Ухвала
від 03.07.2013 по справі 2а/0470/13116/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

03 липня 2013 р. Справа № 2а/0470/13116/11

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Олійника В. М.

при секретарі - Прихно К.С.

за участю:

позивача - ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністративну справу за адміністративним позовом представника Промислово-виробничого кооперативу «Арабат» ОСОБА_1 до державного реєстратора Криворізької районної державної адміністрації Журавко Тетяни Петрівни, третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, - Промислово-виробничий кооператив "Арабат" про визнання протиправними дій , -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дніпропетровського окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за адміністративним позовом представника Промислово-виробничого кооперативу «Арабат» ОСОБА_1 до державного реєстратора Криворізької районної державної адміністрації Журавко Тетяни Петрівни, третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, - Промислово-виробничий кооператив "Арабат" про визнання протиправними дій державного реєстратора.

В судове засідання 03 липня 2013 року з'явився позивач, відповідач звернулась до суду із клопотанням про розгляд справи без її участі, представник третьої особи в судове засідання не з'явився.

01 липня 2013 року на адресу суду від голови Промислово-виробничого кооперативу «Арабат» Чернова Олексія Дмитровича надійшла заява про відмову від адміністративного позову та закриття провадження у справі на підставі п. 2 ч. 1 ст. 157 КАС України. До вказаної заяви головою кооперативу долучено виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 20 червня 2013 року Серія АВ №430207, відповідно до якої керівником Промислово-виробничого кооперативу "Арабат", код 19193786, місцезнаходження: 98214, АРК, Ленінський район, село Соляне, вулиця Кримська, будинок 4, є Чернов Олексій Дмитрович. Також Черновим О.Д. до суду надано копію Наказу № 5 від 03.03.2012 року голови Промислово-виробничого кооперативу «Арабат» Чернова О.Д., відповідно до якого довіреність голови Промислово-виробничого кооперативу «Арабат» Ізмайлова М.В. на ім'я ОСОБА_1 від 04 березня 2010 року скасована; копію протоколу № 1 загальних зборів Промислово-виробничого кооперативу "Арабат" від 23 квітня 2009 року, відповідно до якого обрано головою Промислово-виробничого кооперативу "Арабат" Чернова Олексія Дмитровича та доручено йому вчиняти юридичні дії від імені кооперативу без довіреності, провести державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу.

Позивач в судовому засіданні заперечував проти закриття провадження у справі, посилаючись на те, що в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено неправдиві відомості щодо керівника Промислово-виробничого кооперативу "Арабат".

Відповідно до ч. 1 ст. 18 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", якщо відомості, які підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, були внесені до нього, то такі відомості вважаються достовірними і можуть бути використані в спорі з третьою особою, доки до них не внесено відповідних змін.

За таких обставин, дослідивши матеріали справи, суд вважає за можливе прийняти зазначену заяву про відмову від позовних вимог, оскільки вона не суперечить законодавству і не порушує чиїх-небудь прав і охоронюваних законом інтересів.

Згідно зі ст.ст. 51, 112 КАС України, позивач може відмовитися від адміністративного позову повністю або частково.

У відповідності до п.2 ч.1 ст.157 КАС України, суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від адміністративного позову і відмову прийнято судом.

Згідно із ч.3 ст.157 КАС України про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.51, 112, 136, 157, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

Прийняти відмову голови Промислово-виробничого кооперативу «Арабат» Чернова О.Д. від адміністративного позову.

Закрити провадження у справі №2а/0470/13116/11 за адміністративним позовом представника Промислово-виробничого кооперативу «Арабат» ОСОБА_1 до державного реєстратора Криворізької районної державної адміністрації Журавко Тетяни Петрівни, третя особа на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору,- Промислово-виробничий кооператив «Арабат» про визнання протиправними дій.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили відповідно до вимог ст. 254 КАС України та може бути оскаржена в порядку та строки, передбачені ст. 186 КАС України, до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд.

Повний текст ухвали складений 04 липня 2013 року.

Суддя (підпис) В.М. Олійник З оригіналом згідно. Суддя Ухвала не набрала законної сили 04 липня 2013 року. Суддя В.М. Олійник В.М. Олійник

Дата ухвалення рішення03.07.2013
Оприлюднено04.07.2013
Номер документу32181601
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/13116/11

Ухвала від 03.07.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

Ухвала від 29.05.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

Ухвала від 23.05.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Чорна Валерія Вікторовна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні