Ухвала
від 01.07.2013 по справі 815/4766/13-а
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 815/4766/13-а

УХВАЛА

про залишення позову без руху

01 липня 2013 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Стеценко О.О., розглянувши адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в Київському районі міста Одеси до Комунального підприємства «Одестеплокомуненерго» про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в розмірі 4474,77 грн.,-

В С Т А Н О В И В:

До Одеського окружного адміністративного суду звернулось Управління Пенсійного фонду України в Київському районі міста Одеси до Комунального підприємства «Одестеплокомуненерго» про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за період з 01.04.2013 року по 25.06.2013 року в розмірі 4474,77 грн.

Відповідно до п. п. 3, 5, 6 ч. 1 ст. 107 КАС України суддя після одержання позовної заяви з'ясовує чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим ст. 106 цього Кодексу; подано адміністративний позов у строк, установлений законом (якщо адміністративний позов подано з пропущенням встановленого законом строку звернення до суду, то чи достатньо підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними); чи немає інших підстав для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

При вирішенні питання про відкриття провадження у справі суддя встановив, що позов Управління Пенсійного фонду України в Київському районі міста Одеси не відповідає вказаним вимогам КАС України.

Відповідно до ч. 3 ст. 106 КАС України, суб'єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов'язаний додати до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу і третім особам копії позовної заяви та доданих до неї документів. Відповідно до ч. 4 ст. 33 КАС України судовий виклик або судове повідомлення надсилаються юридичним особам та фізичним особам - підприємцям - за адресою місцезнаходження (місця проживання), що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

Позивачем не додано до позовної заяви Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців щодо наявності на час звернення до суду запису про реєстрацію Відповідача у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та його стан, адресу місцезнаходження тощо. На запит пошуку офіційного веб-сайту Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців ( http://irc.gov.ua/ua/Poshuk-v-YeDR.html ) за параметром - КОД ЄДРПОУ « 31506394» встановлено, що Комунальне підприємство «Одестеплокомуненерго» припинено 24.10.2007 року в результаті його реорганізації. Проте Позивач не висвітлює вказаного факту в своїй позовній заяві, не зазначає порядок стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в разі припинення підприємства (реорганізації чи ліквідації).

Відповідно до ч. 2 ст. 106 КАС України, Позивач надає докази, на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, а в разі неможливості - зазначає докази, які не може самостійно надати, із зазначенням причин неможливості подання таких доказів.

Окрім цього, Позивач визначає Відповідачем по справі - Комунальне підприємство «Одестеплокомуненерго» Код ЄДРПОУ 31506394, проте в обґрунтування позовних вимог надає документи відносно Акціонерного товариства закритого типу «Одестеплокомуненерго» Код ЄДРПОУ 03350516. Вказаних протиріч Позивач не висвітлює.

Ураховуючи вищевикладене, Позивачу необхідно також визначити належного Відповідача по справі та надати докази, на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються його позовні вимоги до вказаного Відповідача.

Також позивач не зазначає у позовній заяві, чи перебуває Відповідач на обліку в органах Пенсійного фонду України, також не зазначає з якого часу та за яким номером, не надає доказів на підтвердження цих обставини.

Крім того, позивач не надає суду докази наявності заяви пенсіонера ОСОБА_1 на призначення пенсії; протоколів про призначення пенсій пенсіонеру ОСОБА_1; розпоряджень з пенсійної справи пільговика.

Згідно ст. 108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

При таких обставинах позов повинен бути залишений без руху, а позивачу наданий термін для усунення недоліків шляхом подання належно оформленого позову.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 105, 106, 108 КАС України, суддя,-

У Х В А Л И В:

Адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в Київському районі міста Одеси до Комунального підприємства «Одестеплокомуненерго» про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в розмірі 4474,77 грн. - залишити без руху .

Повідомити позивача про необхідність в триденний строк з моменту отримання вказаної ухвали усунути недоліки, викладені в ухвалі та роз'яснити, що в іншому випадку позов буде визнаний неподаним та повернутий позивачу.

Ухвала може бути оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду через Одеський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня її отримання. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя Стеценко О.О.

Дата ухвалення рішення01.07.2013
Оприлюднено03.07.2013
Номер документу32131546
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в розмірі 4474,77 грн

Судовий реєстр по справі —815/4766/13-а

Ухвала від 13.05.2014

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стеценко О. О.

Постанова від 26.07.2013

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стеценко О. О.

Ухвала від 05.07.2013

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стеценко О. О.

Ухвала від 01.07.2013

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Стеценко О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні