Ухвала
від 08.05.2013 по справі 808/4562/13-а
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ БЕЗ РУХУ

08 травня 2013 року Справа № 808/4562/13-а м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Садовий Ігор Вікторович, перевіривши матеріали адміністративного позову

за позовною заявою: Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м.Запоріжжя Запорізької області Державної податкової служби

до: Державного реєстратора Запорізької міської ради Сергеєвої Тетяни Іванівни та Виконавчого комітету Донецької міської ради

третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «М-сервіс»

про: зобов'язання вчинити певні дії,

та виконання вимог ст.ст. 105, 106 КАС України,

ВСТАНОВИВ:

07.05.2013 Державна податкова інспекція у Жовтневому районі м.Запоріжжя Запорізької області Державної податкової служби звернулася до Запорізького окружного адміністративного суду із позовною заявою до Державного реєстратора Запорізької міської ради Сергеєвої Тетяни Іванівни, Виконавчого комітету Донецької міської ради, третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «М-сервіс», в якій просить:

- зобов'язати Державного реєстратора Запорізької міської ради Сергеєву Т.І. зняти з обліку Товариство з обмеженою відповідальністю «М-сервіс» (ЄДРПОУ 25110706), яке змінило свою юридичну адресу на: 69002, м. Запоріжжя, пр. Леніна, буд. 77 та реєстраційну справу направити до Виконавчого комітету Донецької міської ради за адресою: 83050, м.Донецьк, вул.Артема, буд. 98 для взяття його на облік за попередньою юридичною адресою підприємства;

- зобов'язати державного реєстратора Виконавчого комітету Донецької міської ради скасувати державну реєстрацію змін до установчих документів стосовно міста знаходження юридичної особи - Товариство з обмеженою відповідальністю «М-сервіс» (ЄДРПОУ 25110706) за адресою: 69002, м.Запоріжжя, пр.Леніна, буд. 77.

Згідно з п.3 ч.1 ст.106 КАС України у позовній заяві, зокрема, зазначаються: номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі відомі. В порушення зазначеної норми, позивачем у позовній заяві не зазначено номеру засобу зв'язку, адреси електронної пошти відповідача -2 або відомості про їх необізнаність.

Також, позивачем не додержано вимоги ч.3 ст.106 КАС України, оскільки позивачем не надано належних доказів направлення копії позовної заяви та доданих до неї документів рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачам по справі та третій особі. Копії фіскальних чеків та реєстру відправленої кореспонденції, додані до позовної заяви, не містять інформації на підтвердження направлення позивачем копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідачам по справі та третій особі у порядку передбаченому КАС України, а саме рекомендованим листом з повідомленням про вручення кореспонденції.

Також, позивачем не дотримані приписи ч.2 ст. 106 КАС України щодо надання доказів на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, а саме не надані зміни до установчих документів відповідача, про скасування державної реєстрації яких просить позивач. При цьому суд зазначає, що запис в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб підприємців, про скасування якого просить позивач, не є змінами до установчих документів.

Крім того, згідно з п.4 ч.1 ст.106 КАС України в позовній заяві зазначається зміст позовних вимог згідно з частинами четвертою і п'ятою статті 105 цього Кодексу і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів, - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

Частиною 4 ст.105 КАС України передбачені вимоги, які може містити адміністративний позов, окрім того ч.5 ст.105 КАС України встановлено, що адміністративний позов суб'єкта владних повноважень може містити інші вимоги у випадках, встановлених законом.

При викладі змісту позовних вимог позивачем не зазначено норму чинного законодавства України, якою передбачено його право на звернення до суду із вимогами, викладеними ним у позовній заяві.

Відповідно до ч.1 ст.108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Згідно ч.2 ст.108 КАС України якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до адміністративного суду.

Керуючись п.3, п.4 ч.1, ч.2, ч.3 ст.106, ч.1 ст.108 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м.Запоріжжя Запорізької області Державної податкової служби до Державного реєстратора Запорізької міської ради Сергеєвої Тетяни Іванівни, Виконавчого комітету Донецької міської ради, третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «М-сервіс» про зобов'язання вчинити певні дії , - залишити без руху.

Державній податковій інспекції у Жовтневому районі м.Запоріжжя Запорізької області Державної податкової служби у строк до 29 травня 2013 року (з урахуванням поштового перебігу) усунути недоліки позовної заяви, а саме надати адміністративний позов із зазначенням: номеру засобу зв'язку, адреси електронної пошти відповідача -2, норм чинного законодавства України, якими передбачено право позивача на звернення до суду із вимогами; надати докази, які підтверджують внесення змін до установчих документів ТОВ «М-сервіс»; надати належні докази направлення копії позовної заяви та доданих до неї документів рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачам та третій особі. Зазначені документи надіслати до суду супровідним листом з посиланням на номер справи.

У разі невиконання вимог цієї ухвали позовна заява буде вважатись неподаною і буде повернута заявникові.

Копію ухвали направити позивачу.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали (якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то в 5-денний строк з дня отримання цією особою копії ухвали) апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя І.В.Садовий

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.05.2013
Оприлюднено14.05.2013
Номер документу31125649
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/4562/13-а

Ухвала від 03.06.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

Ухвала від 08.05.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні