Ухвала
від 29.05.2013 по справі 5017/3708/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

і відкриття ліквідаційної процедури

"29" травня 2013 р. Справа № 5017/3708/2012

За заявою боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю „АКВАТРЕЙД ЛТД" (68001, Одеська область, м.Іллічівськ, вул. Приморська, буд. 46; код ЄДРПОУ 35989953), який звернувся до суду із заявою про визнання банкрутом у порядку ч.5 ст. 7 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом",

Господарський суд Одеської області у складі:

судді Антощук С.І.

при секретарі судового засідання Андрущенку С.В.

Представники сторін:

розпорядник майном боржника: не з'явилися;

від кредитора: не з'явилися;

від боржника: не з'явилися.

СУТЬ СПОРУ: про визнання банкрутом

Ухвалою господарського суду Одеської області від 20.12.2012р. (т.1 а.с.1-2) порушено провадження у справі №5017/3708/2012 про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю „АКВАТРЕЙД ЛТД", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Ухвалою підготовчого засідання суду від 14.01.2013р. господарський суд Одеської області зобов'язав Товариство з обмеженою відповідальністю „АКВАТРЕЙД ЛТД" подати в десятиденний строк оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство товариства у офіційний друкований орган (газети "Голос України" чи "Урядовий кур`єр") з метою виявлення всіх кредиторів та можливих санаторів, введено процедуру розпорядження майном боржника, розпорядником майном Товариства з обмеженою відповідальністю „АКВАТРЕЙД ЛТД" призначено арбітражного керуючого Рябця Олександра Михайловича (т.1 а.с.70-75).

Оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „АКВАТРЕЙД ЛТД" опубліковано 25.01.2013р. у газеті "Урядовий кур`єр" №16 (т.1 а.с.125).

Ухвалою попереднього засідання суду від 27.02.2013р. затверджено реєстр вимог кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю „АКВАТРЕЙД ЛТД"; зобов'язано розпорядника майном боржника організувати проведення зборів кредиторів у відповідності зі ст.16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", протокол зборів надати суду (т.1 а.с.130-134).

28.03.2013р. до господарського суду Одеської області від голови комітету кредиторів ТОВ „АКВАТРЕЙД ЛТД" Фізичної особи-підприємця ОСОБА_4 надійшло клопотання (вх.№3-491/2013) про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю „АКВАТРЕЙД ЛТД" банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Рябця Олександра Михайловича (т.1 а.с.135).

04.04.2013р. розпорядником майном боржника надано до суду клопотання (вх.№11026/2013) про визнання банкрутом ТОВ „АКВАТРЕЙД ЛТД" та відкриття відносно нього ліквідаційної процедури (т.1 а.с.145).

30.04.2013р. та 15.05.2013р. до канцелярії господарського суду Одеської області надійшли заяви арбітражного керуючого Рябця О.М. про участь у справі про банкрутство ТОВ „АКВАТРЕЙД ЛТД" у якості ліквідатора з документами що підтверджують право на зайняття відповідною діяльністю (вх.№14129/2013, вх.№14947/2013) (т.1 а.с.167, а.с. 175).

Розглянувши матеріали справи, суд встановив:

Відповідно до абз. 1 ч.1 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" протягом десяти днів після винесення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядник майна повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів та уповноважену особу акціонерів або учасників товариства з обмеженою чи додатковою відповідальністю про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення.

Згідно ч.2 ст.16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" збори кредиторів вважаються повноважними незалежно від кількості голосів кредиторів, які беруть участь у зборах, якщо всіх кредиторів було письмово повідомлено про час і місце проведення зборів відповідно до частини першої цієї статті. Кількість голосів кредиторів визначається відповідно до частини четвертої цієї статті.

Частинами 5, 6, 7 ст.16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що до компетенції зборів кредиторів належить прийняття рішення про: вибори членів комітету кредиторів; визначення кількісного складу комітету кредиторів, визначення його повноважень, дострокове припинення повноважень комітету кредиторів або окремих його членів; інші питання, передбачені цим Законом.На час дії процедур банкрутства збори кредиторів обирають комітет кредиторів у складі не більше семи осіб. Вибори комітету кредиторів проводяться за списком відкритим голосуванням більшістю голосів присутніх на зборах кредиторів, визначених відповідно до частини четвертої цієї статті. Рішення про створення та склад комітету кредиторів направляється до господарського суду.

На зборах кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю „АКВАТРЕЙД ЛТД", оформлених протоколом №Р/1 від 13.03.2013р. (т.1 а.с.136), вказано, що по даній справі визнано тільки одного кредитора, тому кількісний склад комітету кредиторів складається з одного члена; питання, які віднесенні до компетенції комітету кредиторів, Фізична особа-підприємець ОСОБА_4 має право вирішувати одноосібно. Протокол підписано представником єдиного кредитора та розпорядником майном боржника арбітражним керуючим Рябцем О.М.

Зважаючи на викладене, збори кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю „АКВАТРЕЙД ЛТД " є повноважними, оскільки єдиний кредитор у справі був належним чином повідомлений та присутній на зборах кредиторів (т.1 а.с.148); порушення ч.ч. 1, 2, 5, 6, 7 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" відсутні.

За положеннями ч.ч. 8, 9 ст. 16 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про: вибори голови комітету; скликання зборів кредиторів; підготовку та укладення мирової угоди; внесення пропозицій господарському суду щодо продовження або скорочення строку процедур розпорядження майном боржника чи санації боржника; звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, припинення повноважень арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення нового арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), надання згоди на укладення арбітражним керуючим значних угод боржника чи угод боржника, щодо яких є заінтересованість; інші питання, передбачені цим Законом. У роботі комітету має право брати участь з правом дорадчого голосу арбітражний керуючий, представник працівників боржника, уповноважена особа акціонерів або учасників товариств з обмеженою чи додатковою відповідальністю та при необхідності представник органу, уповноваженого управляти майном боржника, представник органу місцевого самоврядування. Рішення зборів (комітету) кредиторів вважається прийнятим більшістю голосів кредиторів, якщо за нього проголосували присутні на зборах (комітеті) кредитори, кількість голосів яких визначається відповідно до частини четвертої цієї статті.

На зборах комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю „АКВАТРЕЙД ЛТД", оформлених протоколом №1 від 13.03.2013р. (т.1 а.с.138), по першому питанню одноголосно вирішено обрати головою комітету кредиторів Фізичну особу-підприємця ОСОБА_4

Також, на зборах комітету кредиторів розпорядник майном боржника арбітражний керуючий Рябець О.М. доповів, що до боржника застосовуються такі процедури банкрутства, як розпорядження майном боржника (яка діє на даний час), мирова угода, санація та ліквідація. На момент проведення даного засідання комітету кредиторів пропозицій про укладення мирової угоди чи проведення санації не надходило.

Відповідно до вищезазначеного, комітетом кредиторів було вирішено звернутись до господарського суду Одеської області з клопотанням про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю „АКВАТРЕЙД ЛТД" банкрутом, відкриття відносно нього ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Рябця О.М.

Рішення комітету кредиторів ТОВ „АКВАТРЕЙД ЛТД" прийняте за наявності відповідних повноважень з дотриманням положень ч.ч. 8, 9 статті 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

У межах повноважень, передбачених ч.ч.8, 9 ст. 13 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" розпорядником майном боржника надано до суду аналіз фінансової, господарської ті інвестиційної діяльності ТОВ „АКВАТРЕЙД ЛТД" (т.1 а.с.203) та висновки щодо виявлення ознак фіктивного банкрутства боржника чи доведення до банкрутства (т.1 а.с.206).

Як зазначено у аналізі фінансової, господарської ті інвестиційної діяльності ТОВ „АКВАТРЕЙД ЛТД", господарська діяльність боржника не ведеться, пасив боржника перевищує актив на 350 000грн., відсутні пропозиції щодо відновлення платоспроможності боржника шляхом санації та не має пропозицій по укладенню морової угоди, а отже, єдиним варіантом у подальшому провадженні у даній справі залишається перехід до ліквідаційної процедури, передбаченої розділом третім Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Також, в ході проведеного розпорядником майном боржника аналізу матеріалів справи про банкрутство ТОВ „АКВАТРЕЙД ЛТД" ознак фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства виявлено не було.

Таким чином, за результатами проведеного аналізу фінансової звітності ТОВ „АКВАТРЕЙД ЛТД", розпорядником майном боржника зроблено висновки, що погашення наявної кредиторської заборгованості при умові відсутності перспектив поновлення платоспроможності, можливе лише через застосування ліквідаційної процедури.

Відповідно до ст. 1 вказаного Закону неплатоспроможність -неспроможність суб'єкта підприємницької діяльності виконати після настання встановленого строку їх сплати грошові зобов'язання перед кредиторами, в тому числі по заробітній платі, а також виконати зобов'язання щодо сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, податків і зборів (обов'язкових платежів) не інакше як через відновлення платоспроможності.

Згідно ч. 4 ст. 205 Господарського кодексу України у разі неспроможності суб'єкта господарювання через недостатність його майна задовольнити вимоги кредиторів він може бути оголошений за рішенням суду банкрутом.

За положеннями ч.1 ст. 209 Господарського кодексу України у разі нездатності суб'єкта підприємництва після настання встановленого строку виконати свої грошові зобов'язання перед іншими особами, територіальною громадою або державою інакше як через відновлення його платоспроможності цей суб'єкт (боржник) відповідно до частини четвертої статті 205 цього Кодексу визнається неспроможним.

Приймаючи до уваги, встановлення судом наявності непогашених грошових вимог боржника перед кредитором, які визнані судом, перевищення зобов'язань боржника над його наявним майном (пасивів над активами), тобто ознак банкрутства, а також враховуючи клопотання комітету кредиторів про визнання боржника банкрутом, відсутність заяв від можливих санаторів, суд вважає за необхідне визнати Товариство з обмеженою відповідальністю „АКВАТРЕЙД ЛТД" банкрутом, відкрити відносно нього ліквідаційну процедуру.

Частиною 1 ст. 24 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що у постанові про визнання боржника банкрутом господарський суд відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, передбаченому для призначення керуючого санацією. Господарський суд має право призначити ліквідатором особу, яка виконувала повноваження розпорядника майна або (та) керуючого санацією боржника.

За змістом ч.ч. 1, 2 ст. 3 1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражним керуючим (розпорядником майна, керуючим санацією, ліквідатором) може бути призначено фізичну особу - суб'єкта підприємницької діяльності, яка має вищу юридичну або економічну освіту, володіє спеціальними знаннями та не є зацікавленою особою щодо боржника і кредиторів, за наявності ліцензії арбітражного керуючого, виданої уповноваженим органом у порядку, встановленому законом.

Враховуючи подання єдиним кредитором відповідно до ст.16 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" клопотання про призначення ліквідатором ТОВ „АКВАТРЕЙД ЛТД" арбітражного керуючого Рябця Олександра Михайловича, відсутність скарг та зауважень кредитора щодо виконання ним обов'язків розпорядника майном боржника у справі №5017/3708/2012, відповідність кандидатури арбітражного керуючого Рябця Олександра Михайловича вимогам Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" щодо ліквідатора, про що свідчать наявні у матеріалах справи документи, суд задовольняє клопотання комітету кредиторів, заяви арбітражного керуючого про участь у справі у якості ліквідатора та призначає арбітражного керуючого Рябця Олександра Михайловича ліквідатором ТОВ „АКВАТРЕЙД ЛТД".

Згідно абз. 3 ч.1 1 Розділу Х (Прикінцеві та перехідні положення) Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у редакції Закону №4212-VI від 22.12.2011р. положення цього Закону, що регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання ним чинності господарським судом не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури".

З врахуванням вищевказаного, правові наслідки введення ліквідаційної процедури щодо ТОВ „АКВАТРЕЙД ЛТД" визначаються Законом України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у редакції Закону №4212-VI від 22.12.2011р.

У ч.1 ст. 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" зазначено, що з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав; у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів)), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури; припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута; відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю; продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом; скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається; вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного опублікування оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі; виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбачених цим розділом.

Відповідно до ч.2 ст.38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

Згідно ч.3 ст.38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, здійснюється офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Згідно абз. 3 ч.1 Розділу Х (Прикінцеві та перехідні положення) Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у редакції Закону №4212-VI від 22.12.2011р. цей Закон набирає чинності через рік з дня його опублікування, крім положень щодо офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет, які набирають чинності через два роки з дня опублікування цього Закону. До набрання чинності цими положеннями офіційне оприлюднення відомостей про справу про банкрутство здійснюється в офіційних друкованих органах (газетах "Голос України" або "Урядовий кур'єр").

Оскільки положення щодо офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет не набрали чинності, опублікування відомостей про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури здійснюється ліквідатором у офіційних друкованих органах за рахунок банкрута у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом відповідно до ч.3 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (у редакції Закону, що діяла до 19.01.2013р.).

Відповідно до ч.4 ст.38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" повідомлення про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури мають містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом; найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство; дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

Згідно ч.1 ст. 39 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" власник майна (орган, уповноважений управляти майном) боржника у будь-який час до закінчення ліквідаційної процедури має право одночасно задовольнити усі вимоги конкурсних кредиторів відповідно до реєстру вимог кредиторів або надати боржнику грошові кошти, достатні для задоволення всіх вимог кредиторів, у порядку та на умовах, передбачених статтею 31 цього Закону. Власник майна (орган, уповноважений управляти майном) боржника може брати участь в обговоренні звіту ліквідатора та мирової угоди, а також може заявляти клопотання про погашення заборгованості або перехід до процедури санації.

Частинами 3, 4, 5, 6, 9 ст. 41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що з дня призначення ліквідатора до нього переходять права керівника (органів управління) юридичної особи - банкрута. Ліквідатор (арбітражний керуючий) має право замовити виготовлення дублікатів печатки та штампів у разі їх втрати. Під час здійснення своїх повноважень ліквідатор має право заявити вимоги до третіх осіб, які відповідно до законодавства несуть субсидіарну відповідальність за зобов'язаннями боржника у зв'язку з доведенням його до банкрутства. Розмір зазначених вимог визначається з різниці між сумою вимог кредиторів і ліквідаційною масою. У разі банкрутства боржника з вини його засновників (учасників, акціонерів) або інших осіб, у тому числі з вини керівника боржника, які мають право давати обов'язкові для боржника вказівки чи мають можливість іншим чином визначати його дії, на засновників (учасників, акціонерів) боржника - юридичної особи або інших осіб у разі недостатності майна боржника може бути покладена субсидіарна відповідальність за його зобов'язаннями. Стягнені суми включаються до складу ліквідаційної маси і можуть бути використані тільки для задоволення вимог кредиторів у порядку черговості, встановленому цим Законом. Протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора відповідні посадові особи банкрута зобов'язані передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов'язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до законів України. Ліквідатор не рідше ніж один раз на місяць надає комітету кредиторів звіт про свою діяльність, інформацію про фінансове становище і майно боржника на день відкриття ліквідаційної процедури та при проведенні ліквідаційної процедури, використання коштів боржника, а також іншу інформацію на вимогу комітету кредиторів.

З врахуванням даних положень, суд припиняє повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, зобов'язує керівництво протягом п'ятнадцяти днів з дня прийняття цієї постанови забезпечити передачу ліквідатору бухгалтерської та іншої документації боржника, печаток, штампів, матеріальних та інших цінностей; та зобов'язує ліквідатора опублікувати відомості про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю „АКВАТРЕЙД ЛТД" з дотриманням вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у офіційних друкованих органах за рахунок банкрута у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови; докази опублікування надати суду.

Керуючись положеннями Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 205, 209 Господарського кодексу України, ст.ст. 82, 85 Господарського процесуального кодексу України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

1.Визнати банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю „АКВАТРЕЙД ЛТД" (68001, Одеська область, м.Іллічівськ, вул. Приморська, буд. 46; код ЄДРПОУ 35989953).

2.Відкрити відносно Товариства з обмеженою відповідальністю „АКВАТРЕЙД ЛТД" (68001, Одеська область, м.Іллічівськ, вул. Приморська, буд. 46; код ЄДРПОУ 35989953) ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

3.Припинити процедуру розпорядження майном боржника та повноваження розпорядника майном Товариства з обмеженою відповідальністю „АКВАТРЕЙД ЛТД" (68001, Одеська область, м.Іллічівськ, вул. Приморська, буд. 46; код ЄДРПОУ 35989953) арбітражного керуючого Рябця Олександра Михайловича.

4.Ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю „АКВАТРЕЙД ЛТД" (68001, Одеська область, м.Іллічівськ, вул. Приморська, буд. 46; код ЄДРПОУ 35989953) призначити арбітражного керуючого Рябця Олександра Михайловича (ліцензія серії АВ №600697 від 02.03.2012р., ідентифікаційний код НОМЕР_1; адреса: АДРЕСА_1).

5.Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном.

6. Передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов'язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до законів України.

7.Ліквідатору опублікувати відомості про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю „АКВАТРЕЙД ЛТД" (68001, Одеська область, м.Іллічівськ, вул. Приморська, буд. 46; код ЄДРПОУ 35989953) і відкриття ліквідаційної процедури у офіційних друкованих органах за рахунок банкрута у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови, докази опублікування оголошення надати суду.

8.Ліквідатору надати суду відповідне клопотання, погоджене з комітетом кредиторів, щодо персонального складу членів ліквідаційної комісії.

9.Ліквідатору не рідше одного разу на місяць надавати до господарського суду та кредиторам письмову інформацію щодо проведення ліквідаційної процедури.

10.Вважати строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута таким, що настав (у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів)), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури).

11.Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута.

12.Скасувати арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладання нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

13.Вимоги за зобов'язання боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являти тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного опублікування оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури (Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі; виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбачених цим розділом).

14.Виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснювати у випадках і порядку, передбаченому Розділом ІІІ - (Ліквідаційна процедура) Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

15.Ліквідатору після завершення ліквідаційних заходів надати до суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута на затвердження.

Копію ухвали надіслати ліквідатору, банкруту, кредитору, державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору Іллічівської міської ради, ВДВС у м. Іллічівську.

Постанова набирає законної сили з моменту її прийняття.

Постанову може бути оскаржено у встановленому порядку згідно ст.ст. 91, 93 ГПК України та ст. 8 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Повну постанову складено 01.06.2013р.

Суддя Антощук С.І.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення29.05.2013
Оприлюднено04.06.2013
Номер документу31562134
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5017/3708/2012

Ухвала від 20.12.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

Ухвала від 20.11.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

Ухвала від 06.11.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

Ухвала від 16.10.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

Ухвала від 09.10.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

Ухвала від 02.09.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

Ухвала від 29.05.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

Ухвала від 24.05.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

Ухвала від 15.05.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

Ухвала від 16.04.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні