Ухвала
від 10.06.2013 по справі 5017/3813/2012
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

cpg1251

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД


У Х В А Л А

про припинення провадження

"10" червня 2013 р. Справа № 5017/3813/2012

Одеський апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого судді М.В. Сидоренка

суддів В.І. Жекова,

О.Ю. Аленіна

при секретарі судового засідання Щербатюку О.В.

за участю представників сторін:

від ДПІ у Малиновському районі м. Одеси - Бутрик А.О.

від ТОВ "Буд-Импорт" - Кутуза В.В.

від ПП "Компанія "Бізнес Партнер" - не з'явився

розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу Державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси

на постанову господарського суду Одеської області від 16 квітня 2013 р.

у справі № 5017/3813/2012

за заявою: товариства з обмеженою відповідальністю "Буд-Импорт"

до приватного підприємства "Компанія "Бізнес Партнер"

про визнання банкрутом

В С Т А Н О В И В :

Постановою господарського суду Одеської області від 16.04.2013 р. (суддя Лепеха Г.А.) визнано банкрутом приватне підприємство „Компанія „Бізнес Партнер" (далі також - ПП „Компанія „Бізнес Партнер", Боржник, Банкрут), відкрито відносно Банкрута ліквідаційну процедуру; ліквідатором банкрута призначено ініціюючого кредитора у справі - товариство з обмеженою відповідальністю „Буд-Импорт" (далі також - ТОВ „Буд-Импорт", Ініціюючий кредитор, Ліквідатор); зобов'язано Ліквідатора письмово повідомити про визнання ПП „Компанія „Бізнес Партнер" банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього Боржника, здійснити інші заходи, передбачені ст. 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції, яка була чинна до 19.01.2013 р.) та надати суду звіт; скасовано арешт, накладений на майно Боржника та інші обмеження щодо розпорядження майном останнього; заборонено накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном Боржника; зобов'язано Ліквідатора Банкрута надати до суду звіт про проведену роботу, а також ліквідаційний баланс Банкрута.

Вказана постанова прийнята на підставі висновків місцевого суду про те, що Боржник та його керівні органи за юридичною адресою не знаходяться, фактичне місцезнаходження останнього не виявлено, у Боржника перед Ініціюючим кредитором наявна заборгованість та ТОВ „Буд-Импорт" здійснені відповідні заходи щодо її стягнення.

Не погоджуючись з вказаною постановою, Державна податкова інспекція у Малиновському районі м. Одеси (далі також - ДПІ у Малиновському районі м. Одеси, ДПІ, Скаржник) подала апеляційну скаргу, в якій просить її (постанову) скасувати. Свої вимоги Скаржник обґрунтовує тим, що зазначена постанова прийнята із порушенням норм матеріального та процесуального права.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши представників сторін, судова колегія приходить до наступного.

Як вбачається з матеріалів справи, постановою Одеського апеляційного господарського суду (гол. суддя Сидоренко М.В., судді Жеков В.І., Аленін О.Ю.) від 10.06.2013 р., що винесена за апеляційною скаргою Державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси на ухвалу господарського суду Одеської області від 21 травня 2013 р. про ліквідацію ПП „Компанія „Бізнес Партнер", вказану ухвалу місцевого суду скасовано, а провадження у даній справі припинено; зобов'язано державного реєстратора внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запис про виключення запису про припинення юридичної особи - ПП „Компанія „Бізнес Партнер".

Вказана постанова винесена на підставі висновків апеляційної інстанції про те, що місцевим господарським судом при винесенні ухвали від 21 травня 2013 р. порушені норми матеріального та процесуального права, зокрема, провадження у даній справі про банкрутство Боржника порушено безпідставно.

Згідно до ст. 4 1 ГПК України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Відповідно до положень ст. 99 ГПК України в апеляційній інстанції справи переглядаються за правилами розгляду цих справ у першій інстанції з урахуванням особливостей, передбачених у цьому розділі; апеляційний господарський суд, переглядаючи рішення в апеляційному порядку, користується правами, наданими суду першої інстанції.

Зважаючи на вищевикладені обставини справи, колегія суддів приходить до висновку, що у зв'язку з припиненням провадження у даній справі постановою апеляційної інстанції від 10.06.2013 р., з врахуванням положень п. 1-1 ст. 80 ГПК України, провадження у справі за апеляційною скаргою слід припинити за відсутністю предмету спору.

Керуючись ч. 1-1 ст. 80, ст. ст. 99, 101 ГПК України, судова колегія, -

УХВАЛИЛА:

Припинити провадження у справі за апеляційною скаргою Державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси на постанову господарського суду Одеської області від 16 квітня 2013 р.

Справу направити до господарського суду Одеської області

Головуючий суддя Сидоренко М.В.

Суддя Жеков В.І.

Суддя Аленін О.Ю.

СудОдеський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення10.06.2013
Оприлюднено12.06.2013
Номер документу31767476
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5017/3813/2012

Постанова від 10.06.2013

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Сидоренко М.В.

Ухвала від 10.06.2013

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Сидоренко М.В.

Ухвала від 04.06.2013

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Сидоренко М.В.

Ухвала від 29.05.2013

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Сидоренко М.В.

Ухвала від 21.05.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Постанова від 16.04.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 05.02.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні