Ухвала
від 02.04.2013 по справі 2а-10506/12/0170/29
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

вул. Севастопольська, 43, м. Сімферополь, Автономна Республіка Крим, Україна, 95013

УХВАЛА

02 квітня 2013 р.Справа № 2а-10506/12/0170/29

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим у складі:

головуючого судді - Пакет Т.В.,

при секретарі судового засідання - Мельниковій А.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Військової частини 4125 Внутрішніх військ Міністерства Внутрішніх справ України про стягнення грошової компенсації, -

ВСТАНОВИВ:

Постановою Окружного адміністративного суду АР Крим від 12 жовтня 2012 року стягнуто з Військової частини 4125 Внутрішніх військ Міністерства Внутрішніх справ України на користь ОСОБА_1 заборгованість з виплати грошової компенсації за речове майно не отримане під час проходження військової служби у розмірі 6253 (шість тисяч двісті п'ятдесят три) грн. 00 коп.

09 січня 2013 року вказана постанова суду набрала законної сили.

29 січня 2013 року за заявою позивача ОСОБА_1 Окружним адміністративним судом АР Крим було видано виконавчий лист по адміністративній справі №2а-10506/12/0170/29 про стягнення з Військової частини 4125 Внутрішніх військ Міністерства Внутрішніх справ України на користь ОСОБА_1 заборгованість з виплати грошової компенсації за речове майно не отримане під час проходження військової служби у розмірі 6253 (шість тисяч двісті п'ятдесят три) грн. 00 коп.

Постановою заступника начальника ВДВС ФМУЮ Грудіна Я.В. про відмову у відкритті виконавчого провадження від 21 лютого 2013 року відмовлено в прийнятті до провадження виконавчого документа та у відкритті виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа №2а-10506/12/0170/29, виданого 29.01.2013 року Окружним адміністративним судом АР Крим про стягнення з Військової частини 4125 Внутрішніх військ Міністерства Внутрішніх справ України на користь ОСОБА_1 заборгованість з виплати грошової компенсації за речове майно не отримане під час проходження військової служби у розмірі 6253,00 грн., на підставі того, що виконавчий документ не відповідає вимогам, передбаченим статтею 18 Закону України «Про виконавче провадження», а саме: не вказано ідентифікаційний код суб'єкта господарської діяльності боржника та індивідуальний ідентифікаційний номер стягувача фізичної особи.

Вказана постанова разом з виконавчим листом були направлені на адресу позивача.

04 березня 2013 року до суду від позивача надійшла заява про направлення на його адресу виконавчого листа, що відповідає вимогам статті 18 Закону України «Про виконавче провадження».

У судове засідання позивач та представник відповідача не з'явилися, про час, дату та місце розгляду справи повідомлені належним чином, про причини неявки суд не повідомили.

Відповідно до ч. 3 ст. 259 КАС України суд розглядає заяву в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника і постановляє ухвалу. Неприбуття у судове засідання стягувача і боржника, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду, не перешкоджає судовому розгляду. До розгляду заяви суд має право своєю ухвалою зупинити стягнення за виконавчим листом, а також витребувати виконавчий лист.

Розглянувши заяву позивача ОСОБА_1 судом встановлено наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження» у виконавчому документі зазначаються: 1) назва і дата видачі документа, найменування органу, прізвище та ініціали посадової особи, що його видали; 2) дата прийняття і номер рішення, згідно з яким видано документ; 3) повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, власне ім'я та по батькові) (для фізичних осіб) стягувача і боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код суб'єкта господарської діяльності стягувача та боржника (для юридичних осіб), індивідуальний ідентифікаційний номер стягувача та боржника (для фізичних осіб - платників податків) або номер і серія паспорта стягувача та боржника для фізичних осіб - громадян України, які через свої релігійні або інші переконання відмовилися від прийняття ідентифікаційного номера, офіційно повідомили про це відповідні органи державної влади та мають відмітку в паспорті громадянина України, а також інші дані, якщо вони відомі суду чи іншому органу, що видав виконавчий документ, які ідентифікують стягувача та боржника чи можуть сприяти примусовому виконанню, зокрема, дата народження боржника та його місце роботи (для фізичних осіб), місцезнаходження майна боржника, рахунки стягувача та боржника тощо; 4) резолютивна частина рішення; 5) дата набрання законної (юридичної) сили рішенням; 6) строк пред'явлення виконавчого документа до виконання.

Оглянувши у судовому засіданні виконавчий лист по адміністративній справі №2а-10506/12/0170/29, виданий 29 січня 2013 року, судом встановлено, що в ньому дійсно не вказано ідентифікаційний код суб'єкта господарської діяльності боржника та індивідуальний ідентифікаційний номер стягувача фізичної особи.

Позивач у своїй заяві просить суд вказати у виконавчому листі зазначені відомості.

Статтею 259 КАС України передбачено, що виконавчий лист має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим Законом України "Про виконавче провадження".

Суд, який видав виконавчий лист, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, або визнати виконавчий лист таким, що не підлягає виконанню, та стягнути на користь боржника безпідставно одержане стягувачем за виконавчим листом.

Суд ухвалою вносить виправлення до виконавчого листа, а у разі якщо його було видано помилково або якщо обов'язок боржника відсутній повністю чи частково у зв'язку з його припиненням добровільним виконанням боржником чи іншою особою або з інших причин, суд визнає виконавчий лист таким, що не підлягає виконанню повністю або частково. Якщо стягнення за таким виконавчим листом уже відбулося повністю або частково, суд одночасно на вимогу боржника стягує на його користь безпідставно одержане стягувачем за виконавчим листом.

Суд вважає, що у даному випадку при оформлені виконавчого листа було допущено помилку, а саме в ньому не зазначено ідентифікаційний код суб'єкта господарської діяльності боржника та індивідуальний ідентифікаційний номер стягувача фізичної особи, що передбачено ст. 18 Закону України «Про виконавче провадження».

За таких обставин, суд дійшов висновку про необхідність виправлення помилки, допущеної при оформлені виконавчого листа, шляхом зазначення в ньому ідентифікаційного коду суб'єкта господарської діяльності боржника - Військової частини 4125 Внутрішніх військ Міністерства Внутрішніх справ України, ЄДРПОУ 14322977, МФО 824026 та індивідуального ідентифікаційного номеру стягувача фізичної особи - ОСОБА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1.

Керуючись ст.ст. 165, 259 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

Внести виправлення до виконавчого листа по адміністративній справі №2а-10506/12/0170/29, виданого 29 січня 2013 року Окружним адміністративним судом АР Крим про стягнення з Військової частини 4125 Внутрішніх військ Міністерства Внутрішніх справ України на користь ОСОБА_1 заборгованості з виплати грошової компенсації за речове майно не отримане під час проходження військової служби у розмірі 6253 (шість тисяч двісті п'ятдесят три) грн. 00 коп., шляхом зазначення в ньому ідентифікаційного коду суб'єкта господарської діяльності боржника - Військової частини 4125 Внутрішніх військ Міністерства Внутрішніх справ України, ЄДРПОУ 14322977, МФО 824026 та індивідуального ідентифікаційного номеру стягувача фізичної особи - ОСОБА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Севастопольського апеляційного адміністративного суду через Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим протягом 5 днів з дня її проголошення.

У разі розгляду справи у порядку письмового провадження або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом 5 днів з дня отримання. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Севастопольського апеляційного адміністративного суду.

Суддя Т.В.Пакет

СудОкружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення02.04.2013
Оприлюднено24.05.2013
Номер документу31357848
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-10506/12/0170/29

Ухвала від 02.04.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Пакет Т.В.

Постанова від 12.10.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Пакет Т.В.

Ухвала від 26.09.2012

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Пакет Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні