранні забезпечення позову в такий спосіб. Також на даний момент відділ Держкомзему в м. Ірпінь Київської області не здійснює реєстрацію прав власності на земельні ділянки, у звВ«язку із цим суд відмовляє у способі забезпечення позову шляхом заборони відділу Держкомзему здійснювати будь-які реєстраційні дії стосовно вищевказаної земельної ділянки.

Інші способи забезпечення позову, вказані у клопотанні прокурора, є співмірними із заявленими позовними вимогами та відповідають вимогам закону, тому є підстави для задоволення заяви про забезпечення позову шляхом накладення арешту на спірну земельну ділянку, оскільки відчуження спірної земельної ділянки унеможливить виконання рішення суду у разі задоволення позовних вимог.

Керуючись ст.151-153, 154 ЦПК України, суд -

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити частково.

Накласти арешт на земельну ділянку площею 0,15 га із кадастровим номером 3210946200:01:042:0119 для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд в смт. Коцюбинське Київської області по вул.Мальовничій, 67 , яка належить ОСОБА_2.

ЗобовВ«язати відділ державної реєстраційної служби Ірпінського міського управління юстиції у Київській області внести до Державного реєстру прав інформацію про заборону відчуження земельної ділянки площею 0,15 га із кадастровим номером 3210946200:01:042:0119 для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд в смт. Коцюбинське Київської області по вул. Мальовничій, 67.

В іншій частині клопотання відмовити.

Копію ухвали направити сторонам для відома.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Київської області через Ірпінський міський суд шляхом подання апеляційної скарги протягом п’яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п’яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя:

ОСОБА_4

СудІрпінський міський суд Київської області
Дата ухвалення рішення08.05.2013
Оприлюднено21.01.2014
Номер документу31079839
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —367/2780/13-ц

Ухвала від 24.04.2017

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Пархоменко О. В.

Ухвала від 18.12.2015

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Пархоменко О. В.

Ухвала від 02.10.2013

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Кулішенко Ю. М.

Ухвала від 12.02.2014

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Кулішенко Ю. М.

Ухвала від 02.10.2013

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Кулішенко Ю. М.

Рішення від 02.07.2013

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Пархоменко О. В.

Ухвала від 08.05.2013

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Пархоменко О. В.

Ухвала від 08.04.2013

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Пархоменко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні