Ухвала
від 11.07.2013 по справі 904/5345/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

11.07.13 Справа № 904/5345/13

За позовом державного підприємства "Криворізька теплоцентраль", м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область

до державного вищого навчального закладу "Криворізький національний університет", м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область, в особі Гірничо-електромеханічного технікуму Державного вищого навчального закладу "Криворізький національний університет", м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область

про стягнення 926 517,72 грн.

Суддя Соловйова А.Є.

Без участі представників сторін

СУТЬ СПОРУ:

Державне підприємство "Криворізька теплоцентраль" звернулось до господарського суду Дніпропетровської області з позовною заявою до державного вищого навчального закладу "Криворізький національний університет" в особі Гірничо-електромеханічного технікуму Державного вищого навчального закладу "Криворізький національний університет" про стягнення 926 517,72 грн.

В позовній заяві Позивач просить вжити заходів по забезпечення позову шляхом накладення арешту на рахунки та майно Відповідача. В обґрунтування своєї заяви, Позивач посилається на те, що Відповідач проводить господарську діяльність, за яку отримує кошти, та ухиляється від виконання своїх зобов'язань перед державним підприємством "Криворізька теплоцентраль". Зазначає, що ігнорування Відповідачем вимог Позивача, щодо виконання умов Договору, свідчить про ухилення від виконання зобов'язань. На думку Позивача, у разі невжиття запобіжних заходів забезпечення позову шляхом накладення арешту на усе майно та банківські рахунки Відповідача може суттєво ускладнити виконання рішення суду, або навіть зробить його неможливим у майбутньому.

Відповідно до статті 66 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд за заявою сторони, прокурора чи його заступника, який подав позов, або з своєї ініціативи має право вжити, передбачених статтею 67 цього Кодексу, заходів до забезпечення позову. Забезпечення позову допускається в будь-якій стадії провадження у справі, якщо невжиття таких заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду.

Згідно зі статтею 67 Господарського процесуального кодексу України позов забезпечується: накладанням арешту на майно або грошові суми, що належать відповідачеві; забороною відповідачеві вчиняти певні дії; забороною іншим особам вчиняти дії, що стосуються предмета спору; зупиненням стягнення на підставі виконавчого документа або іншого документа, за яким стягнення здійснюється у безспірному порядку. Про забезпечення позову виноситься ухвала.

З приписів ч.2 п.3 постанови пленуму Вищого господарського суду України „Про деякі питання практики застосування заходів до забезпечення позову" від 26.12.2011 року № 16 вбачається, що достатньо обґрунтованим для забезпечення позову є підтверджена доказами наявність фактичних обставин, з якими пов'язується застосування певного виду забезпечення позову. Про такі обставини може свідчити вчинення відповідачем дій, спрямованих на ухилення від виконання зобов'язання після пред'явлення вимоги чи подання позову до суду (реалізація майна чи підготовчі дії до його реалізації, витрачання коштів не для здійснення розрахунків з позивачем, укладення договорів поруки чи застави за наявності невиконаного спірного зобов'язання тощо). Саме лише посилання в заяві на потенційну можливість ухилення відповідача від виконання судового рішення без наведення відповідного обґрунтування не є достатньою підставою для задоволення відповідної заяви.

Відповідно до статті 33 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Враховуючи викладене та приймаючи до уваги, що в позовній заяві Позивач фактично посилається лише на потенційну можливість ухилення Відповідача від виконання судового рішення без наведення відповідного обґрунтування, суд не знаходить підстав для задоволення заяви про забезпечення позову.

Керуючись ст. ст. 66, 67, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

В задоволені заяви державного підприємства "Криворізька теплоцентраль" про вжиття заходів до забезпечення позову у вигляді накладення арешту на рахунки та майно державного вищого навчального закладу "Криворізький національний університет" в особі Гірничо-електромеханічного технікуму Державного вищого навчального закладу "Криворізький національний університет" - відмовити.

Суддя А.Є. Соловйова

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення11.07.2013
Оприлюднено12.07.2013
Номер документу32345890
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/5345/13

Постанова від 29.05.2014

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Білецька Людмила Миколаївна

Ухвала від 05.05.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Соловйова Анастасія Євгенівна

Ухвала від 22.04.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Соловйова Анастасія Євгенівна

Рішення від 25.07.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Соловйова Анастасія Євгенівна

Ухвала від 11.07.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Соловйова Анастасія Євгенівна

Ухвала від 11.07.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Соловйова Анастасія Євгенівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні