Ухвала
від 21.05.2013 по справі 397/633/13-ц
ОЛЕКСАНДРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Копія

Справа № 397/633/13-ц

н/п : 2/397/250/13

У Х В А Л А

21.05.2013 року Олександрівський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого - судді Пляка С.Л., при секретарі - Захаренко С.А., розглянувши у відкритому судовому засіданні сел.Олександрівка заяву ОСОБА_1 про виправлення описки в рішенні по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Вищеверещаківської сільської ради та Олександрівської районної державної адміністрації про надання додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,-

ВСТАНОВИВ :

21.05.2013 року від позивача надійшла заява про виправленні описки у рішенні від 03.04.2013 року, а саме: суд визнав причину пропуску строку для подачі заяви про прийняття спадщини поважною та надав додатковий строк для подання заяви про прийняття спадщини за заповітом, яка відкрилася після смерті ОСОБА_2..У вступній, мотивувальній, та описовій частині зазначено прийняття спадщини за законом, тобто у відповідності до заявлених позовних вимог, а в резолютивній - за заповітом.

Сторони в судове засідання не з"явилися , а тому суд вважає за можливе вирішити зазначене питання у їх відсутність.

Згідно абз.3 резолютивної частини рішення Олександрівського районного суду від 03.04.2013 року зазначено :- визначити ОСОБА_1 додатковий строк в 2 (два) місяці, після вступу рішення в закону силу, для подання заяви про прийняття спадщини за заповітом, яка відкрилась після смерті ОСОБА_2, померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 (а.с.27-28).

Згідно позовної заяви (а.с.3-4), позивач просить визначити додатковий строк для подання заяви про прийняття спадщини за законом, яка відкрилася після смерті ОСОБА_2, померлого ІНФОРМАЦІЯ_1.

Згідно ст.219 ЦПК України - суд може з власної ініціативи або за заявою осіб, які беруть участь у справі, виправити допущені у судовому рішенні описки ...

Вивчивши матеріали справи, суд встановив, що заява позивача не протирічить чинному законодавству, не порушує прав та інтересів інших осіб, а тому підлягає задоволенню .

Керуючись ст.219 ЦПК України , суд -,

УХВАЛИВ :

Внести виправлення в рішення Олександрівського районного суду від 03 квітня 2013 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Вищеверещаківської сільської ради та Олександрівської районної державної адміністрації про надання додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини , а саме:

в абзаці 3 зазначити:- визначити ОСОБА_1 додатковий строк в 2 (два) місяці, після вступу рішення в закону силу, для подання заяви про прийняття спадщини за законом , яка відкрилась після смерті ОСОБА_2, померлого ІНФОРМАЦІЯ_1, замість - визначити ОСОБА_1 додатковий строк в 2 (два) місяці, після вступу рішення в закону силу, для подання заяви про прийняття спадщини за заповітом , яка відкрилась після смерті ОСОБА_2, померлого ІНФОРМАЦІЯ_1.

На ухвалу суду може бути подана через Олександрівський районний суд в апеляційний суд Кіровоградської області апеляційну скаргу протягом 5 днів з дня його проголошення.

Особи, які брали участь у справі але не були присутні під час проголошення судового рішення можуть подати апеляційну скаргу протягом 5 днів з дня отримання її копії.

Суддя : (підпис)

Копія вірно:Суддя Олександрівського районного суду

Кіровоградської області С.Л.Пляка

СудОлександрівський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення21.05.2013
Оприлюднено03.06.2013
Номер документу31541811
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —397/633/13-ц

Ухвала від 21.05.2013

Цивільне

Олександрівський районний суд Кіровоградської області

Пляка С. Л.

Рішення від 03.04.2013

Цивільне

Олександрівський районний суд Кіровоградської області

Пляка С. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні