Ухвала
від 27.05.2013 по справі 913/1442/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ 91016, м. Луганськ, пл. Героїв ВВВ, 3а. Тел. 55-17-32


УХВАЛА

про порушення провадження у справі

27 травня 2013 року Справа № 913/1442/13

Провадження №18пн/913/1442/13

Суддя Корнієнко В.В., розглянувши матеріали позивної заяви прокурора Жовтневого району міста Луганська в інтересах держави в особі Луганської міської ради, м. Луганськ

до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1, м. Луганськ

про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки та стягнення 93944,98 грн.

В С Т А Н О В И В:

Прокурором заявлені вимоги про:

- зобов'язання звільнити самовільно зайняту земельну ділянку площею 0,4652 га, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1, шляхом здійснення робіт по знесенню самочинно збудованого нерухомого майна - автостоянки з огорожею;

- відшкодування з відповідача шкоди заподіяної внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки в розмірі 93944,98 грн.

Матеріали позовної заяви є достатніми для прийняття заяви до розгляду.

Одночасно з пред'явленням позову прокурор заявив клопотання про вжиття заходів до забезпечення позову шляхом накладення заборони на відчуження нерухомого майна, що збудоване на самовільно зайнятій земельній ділянці площею 0,4652 га, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 - автостоянка з огорожею.

Згідно постанови пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011 № 16 «Про деякі питання практики застосування заходів до забезпечення позову» умовою застосування заходів до забезпечення позову за вимогами майнового характеру є достатньо обґрунтоване припущення , що майно (в тому числі грошові суми), яке є у відповідача на момент пред'явлення позову до нього, може зникнути, зменшитись за кількістю або погіршитись за якістю на момент виконання рішення.

Достатньо обґрунтованим для забезпечення позову є підтверджена доказами наявність фактичних обставин, з якими пов'язується застосування певного виду забезпечення позову. Про такі обставини може свідчити вчинення відповідачем дій, спрямованих на ухилення від виконання зобов'язання після пред'явлення вимоги чи подання позову до суду (реалізація майна чи підготовчі дії до його реалізації, витрачання коштів не для здійснення розрахунків з позивачем, укладення договорів поруки чи застави за наявності невиконаного спірного зобов'язання тощо). Саме лише посилання в заяві на потенційну можливість ухилення відповідача від виконання судового рішення без наведення відповідного обґрунтування не є достатньою підставою для задоволення відповідної заяви (абз. 2 п. 3 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011 № 16 «Про деякі питання практики застосування заходів до забезпечення позову») .

Однак заявником не наведено достатньо обґрунтованого припущення про те, що майно, яке є у відповідача на момент пред'явлення позову до нього, може зникнути, зменшитись за кількістю на момент виконання рішення.

За таких обставин, клопотання про забезпечення позову задоволенню не підлягає.

Також, одночасно з пред'явленням позову прокурор заявив клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - закрите акціонерне товариство «Учбовий комбінат».

Прокурор у позовній заяві зазначив, що частина спірної самовільно зайнятої земельної ділянки площею 0,3452 га належить на праві постійного користування ЗАТ «Учбовий комбінат».

З матеріалів позовної заяви вбачається, що Державна інспекція сільського господарства в Луганській області проводила перевірку дотримання суб'єктами господарювання вимог земельного законодавства відносно фізичної особи підприємця ОСОБА_1 та склала акт від 19.04.2013, у якому зазначено про факт самовільного зайняття земельної ділянки площею 0,4652 га, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 - під розміщення автостоянки з огорожею.

Враховуючи, що рішення по даній справі може вплинути на права та обов'язки: закритого акціонерного товариства «Учбовий комбінат» (91042, АДРЕСА_1, ідентифікаційний код 03363171) та Державної інспекції сільського господарства в Луганській області (91033, м. Луганськ, вул. Дніпровська, 53, ідентифікаційний код 37991770) , їх слід залучити до справи у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

При розгляді позовної заяви судом встановлено, що згідно ст. 11 Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» та ст. 69 Бюджетного кодексу України шкода, заподіяна порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища внаслідок господарської та іншої діяльності зараховуються наступним чином:

- 30 % до Державного бюджету України;

- 20 % до обласних бюджетів;

- 50 % до сільських, селищних, міських бюджетів.

Враховуючи, що рішення по даній справі може вплинути на права та обов'язки: Головного управління Державної казначейської служби України у Луганській області (91055, м. Луганськ, вул. Луначарського, 93, ідентифікаційний код 37991110) та Луганської обласної ради (91016, м. Луганськ, пл. Героїв ВВв, 3, ідентифікаційний код 24045556), їх слід залучити до справи у якості третіх осіб, які не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Керуючись статтями 27, 61, 64-68 Господарського процесуального кодексу України , суд, -

УХВАЛИВ:

1. Порушити провадження у справі та прийняти заяву до розгляду.

2. Розгляд справи призначити на 25.06.2013, на 10 год. 50 хв.

3. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: м. Луганськ, вул. Коцюбинського, 2, каб. № 513 /Суддя Корнієнко В.В./.

4. Клопотання прокурора про забезпечення позову відхилити .

5. Залучити до участі у справі у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача:

- закрите акціонерне товариство «Учбовий комбінат» (91042, АДРЕСА_1, ідентифікаційний код 03363171);

- Державну інспекцію сільського господарства в Луганській області (91033, м. Луганськ, вул. Дніпровська, 53, ідентифікаційний код 37991770) .

6. Залучити до участі у справі у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача:

- Головне управління Державної казначейської служби України у Луганській області (91055, м. Луганськ, вул. Луначарського, 93, ідентифікаційний код 37991110);

- Луганську обласну раду (91016, м. Луганськ, пл. Героїв ВВв, 3, ідентифікаційний код 24045556).

7. Прокурору: подати докази своїх доводів, що власником частини спірної земельної ділянки (площею0,1200 га) є Луганська міська рада; негайно направити копії позовної заяви та доданих до неї документів на адресу третіх осіб: Головного управління Державної казначейської служби України у Луганській області (91055, м. Луганськ, вул. Луначарського, 93), Луганської обласної ради (91016, м. Луганськ, пл. Героїв ВВв, 3) та Державної інспекції сільського господарства в Луганській області (91033, м. Луганськ, вул. Дніпровська, 53), належні докази направлення подати суду; письмово уточнити по батькові відповідача (у вступній частині позовної заяви по батькові відповідача вказано як; «Олексіївна», а по тексту та в прохальній частині позовної зави по батькові відповідача вказано як: «Іванівна»); подати завірені належним чином додані до позовної заяви документи (ст. 36 ГПК України), оригінали - для огляду у судовому засіданні.

8. Позивачу: подати докази права власності на частину спірної земельної ділянки (площею0,1200 га); подати заперечення на відзив відповідача; подати оригінали документів, доданих до позову в копіях - для огляду в засіданні; подати письмові пояснення щодо механізму зарахування шкоди до відповідних фондів згідно положень законодавства, зазначених у ст. 11 Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» та ст. 69 Бюджетного кодексу України.

9. Відповідачу: подати суду відзив на позовну заяву, документальне і нормативне підтвердження викладених у відзиві доводів; докази направлення копії відзиву позивачу; прийняти участь у звіренні розрахунків з позивачем; при наявності - подати докази оплати боргу, або його частини; подати оригінал свідоцтва про державну реєстрацію (копію до матеріалів справи).

10. Третій особі (ЗАТ «Учбовий комбінат»): подати суду відзив на позовну заяву, документальне і нормативне підтвердження викладених у відзиві доводів, докази направлення копії відзиву заявнику, сторонам по справі та третім особам; подати суду оригінал Акту на право постійного користування землею з усіма додатками - для огляду у судовому засіданні; подати документальне підтвердження повноважень юридичної особи (Статут, свідоцтво про державну реєстрацію) оригінали - для огляду, копії - до справи.

11. Третім особам (Головному управлінню Державної казначейської служби України у Луганській області та Луганській обласній раді): подати письмові пояснення щодо заявлених вимог та механізму зарахування шкоди до відповідних фондів згідно положень законодавства, зазначених у ст. 11 Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» та ст. 69 Бюджетного кодексу України.

12. Третій особі (Державній інспекції сільського господарства в Луганській області): подати суду відзив на позовну заяву, документальне і нормативне підтвердження викладених у відзиві доводів, докази направлення копії відзиву заявнику, сторонам по справі та третім особам.

13. Відділу адресно-довідкової роботи УДМС України в Луганській області: подати довідку у строк до 24.06.2013 про дату народження, місце народження та місце реєстрації ОСОБА_1, АДРЕСА_2.

14. Державному реєстратору виконавчого комітету Луганської міської ради: на день слухання справи подати розширений витяг з Єдиного державного реєстру про реєстрацію:

- фізичної особи-підприємця ОСОБА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1 (запит додається);

- закритого акціонерного товариства «Учбовий комбінат», ідентифікаційний код 03363171 (запит додається).

Явка повноважних учасників по справі в засідання суду обов'язкова.

Суддя В.В. Корнієнко

Дата ухвалення рішення27.05.2013
Оприлюднено30.05.2013
Номер документу31499730
СудочинствоГосподарське
Сутьзвільнення самовільно зайнятої земельної ділянки та стягнення 93944,98 грн

Судовий реєстр по справі —913/1442/13

Рішення від 08.08.2013

Господарське

Господарський суд Луганської області

Зюбанова Н.М.

Ухвала від 25.07.2013

Господарське

Господарський суд Луганської області

Зюбанова Н.М.

Ухвала від 10.07.2013

Господарське

Господарський суд Луганської області

Корнієнко В.В.

Ухвала від 25.06.2013

Господарське

Господарський суд Луганської області

Корнієнко В.В.

Ухвала від 27.05.2013

Господарське

Господарський суд Луганської області

Корнієнко В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні