Постанова
від 22.05.2013 по справі 813/3080/13-а
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 травня 2013 року № 813/3080/13-а

Львівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Журомської М.В.,

секретар судового засідання Козак Н.Є.,

за участю представника прокуратури Бойко Н.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Прокурора Сихівського району м.Львова в інтересах держави в особі Державної податкової інспекції у Сихівському районі м.Львова Львівської області ДПС до ТзОВ «Ліга партнерів» про стягнення податкового боргу, -

встановив:

Прокурор Сихівського району м.Львова в інтересах держави в особі Державної податкової інспекції у Сихівському районі м.Львова Львівської області ДПС звернувся у Львівський окружний адміністративний суд з позовом до ТзОВ «Ліга партнерів» про стягнення податкового боргу в сумі 20 599,15 грн. В обґрунтування позовних вимог зазначає, що у відповідача наявна сума несплаченої заборгованості по орендній платі за землю з юридичних осіб, яка підлягає стягненню в судовому порядку.

Представник прокуратури в судовому засіданні позовні вимоги підтримав з підстав викладених у позовній заяві, просив позов задовольнити.

Представник позивача в судове засідання не прибув, подав клопотання у якому просив розглядати справу без його участі.

Відповідач явку уповноваженого представника в судове засідання не забезпечив, письмового пояснення на позов не подав, хоча належним чином був повідомлений про дату, час та місце судового засідання.

Відповідно до ст. 71 та ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України розгляд справи завершувався за наявними у справі доказами.

Заслухавши пояснення представника прокуратури, дослідивши матеріали справи, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд встановив наступні обставини та надав їм правову оцінку.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Ліга партнерів» 27.06.2006 року зареєстроване як юридична особа виконавчим комітетом Львівської міської ради, що підтверджується довідкою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, та перебуває на обліку в органах державної податкової служби.

Відповідно до ст. 16 Податкового кодексу України платники податків зобов'язані сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених цим Кодексом та законами з питань митної справи.

Як вбачається з позовної заяви та доданих до неї матеріалів, податковий борг відповідача на загальну суму 20 599,15 грн. складається з сум несплаченого податкового зобов'язання по оренді землі з юридичних осіб, яке визначене декларацією з плати за землю за 2012 рік, податковими повідомленнями-рішеннями від 14.09.2012 року № 0005581531 та № 0005601531.

Відповідно пункту 14.1.175 статті 14 Податкового кодексу України податковий борг -сума грошового зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), самостійно узгодженого платником податків або узгодженого в порядку оскарження, але не сплаченого у встановлений цим Кодексом строк, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов'язання.

Згідно пункту 54.1 статті 54 Податкового кодексу України крім випадків, передбачених податковим законодавством, платник податків самостійно обчислює суму податкового та/або грошового зобов'язання та/або пені, яку зазначає у податковій (митній) декларації або уточнюючому розрахунку, що подається контролюючому органу у строки, встановлені цим Кодексом. Така сума грошового зобов'язання та/або пені вважається узгодженою.

Строки сплати податкового зобов'язання визначені статтею 57 Податкового кодексу України.

Згідно пункту 57.1 статті 57 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого цим Кодексом для подання податкової декларації, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до пункту 57.3 статті 57 Податкового кодексу України, у разі визначення грошового зобов'язання контролюючим органом за підставами, зазначеними у підпунктах 54.3.1-54.3.6 пункту 54.3 статті 54 цього Кодексу, платник податків зобов'язаний сплатити нараховану суму грошового зобов'язання протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання податкового повідомлення-рішення, крім випадків, коли протягом такого строку такий платник податків розпочинає процедуру оскарження рішення контролюючого органу.

Вказані податкові повідомлення - рішення в адміністративному та судовому порядку відповідач не оскаржував, узгоджену суму податкового зобов'язання до бюджету не сплатив.

Відповідно до статті 59 Податкового кодексу України ДПІ направила на адресу відповідача податкову вимогу.

Відповідно до пункту 95.1 статті 95 Податкового кодексу України орган державної податкової служби здійснює заходи щодо погашення податкового боргу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власності, а в разі їх недостатності - шляхом продажу майна такого платника податків, яке перебуває у податковій заставі.

Отже, сума податкового зобов'язання відповідача є узгодженою та у встановлені строки до бюджету не сплачена.

Доказів в підтвердження факту вжиття заходів щодо погашення заборгованості перед бюджетом відповідачем суду не представлено, не надано доказів в спростування вимог.

З урахуванням викладеного, суд прийшов до переконання, що позовні вимоги є обґрунтованими, підтверджуються наявними у справі доказами та підлягають до задоволення.

Відповідно до частини четвертої статті 94 КАС України судові витрати не підлягають стягненню з відповідача.

Керуючись ст.ст. 7-14, 69-71, 86, 94, 128, 159-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

п о с т а н о в и в :

Адміністративний позов задовольнити повністю.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Ліга партнерів» (код ЄДРПОУ 34461697) до бюджету податковий борг сумі 20 599,15 грн. (двадцять тисяч п'ятсот дев'яносто дев'ять гривень 15 коп.).

Судові витрати з сторін не стягуються.

Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом десяти днів з дня її проголошення до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Львівського апеляційного адміністративного суду.

У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Постанова набирає законної сили в порядку, встановленому ст. 254 КАС України.

Повний текст постанови виготовлено 23.05.2013 року.

Суддя Журомська М.В.

Дата ухвалення рішення22.05.2013
Оприлюднено24.05.2013
Номер документу31354919
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/3080/13-а

Постанова від 22.05.2013

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Журомська Майя Вікторівна

Ухвала від 19.04.2013

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Журомська Майя Вікторівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні