Постанова
від 16.07.2013 по справі 905/4695/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

83048, м.Донецьк, вул.Артема, 157, тел.381-88-46

ПОСТАНОВА

ПРО ВИЗНАННЯ БОРЖНИКА БАНКРУТОМ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.07.2013р. Справа № 905/4695/13

за заявою боржника Товариства з обмеженою відповідальністю «КАБЕСА ПЛЮС ФІРА ДОН» м. Донецьк (код ЄДРПОУ 35237808)

про визнання банкрутом

Суддя С.С.Тарапата

Присутні представники:

від боржника - голова ліквідаційної комісії Шепетуха В.В.

Товариство з обмеженою відповідальністю «КАБЕСА ПЛЮС ФІРА ДОН», м. Донецьк звернулося до господарського суду Донецької області із заявою про порушення справи про банкрутство на підставі ст.95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», яка передбачає особливості застосування процедури банкрутства до боржника, що ліквідується власником.

Ухвалою господарського суду Донецької області від 01.07.2013р. прийнято до розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «КАБЕСА ПЛЮС ФІРА ДОН» м.Донецьк та призначено підготовче засідання на 08.07.2013р.

За результатами підготовчого засідання 08.07.2013р. порушено провадження у справі за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «КАБЕСА ПЛЮС ФІРА ДОН» м.Донецьк про визнання боржника банкрутом, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Розглянувши в судовому засіданні 16.07.13р. матеріали справи, заслухавши представника боржника, суд встановив:

Згідно частини першої статті 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

04.03.13р. загальними зборами учасників Товариства з обмеженою відповідальністю «КАБЕСА ПЛЮС ФІРА ДОН» було прийнято рішення про ліквідацію товариства та призначено ліквідатора (протокол №3/2013).

14.03.13р. загальними зборами учасників Товариства з обмеженою відповідальністю «КАБЕСА ПЛЮС ФІРА ДОН» було прийнято рішення призначити головою ліквідаційної комісії Шепетуху Володимира Володимировича (протокол №3/2013).

Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Ліквідатором проведені заходи, передбачені чинним законодавством. Так:

05.03.13р. проведено запис про внесення відомостей про припинення підприємницької діяльності товариства за рішенням засновників, що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців серії АБ №291671-291673 від 20.06.13р.

Виходячи з ч. 1 ст. 22 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» інформація про проведення державної реєстрації юридичної особи, про прийняття засновниками (учасниками) або уповноваженим ними органом рішення щодо припинення юридичної особи тощо підлягає обов'язковому опублікуванню в спеціалізованому друкованому засобі масової інформації.

Відповідно до вимог ст. 105 Цивільного кодексу України в Бюлетені державної реєстрації № 242(7) від 14.03.13р. було опубліковано оголошення про припинення даної юридичної особи.

До Державної податкової інспекції у Київському районі м. Донецька головою ліквідаційної комісії було подано заяву про припинення платника податків за формою № 8-ОПП.

В передбачений законом строк із заявами з вимогами до боржника звернулися: Державна податкова інспекція у Київському районі м.Донецька; Публічне акціонерне товариство «Фірма «Полтавпиво» м. Полтава; Товариство з обмеженою відповідальністю «Грол Україна» м.Ізюм, Харківська область.

За результатами розгляду поданої заяви кредитора боржником визнані вимоги на загальну суму 1493113,57грн.

Частиною 5 ст. 60 Господарського Кодексу України встановлено, що ліквідаційна комісія оцінює наявне майно суб'єкта господарювання, який ліквідується, і розраховується з кредиторами, складає ліквідаційний баланс та подає його власнику або органу, який призначив ліквідаційну комісію.

На підставі наказу №1 від 17.06.2013р. ліквідаційною комісією було проведено інвентаризацію основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів і документів та розрахунків ТОВ «КАБЕСА ПЛЮС ФІРА ДОН».

В ході роботи ліквідаційної комісії виявлена відсутність активів боржника, окрім дебіторської заборгованості та грошових коштів в сумі 923,0тис.грн.

На виконання вимог ч.1 ст.111 Цивільного кодексу України після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторів ліквідаційною комісією складений проміжний ліквідаційний баланс станом на 18.06.13р., який затверджений загальними зборами учасників Товариства з обмеженою відповідальністю «КАБЕСА ПЛЮС ФІРА ДОН», м. Донецьк (протокол №4 від 18.06.2013р.).

Повнота та достовірність даних проміжного ліквідаційного балансу підтверджена звітом незалежного аудитору (аудиторський висновок) від 18.06.2013р.

Згідно з відомостями наданими боржником та доданими до заяви документами, фінансовий стан характеризується неплатоспроможністю, кредиторська заборгованість, що не оспорюється, складає 1493113,57грн.

Відповідно ст.1 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» банкрутство - це визнана господарським судом неспроможність боржника відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

На підставі вищевикладеного в судовому засіданні встановлена наявність ознак неплатоспроможності боржника.

Частина 4 ст. 205 Господарського кодексу України передбачає, що у разі неспроможності суб'єкта господарювання через недостатність його майна задовольнити вимоги кредиторів він може бути оголошений за рішенням суду банкрутом.

Згідно ч.1 ст. 37 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

Відповідно до ст.40 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених цим Законом, з числа арбітражних керуючих, якщо інше не передбачено цим Законом.

В силу ч.2 ст.95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності в нього статусу арбітражного керуючого.

В заяві про порушення справи про банкрутство боржник просить покласти обов'язки ліквідатора на голову ліквідаційної комісії - Шепетуху Володимира Володимировича.

Відповідно до вказаних приписів закону суд визнає за можливе покласти обов'язки ліквідатора на голову ліквідаційної комісії - Шепетуху Володимира Володимировича.

З огляду на зазначене та приймаючи до уваги дотримання заявником порядку ліквідації юридичної особи у відповідності з вимогами ст. ст. 105, 110, 111 ЦК України, ст.60 ГК України та ст. ст. 33-34 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», наявність кредиторської заборгованості та недостатність майнових активів для її задоволення, наявність ознак неплатоспроможності, господарський суд прийшов до висновку про необхідність визнання Товариства з обмеженою відповідальністю «КАБЕСА ПЛЮС ФІРА ДОН» банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури строком на 12 місяців.

Враховуючи викладене та керуючись ст. 1, ч.1 ст.2, ст.ст. 37-41, 95, 114 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. 4 -1 , 43 ГПК України, господарський суд

ПОСТАНОВИВ:

Визнати боржника - Товариство з обмеженою відповідальністю «КАБЕСА ПЛЮС ФІРА ДОН» м. Донецьк (код ЄДРПОУ 35237808) банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців до 16.07.2014р.

Обов'язки ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «КАБЕСА ПЛЮС ФІРА ДОН» покласти на голову ліквідаційної комісії Шепетуху Володимира Володимировича (83092 м. Донецьк, вул. Полоцька, буд.18в кв. 32; ідентифікаційний номер 2419713256).

Ліквідатору відповідно до вимог ч.ч.3,4 ст.38 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції від 22.12.2011р., з урахуванням п. 1 Прикінцевих та перехідних положень, здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури в офіційних друкованих органах; докази публікації оголошення надати суду.

Ліквідатору по закінченні ліквідаційної процедури представити суду звіт про проведену роботу, ліквідаційний баланс банкрута та документи, передбачені ст.46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Суддя С.С. Тарапата

Дата ухвалення рішення16.07.2013
Оприлюднено06.08.2013
Номер документу32796933
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —905/4695/13

Ухвала від 19.09.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 23.09.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 27.08.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 15.08.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

М.О. Лейба

Постанова від 16.07.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 08.07.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 01.07.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні