Ухвала
від 08.07.2013 по справі 905/4695/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

У Х В А Л А

ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ ПРО БАНКРУТСТВО

08.07.2013р. Справа № 905/4695/13

за заявою боржника Товариства з обмеженою відповідальністю «КАБЕСА ПЛЮС ФІРА ДОН» м. Донецьк (код ЄДРПОУ 35237808)

про визнання банкрутом на підставі ст.95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»

Суддя С.С. Тарапата

Представники сторін:

від боржника - голова ліквідаційної комісії Шепетуха В.В.

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю «КАБЕСА ПЛЮС ФІРА ДОН», м. Донецьк звернулося до господарського суду Донецької області із заявою про порушення справи про банкрутство на підставі ст.95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», яка передбачає особливості застосування процедури банкрутства до боржника, що ліквідується власником.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 01.07.2013р. заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «КАБЕСА ПЛЮС ФІРА ДОН», м. Донецьк про порушення справи про банкрутство прийнято до розгляду та підготовче засідання суду призначено на 08.07.2013р.

Враховуючи наявність клопотання боржника про покладення обов'язку ліквідатора на голову ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю «КАБЕСА ПЛЮС ФІРА ДОН» у порядку ч.2 ст.95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», суд при прийнятті заяви не здійснював заходи щодо автоматичного визначення кандидатури арбітражного керуючого.

Розглянувши у судовому засіданні 08.07.2013р. матеріали заяви боржника, заслухавши пояснення представника заявника, суд встановив:

В силу ч. 2 ст. 4 -1 ГПК України, господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом з врахуванням особливостей, встановлених Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Згідно до ч. 1, 2, 4 ст. 2 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України. Цей Закон має пріоритет перед іншими законодавчими актами України у регулюванні відносин, пов'язаних з банкрутством суб'єктів підприємницької діяльності, за винятком випадків, передбачених цим Законом. Провадження у справах про банкрутство окремих категорій суб'єктів підприємницької діяльності регулюється з урахуванням особливостей, передбачених цим Законом.

Відповідно до ч. 1 ст.95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» якщо вартості майна боржника-юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи. Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Порядок ліквідації юридичної особи регламентовано ст.ст. 105, 110, 111 Цивільного кодексу України, ст.ст. 59, 60 Господарського кодексу України та ст.ст. 33-34 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців».

На підтвердження проведення досудової процедури ліквідації заявником надано:

- протокол №2/2013 загальних зборів учасників від 04.03.13р. про припинення ТОВ «КАБЕСА ПЛЮС ФІРА ДОН», м.Донецьк шляхом його ліквідації;

- протокол №3/2013 загальних зборів учасників від 14.03.13р. про призначення ліквідатором ТОВ «КАБЕСА ПЛЮС ФІРА ДОН», м.Донецьк Шепетуху Володимира Володимировича та покладення на останнього повноважень щодо здійснення ліквідаційної процедури.

- витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців серії АБ 291671 станом на 20.06.2013р., що містить інформацію про перебування в стані припинення ТОВ «КАБЕСА ПЛЮС ФІРА ДОН», м.Донецьк та про склад ліквідаційної комісії;

- докази опублікування повідомлення про припинення ТОВ «КАБЕСА ПЛЮС ФІРА ДОН», м.Донецьк у спеціалізованому друкованому органі (Бюлетень державної реєстрації №242(7) від 14.03.2013р.);

- докази звернення кредиторів до боржника з вимогою про включення кредиторської заборгованості до реєстру вимог кредиторів;

- довідка з реєстру вимог кредиторів;

- наказ №1 від 17.06.13р. про проведення інвентаризації майна підприємства, акт інвентаризації активів підприємства станом на 17.06.13р.;

- фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва (проміжний ліквідаційний баланс станом на 18.06.13), звіт незалежного аудитору (аудиторський висновок) щодо підтвердження проміжного ліквідаційного балансу ТОВ «КАБЕСА ПЛЮС ФІРА ДОН» станом на 18.06.2013р.;

- протокол №4 загальних зборів учасників від 18.06.13р. про затвердження проміжного ліквідаційного балансу ТОВ «КАБЕСА ПЛЮС ФІРА ДОН» від 18.06.13р. та інші документи.

Дослідивши вказані документи, судом встановлено дотримання заявником порядку добровільної ліквідації юридичної особи, визначеної законодавством України.

З наданих документів, вбачається недостатність активів Товариства з обмеженою відповідальністю «КАБЕСА ПЛЮС ФІРА ДОН», м. Донецьк, необхідних для повного погашення кредиторської заборгованості.

На загальних зборах 18.06.2013р. учасниками Товариства з обмеженою відповідальністю «КАБЕСА ПЛЮС ФІРА ДОН», м.Донецьк прийнято рішення про звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство (протокол №4 від 18.06.13р.).

В силу ч.2 ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого. Вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

Згідно ч.6 ст. 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» за наслідками розгляду заяви про порушення справи про банкрутство та відзиву боржника господарський суд виносить ухвалу про: порушення провадження у справі про банкрутство; відмову у порушенні провадження у справі про банкрутство.

Стаття 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», яка регламентує особливості застосування процедури банкрутства до боржника, що ліквідується власником, регулює спрощений порядок розгляду справ про банкрутство, оскільки положення вказаної статті не передбачають застосування процедур розпорядження майном боржника та санації.

У зв'язку з викладеним, в ухвалі про порушення провадження у справі про банкрутство боржника, що ліквідується власником зазначається частина відомостей, передбачена ч.9 ст.16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», а саме: відомості про порушення провадження у справі про банкрутство та введення мораторію на задоволення вимог кредиторів.

З огляду на зазначене, суд встановив наявність підстав для порушення провадження у справі про банкрутство, передбачених ст. 10, 16, 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та введення мораторію на задоволення вимог кредиторів.

Враховуючи викладене та керуючись ст. 1, 2, 10, 11, 16, 19, 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. 4 -1 , 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

Порушити провадження у справі за заявою боржника Товариства з обмеженою відповідальністю «КАБЕСА ПЛЮС ФІРА ДОН» м. Донецьк (83027, м. Донецьк, вул. Грабовського, буд. 7; код ЄДРПОУ 35237808) про визнання банкрутом на підставі ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Призначити справу до розгляду в судовому засіданні на 16.07.13р. о 10:30 год., яке відбудеться у приміщенні господарського суду Донецької області каб. 408.

Явка представника боржника в судове засідання обов'язкова.

Дану ухвалу надіслати:

а) боржнику;

б) державному органу з питань банкрутства;

в) державному реєстратору за місцезнаходженням боржника;

г) державній виконавчій службі за місцезнаходженням боржника;

д) державній податковій інспекції за місцезнаходженням боржника.

Суддя С.С. Тарапата

Дата ухвалення рішення08.07.2013
Оприлюднено10.07.2013
Номер документу32265798
СудочинствоГосподарське
Сутьвідновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»

Судовий реєстр по справі —905/4695/13

Ухвала від 19.09.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 23.09.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 27.08.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 15.08.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Постанова від 16.07.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 08.07.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 01.07.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні