Постанова
від 25.06.2013 по справі б-24/51-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

"25" червня 2013 р. Справа № Б-24/51-09

вх. № 2722/2-24

Суддя господарського суду Усатий В.О.

при секретарі судового засідання Мазуренко А.О.

За участю представників сторін:

представника КП "Харківводоканал" - Антків С.І., дов. від 12.06.2013 р.,

представника АК "харківобленерго" - Підгорний Б.Б.., дов.№ 01-62юр/4712 від 19.06.2012 р.

представника Харківського міського центру зайнятості - Савченко П.М., дов, від 08.02.2010 р.,

представника УПФУ в Київському районі м.Харкова -Репринцева О.І., дов. від 08.01.2013 р.,

представника ПАТ "Харківміськгаз" -Ніконова О.П., дов. № 06/118 від 08.01.2013 р.

керуючого санацією -Кузнєцова О.А.,

Розглянувши справу за заявою

УПФУ в Київському районі, м. Харків

до ВАТ "Харківметробуд" м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 16.11.2009 р. введено процедуру санації боржника, керуючим санацією було призначено арбітражного керуючого Кузнєцову О.А.

Ухвалою суду від 25.05.2010 р. затверджений план санації відкритого акціонерного товариства „Харківметробуд".

Ухвалою суду від 22.11.2010 р. було продовжено процедуру санації на шість місяців, до 16.05.2011року.

Ухвалою суду від 24.11.2011 р. затверджені доповнення до плану санації.

Враховуючи необхідність завершення виконання плану санації, розгляд звіту керуючого санацією неодноразово відкладався.

В судовому засіданні 22.03.2012 р. враховано зміну найменування КП КГ "Харківкомуночиствод" на КП "Харківводоканал".

В судовому засіданні 22.03.2012р. керуючий санацією повідомила про хід процедури санації та зазначила, що обов"язковою умовою для завершення процедури санації та погашення вимог кредиторів є продаж усіх майнових активів боржника, перелік яких внесений до плану санації та надання додаткового часу для завершення процедури санації.

Також, керуючий санацією повідомила суд, що її звіт був заслухований на засіданні комітету кредиторів, який прийнятий до відома та комітетом кредиторів прийнято рішення про надання до суду клопотання про продовження процедури санації.

Від голови комітету кредиторів надійшло клопотання про продовження процедури санації.

Представник ТОВ "Метал Холдінг Харків" наполягав на відкритті ліквідаційної процедури боржника, на що керуючим санацією було пояснено, що боржник має можливість відновити свою платоспроможність за рахунок виробничої діяльності, яка продовжується на підприємстві боржника та повного виконання плану санації, на що потрібний ще деякий час.

Заслухавши керуючого санацією, розглянувши наданий звіт, враховуючи необхідність надання всіх доказів виконання плану санації, суд відклав розгляд справи на 05.07.2012 р.

В судовому засіданні 05.07.2012 р. судом здійснино процесуальне правонаступництво та замінено кредитора ВАТ "Управління механізації робіт" його правонаступником ТДВ "УМР-ХАРКІВ" (код 01270836, 61105, м.Харків, вул.Зернова, 2)

Також, суд врахував при подальшому розгляді справи здійснення заміни найменування боржника ВАТ "Харківметробуд" на ПАТ "Харківметробуд".

В судовому засіданні 05.07.2012 р. керуючий санацією повідомила суд про здійснені заходи щодо виконання плану санації та зазначила, що на підприємстві залишилося майно, яке підлягає реалізації згідно плану санації, у зв"язку з чим на засіданні комітету кредиторів прийнято рішення про звернення до суду з клопотанням про відкладання розгляду справи.

Заслухавши керуючого санацією, дослідивши надані документи, враховуючи необхідність завершення виконання плану санації, суд відклав розгляд справи на 22.11.2012 р.

В судовому засіданні 22.11.2012 р. керуючий санацією повідомила про хід виконання плану санації та зазначила, що обов"язковою умовою для завершення процедури санації та погашення вимог кредиторів є продаж усіх майнових активів боржника, перелік яких внесений до плану санації та наданні додаткового часу для завершення процедури санації, у зв"язку з чим на засіданні комітету кредиторів 19.11.2012 р. прийнято рішення про звернення до суду з клопотанням про продовження процедури санації.

Керуючий санацією просила суд відкласти розгляд справи, що було підтримано присутніми представниками кредиторів.

Заслухавши керуючого санацією, дослідивши надані документи, враховуючи необхідність завершення виконання плану санації, приймаючи до уваги погодження на це комітету кредиторів, суд відклав розгляд справи на 28.02.2013 р.

Ухвалою суду від 17.12.2012 р. затверджені доповнення до плану санації.

В судовому засіданні 28.02.2013 р. керуючий санацією повідомила, що на засіданні комітету кредиторів був заслухований звіт керуючого санацією, прийнято рішення про внесення змін до плану санації та доповнення переліку активів, що підлягають реалізації, а також прийнято рішення клопотати перед судом про відкладання розгляду справи.

Заслухавши керуючого санацією, приймаючи до уваги рішення комітету кредиторів, враховуючи необхідність надання доказів виконання плану санації, суд відклав розгляд справи на 25.06.2013 р.

В судовому засіданні 25.06.2013 р. розпорядник майна надала суду протокол комітету кредиторів № 19 від 21.06.2013 р., на якому у зв"язку з нарощенням поточних зобов"язань, зменшенням розміру оборотних активів та суттєвим збільшенням розміру збитків, погіршенням фінансових показників підприємства та неможливістю погасити кредиторські зобов"язання комітетом кредиторів було прийняте рішення звернутися до господарського суду з клопотанням про припинення процедури санації та переходу до процедури ліквідації відкритого акціонерного товариства „Харківметробуд" та призначення арбітражного керуючого Кузнєцової О.А., яка виконувала функції керуючого санацією, ліквідатором боржника.

Арбітражний керуючий Кузнєцова О.А. надала заяву на участь у справі в якості ліквідатора, в якій вона повідомила суд про те, що вона не є зацікавленою особою щодо боржника та кредиторів, а також не належить до жодної категорії осіб зазначених в ст. 97 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в новій редакції).

Заслухавши учасників процесу, дослідивши надані документи, суд зазначає наступне.

Відповідно до ч.1 ст.17 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом"( в редакції 1992 р., далі - Закон), санація вводиться на строк не більше дванадцяти місяців.

Пунктом 6 ст.17 Закону, встановлені обов"язки керуючого санацію, в тому числі звітування перед комітетом кредиторів щодо послідовної реалізації плану санації.

Відповідно до ст.21 Закону, за п'ятнадцять днів до закінчення санації, а також за наявності підстав для дострокового припинення санації керуючий санацією зобов'язаний надати комітету кредиторів письмовий звіт і повідомити членів комітету кредиторів про час і місце проведення засідання комітету кредиторів. Звіт керуючого санацією має містити баланс боржника на останню звітну дату; рахунок прибутків і збитків боржника; відомості про наявність у боржника грошових коштів, які можуть бути спрямовані на задоволення вимог кредиторів боржника; відомості про дебіторську заборгованість боржника на дату подання звіту та про нереалізовані права вимоги боржника; відомості про стан кредиторської заборгованості боржника на дату подання звіту. До звіту керуючого санацією додаються докази задоволення вимог конкурсних кредиторів згідно з реєстром. Одночасно із звітом керуючий санацією вносить до комітету кредиторів одну з пропозицій: про прийняття рішення про дострокове припинення процедури санації у зв'язку з відновленням платоспроможності боржника; про прийняття рішення щодо припинення процедури санації і укладення мирової угоди; про звернення до господарського суду з клопотанням про продовження процедури санації; про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Звіт керуючого санацією має бути розглянутий комітетом кредиторів не пізніше десяти днів від дати його надходження. За наслідками розгляду звіту керуючого санацією комітет кредиторів приймає рішення про звернення до господарського суду з клопотанням щодо: припинення процедури санації у зв'язку з виконанням плану санації і відновленням платоспроможності боржника; продовження встановленого строку процедури санації; припинення процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; припинення процедури санації і укладення мирової угоди.

Відповідно до ч.9 ст.16 Закону, рішення зборів (комітету) кредиторів вважається прийнятими більшістю голосів кредиторів, якщо за нього проголосували присутні на зборах (комітеті) кредитори, кількість голосів яких визначається відповідно до частини 4 цієї статті.

Відповідно до п.1.1 Перехідних положень Закону України, положення цього Закону, що регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання ним чинності господарським судом не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури

Враховуючи, що комітетом кредиторів на його засіданні у зв"язку з неможливістю боржником виконати план санації у встановлені законом строки та неможливістю проведення своєчасного погашення кредиторської заборгованості прийнято рішення про необхідність переходу до процедури ліквідації, суд вважає за необхідне надане комітетом кредиторів клопотання про припинення процедури санації задовольнити, визнати боржника банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором боржника арбітражного керуючого Кузнєцову О.А.

Керуючись ст.21, 22-34 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", п.1.1 Перехідних положень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в новій редакції,

ПОСТАНОВИВ:

Визнати Відкрите акціонерне товариство "Харківметробуд" (код 01387254), яке зареєстровано виконавчим комітетом Харківської міської ради 26.01.1995 р. за адресою: м.Харків-24, вул.Петровського, 30-А - банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури:

господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо;

строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав;

у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів)), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури;

припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута;

відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом;

скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі;

виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбачених цим розділом.

- припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

Призначити ліквідатором Відкритого акціонерного товариства "Харківметробуд" (код 01387254) арбітражного керуючого Кузнєцову Оксану Анатоліївну, свідоцтво НОМЕР_2 від 27.02.2013 року, ідентифікаційний номер НОМЕР_1, адреса: АДРЕСА_1.

Зобов"язати посадових осіб банкрута протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов'язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до законів України.

Зобов'язати ліквідатора відповідно до п.3 ст. 38 Закону України та п.1-1 Перехідних положень Закону України, здійснити в офіційних друкованих органах офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, яке має містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом; найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство; дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

Зобов"язати ліквідатора закрити всі рахунки банкрута в установах банку і відкрити або переоформити один основний рахунок для проведення розрахунків з кредиторами, виконати інші дії, передбачені ст.ст.37-48 Закону і надавати комітету кредиторів і суду не рідше одного разу на місяць звіти про свою діяльність, інформацію про фінансове становище і майно боржника на день відкриття ліквідаційної процедури та при проведенні ліквідаційної процедури, використання коштів банкрута, а також іншу інформацію на вимогу комітету кредиторів.

Зобов'язати ліквідатора в строк до 25.06.2014 року виконати ліквідаційну процедуру та після завершення всіх розрахунків з кредиторами подати до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню.

Постанову суду направити кредиторам, боржнику, ліквідатору, Державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору, ВДВС головного управління юстиції в Харківській області.

Суддя Усатий В.О.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення25.06.2013
Оприлюднено09.07.2013
Номер документу32262916
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б-24/51-09

Ухвала від 26.08.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 11.06.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 02.04.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 12.12.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 18.10.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 15.10.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 15.10.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 15.10.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 20.08.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 19.08.2019

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні