Ухвала
від 03.06.2013 по справі 808/4562/13-а
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ПОВЕРНЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ

03 червня 2013 року Справа № 808/4562/13-а м.Запоріжжя Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Садовий Ігор Вікторович, перевіривши матеріали адміністративного позову

за позовною заявою: Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м.Запоріжжя Запорізької області Державної податкової служби

до: Державного реєстратора Запорізької міської ради Сергеєвої Тетяни Іванівни та Виконавчого комітету Донецької міської ради

третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «М-сервіс»

про: зобов'язання вчинити певні дії,

та виконання вимог ст.ст. 105, 106 КАС України,

ВСТАНОВИВ:

07.05.2013 Державна податкова інспекція у Жовтневому районі м.Запоріжжя Запорізької області Державної податкової служби звернулася до Запорізького окружного адміністративного суду із позовною заявою до Державного реєстратора Запорізької міської ради Сергеєвої Тетяни Іванівни, Виконавчого комітету Донецької міської ради, третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «М-сервіс», в якій просить:

- зобов'язати Державного реєстратора Запорізької міської ради Сергеєву Т.І. зняти з обліку Товариство з обмеженою відповідальністю «М-сервіс» (ЄДРПОУ 25110706), яке змінило свою юридичну адресу на: 69002, м. Запоріжжя, пр. Леніна, буд. 77 та реєстраційну справу направити до Виконавчого комітету Донецької міської ради за адресою: 83050, м.Донецьк, вул.Артема, буд. 98 для взяття його на облік за попередньою юридичною адресою підприємства;

- зобов'язати державного реєстратора Виконавчого комітету Донецької міської ради скасувати державну реєстрацію змін до установчих документів стосовно міста знаходження юридичної особи - Товариство з обмеженою відповідальністю «М-сервіс» (ЄДРПОУ 25110706) за адресою: 69002, м.Запоріжжя, пр.Леніна, буд. 77.

Ухвалою суду від 08.05.2013 позовну заяву було залишено без руху у зв'язку з тим, що вона не відповідала вимогам ст.106 КАС України, заявнику було надано строк до 29.05.2013 для усунення недоліків позовної заяви шляхом надання: адміністративного позову із зазначенням: номеру засобу зв'язку, адреси електронної пошти відповідача -2, норм чинного законодавства України, якими передбачено право позивача на звернення до суду із вимогами; доказів, які підтверджують внесення змін до установчих документів ТОВ «М-сервіс»; належних доказів направлення копії позовної заяви та доданих до неї документів рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачам та третій особі.

Ухвала суду про залишення позовної заяви без руху отримана позивачем 15.05.2013, про що свідчить поштове повідомлення про вручення кореспонденції.

Відповідно до ч.4 ст.107 КАС України питання про відкриття провадження в адміністративній справі суддя вирішує протягом трьох днів з дня надходження позовної заяви до адміністративного суду або закінчення строку, встановленого для усунення недоліків позовної заяви, у разі залишення позовної заяви без руху.

У зв'язку із перебуванням судді Садового І.В. у відпустці, питання про відкриття провадження в адміністративній справі вирішується 03.06.2013.

Станом на 03.06.2013 позивач не усунув недоліки позовної заяви.

Пунктом 1 частини 3 статті 108 КАС України передбачено, що позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку було залишено без руху.

Згідно ч.6 ст.108 КАС України повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

За таких обставин, суддя вважає за необхідне позовну заяву разом з додатками повернути позивачу.

Враховуючи вищезазначене та керуючись п.1 ч.3 ст.108, 160, 165 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м.Запоріжжя Запорізької області Державної податкової служби до Державного реєстратора Запорізької міської ради Сергеєвої Тетяни Іванівни, Виконавчого комітету Донецької міської ради, третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю «М-сервіс» про зобов'язання вчинити певні дії, - повернути позивачу з усіма доданими до нього матеріалами.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали (якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то в 5-денний строк з дня отримання цією особою копії ухвали) апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя І.В.Садовий

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.06.2013
Оприлюднено05.06.2013
Номер документу31620655
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/4562/13-а

Ухвала від 03.06.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

Ухвала від 08.05.2013

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Садовий Ігор Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні