Постанова
від 12.03.2009 по справі 5020-5/040
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД М. СЕВАСТОПОЛЯ

5020-5/040

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  МІСТА СЕВАСТОПОЛЯ

 

справа № 5020-5/040

ПОСТАНОВА

і м е н е м     У к р а ї н и

"12" березня 2009 р.  17:00                                                                                          м. Севастополь

Господарський суд міста Севастополя в складі:

судді Євдокімова І.В., при секретері Макущенко О.Г.  

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Севастополі адміністративну справу

За адміністративним позовом:  Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань України в м. Севастополі  (99011 м. Севастополь, вул. Одеська, 27)

до Товариства з обмеженою відповідальністю „Бримон” (99007 м. Севастополь,  бухта Козача, б. 20, кв. 50 )

про стягнення заборгованості  в розмірі 31,68  грн.,

          

Представники сторін:

Позивач: не з'явився;

Відповідач: не з'явився.

Суть спору:

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань України в м. Севастополі звернулось  до суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю „Бримон”  про стягнення заборгованості  в розмірі 31,68  грн.

Позовні вимоги обґрунтовані невиконанням відповідачем вимог Закону України „Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, що призвели втрату працездатності”.

Ухвалою суду від 12.02.2009 підготовче провадження по справі закінчено, та справа призначена до судового розгляду.

Представник відповідача в судове засідання неодноразово не з'являвся, відзив на позов не надав, про час та місце судового засідання був повідомлений належним чином  у встановленому порядку, ухвала про  порушення провадження по справі отримана відповідачем особисто 28.01.2009 (поштове повідомлення № 282 від 30.01.2009).

Представник позивача в судове засідання не з'явився, про причини неявки суд не повідомив.

Суд вважає за можливе розглянути справу у відсутність представників сторін за наявними в ній матеріалами.

Згідно зі ст.ст.27, 49, 51, 121, 130 Кодексу адміністративного судочинства України, представнику позивача 12.02.2009, роз'яснені його процесуальні права і обов'язки.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши представлені докази,  суд

В с т а н о в и в :

Згідно з п. 4 ст. 17 Кодексу адміністративного судочинства України до компетенції адміністративних судів входить розгляд спорів за зверненням суб'єктів владних повноважень у випадках, встановлених законом.

Згідно з п. 6 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України до початку діяльності окружних та апеляційних адміністративних судів адміністративні справи, підвідомчі господарським судам відповідно до Господарського процесуального кодексу України 1991 року, вирішують у першій та апеляційній інстанціях відповідні місцеві та апеляційні господарські суди за правилами Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до статті 6 Закону України  “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” страхувальниками є роботодавці, а в окремих випадках - застраховані особи.

Товариство з обмеженою відповідальністю „Бримон” відповідно до Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” є страхувальником та зареєстровано у позивача як платник страхових внесків.

Постановою господарського суду міста Севастополя від 18.06.2008 припинено юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю „Бримон”, заходи щодо підготовки документів для державної реєстрації припинення підприємницької діяльності  покладено на товариство з обмеженою відповідальністю „Бримон”.

Згідно абзацу 7 пункту 2 Інформаційного листа Вищого господарського суду України від 14.12.2007 N01-8/973  «Про деякі питання практики  застосування у вирішенні спорів окремих норм процесуального права»у період роботи ліквідаційної комісії підприємство, яке ліквідується, не втрачає статусу юридичної особи і отже може бути учасником процесу на загальних підставах. Таку правову позицію викладено і в абзаці другому пункту 21 Роз'яснення Президії Вищого арбітражного суду України від 12.09.1996 N 02-5/334 "Про деякі питання практики вирішення спорів, пов'язаних із створенням, реорганізацією та ліквідацією підприємств". Таким чином, підприємство чи організація до дня внесення до єдиного державного реєстру запису про його (її) припинення не позбавлено права брати участь в судовому процесі. Відповідні процесуальні документи (заяви, скарги, відзиви тощо) підписуються особами, повноваження яких визначено законодавством або установчими документами; зокрема, такою особою може бути й голова ліквідаційної комісії.

Позивачем надано суду докази того, що на час вирішення спору у суді до єдиного державного реєстру не внесено запису про припинення Товариства з обмеженою відповідальністю „Тагіл”   -    .

Згідно з частиною другою статті 45 Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності” роботодавець як страхувальник зобов'язаний своєчасно та повністю нараховувати і сплачувати в установленому порядку страхові внески до Фонду соціального страхування від нещасних випадків.

Пунктом 4.12 Інструкції про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, затвердженої постановою правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 12.07.2007 N36, зареєстрованої  в Міністерстві юстиції України 01.08.2007  за  N867/14134 (далі –Інструкція), страхові внески сплачуються  страхувальниками-роботодавцями - у день одержання коштів на оплату праці в установах банків. Підприємства, які здійснюють виплату заробітної плати на поточні рахунки фізичних осіб в установах банків, сплачують страхові внески до Фонду в день перерахування коштів на особові рахунки.

Відповідно до розрахункової відомості про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачення коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за 1 квартал 2002 року Товариство з обмеженою відповідальністю „Бримон” має заборгованість перед Фондом по страховим внескам на нараховану та невиплачену заробітну плату в розмірі 31,68 грн.

03.09.2008 Фонд надіслав на адресу Товариства з обмеженою відповідальністю „Бримон”  претензію №24/08 з вимагаю сплатити заборгованість по страхових внесках на нараховану та невиплачену заробітну плату в розмірі 31,68 грн., але відповіді не отримав (арк.с. 6) узятку з тим, що вказана претензія була повернута на адресу фонду.

На час вирішення спору у суді відповідачем не надано доказів сплати  заборгованості по страхових внесках  за 1 квартал 2002 року в сумі 31,68 грн.

Пунктом 5.8 Інструкції передбачено, що при  стягненні  недоїмки  за  платежами  до Фонду строки давності не застосовуються.

Враховуючи викладене, суд вважає позовні вимоги про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю „Бримон” заборгованості по страхових внесках в сумі 31,68 грн. підлягають стягненню в повному обсязі у зв`язку з правомірністю доводів позивача.

Відповідно до пункту 4 статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України, у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись статтями 6, 45 Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності”, статтями 94, 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1.          Позов задовольнити повністю.

2.          Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю „Бримон” (99007 м. Севастополь,  бухта Козача, б. 20, кв. 50, ідентифікаційний код 31833816) на користь Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в місті Севастополі (вул. Одеська, 27, місто Севастополь, 99011, ідентифікаційний код 25875509, п/р 37177400900001 в ГУ ДКУ в м. Севастополі, МФО 824509) заборгованість по страхових внесках в сумі 31,68 грн.

3.          Копії постанови направити сторонам.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Севастопольського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в 10-денний строк з дня проголошення постанови заяви про апеляційне оскарження і поданням після цього протягом 20 днів апеляційної скарги, з подачею її копії до апеляційної інстанції або в порядку частини 5 статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана в строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку.

Суддя                                                                                                     І.В. Євдокімов

Постанова складена та підписана

в порядку ч. 3 ст. 160 КАС України

17.03.2009

Розсилка:

1.          Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань України в м. Севастополі  (99011 м. Севастополь, вул. Одеська, 27)

2.          ТОВ „Бримон” (99007 м. Севастополь,  бухта Козача, б. 20, кв. 50 )

3.          Справа

4.          наряд

Дата ухвалення рішення12.03.2009
Оприлюднено24.03.2009
Номер документу3192884
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5020-5/040

Ухвала від 22.02.2011

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Шевчук Наталія Григорівна

Ухвала від 01.02.2011

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Шевчук Наталія Григорівна

Ухвала від 14.01.2011

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Шевчук Наталія Григорівна

Ухвала від 30.12.2010

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Шевчук Наталія Григорівна

Постанова від 12.03.2009

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Євдокимов І.В.

Рішення від 01.04.2008

Господарське

Господарський суд м. Севастополя

Євдокимов І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні