Постанова
від 27.09.2007 по справі 2а-270/07
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа №2а-270/07 ПОСТАНОВ А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 вересня 2007 року Кіровськи й районний суд М.Кіровограда в

складі:

головуючого судді - Іван ової Н.Ю.

при секретарі - Байраш евої В.О.

розглянувши в відкритом у судовому засіданні справу за адміністративним позовом офіційного спостерігача Бло ку "Наша Україна - народна само оборона" ОСОБА_1 до дільни чної виборчої комісії виборч ої дільниці № 116 територіально го виборчого округу № 95 про ви ключення виборця зі списку в иборців на звичайній виборчі й дільниці № 116 територіальног о виборчого округу № 95,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до с уду з вимогою про виключення зі списків виборців виборчо ї дільниці № 116. Вказав, що при а налізі списків виборців вибо рчої дільниці № 116 виявлено кр атне включення виборців. Дан е є порушенням ст. ст. З, 41 Закон у України "Про вибори народни х депутатів України", де зазна чено, що кожен виборець на виб орах депутатів має один голо с. Випадки неодноразового вк лючення осіб до списку вибор ців порушують вищевказані но рми Закону та створюють можл ивість для незаконного голос ування на дільницях. Тому, про сить виключити зі списку виб орців виборчої дільниці № 116 к ратно включених осіб.

В судове зсідання стор они не з»явились, про час та мі сце слухання справи повідомл ені належним чином, про причи ни неявки суд не повідомили.

Суд розглянув справу на п ідставі наявних матеріалів в ідповідно до ч.5 ст.173 КАС Україн и та з урахуванням вимог ч.4 ст .173 КАС України щодо невідклад ності розгляду справ, які над ійшли за два дні до дня голосу вання.

Вивчивши матеріали спра ви суд дійшов висновку про ві дмову в задоволенні позовних вимог виходячи з наступного .

Згідно п.5 ст. 40 Закону Укр аїни "Про вибори народних деп утатів України", громадянин м ає право оскаржити до районн ої, міської робочої групи обл іку виборців або до місцевог о суду допущені при складанн і загального списку виборців неправильності, в тому числі не включення, неправильне вк лючення або виключення з заг ального списку виборців його або інших осіб.

Пунктами 10 та 11 ст. 40 Закону України "Про вибори народних депутатів України" передбач ено, що при виявленні випадкі в кратного включення виборця до загального списку виборц ів, виключення проводиться р обочою групою обліку виборці в, або за її дорученням офіцій ним представництвом чи консу льською установою України.

Частиною першою ст. 41 За кону України "Про вибори наро дних депутатів України" пере дбачено, що списки виборців п о кожній звичайній виборчій дільниці складаються на підс таві уточненого загального с писку виборців складеного ро бочою групою. Статтею 43 Закону України "Про вибори народних депутатів України" передбач ено, що кожен громадянин має п раво оскаржити до дільниці ч и окружної виборчої комісії, або безпосередньо до місцев ого суду за місцезнаходження м виборчої дільниці допущені при складанні списку виборц ів неправильності, в тому чис лі неправильне включення або виключення зі списку. Крім то го, стаття 45 Закону України "Пр о вибори народних депутатів України", передбачає виключн ий перелік підстав внесення змін до списку виборців на зв ичайних виборчих дільницях, а саме заява виборця про вида ння йому відкріпного посвідч ення, рішення дільничної виб орчої комісії відповідно до частини другої ст. 44 цього Зак ону, рішення суду, прийнятого відповідно до ч.7 ст. 43 цього За кону, перелік виборців, яких н еобхідно включити до списку виборців на виборчій дільниц і та яких необхідно виключит и зі списків виборців, складе них окружною виборчою комісі єю відповідно до ч.б ст. 44 Закон у. Також, частиною першою ст. 173 КАС України передбачено, що п раво звернутися з адміністра тивним позовом про уточнення списку виборців, у тому числі про включення або виключенн я зі списку себе особисто або інших осіб, має кожен, хто має право голосу на відповідних виборах.

Отже, вищевказаними но рмами Закону України "Про виб ори народних депутатів Украї ни" передбачено спеціальний порядок внесення змін до спи сків виборців, тому позов не п ідлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.159-163 КАС У країни, суд

ПОСТАНОВИВ:

В задоволенні позовних вимог офіційного спостеріга ча Блоку "Наша Україна -народн а самооборона" ОСОБА_1 до д ільничої виборчої комісії ви борчої дільниці № 116 територіа льного виборчого округу № 95 пр о виключення виборця зі спис ку виборців на звичайній виб орчій дільниці № 116 територіал ьного виборчого округу № 95 про виключення із списку виборц ів - відмовити повністю.

Постанова може бути оскар жена до Дніпропетровського а дміністративного апеляційн ого суду не пізніше двадцять четвертої години дня, що пере дує дню голосування.

СудКіровський районний суд м.Кіровограда
Дата ухвалення рішення27.09.2007
Оприлюднено25.11.2009
Номер документу3240640
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-270/07

Постанова від 06.12.2007

Адміністративне

Краснолуцький міський суд Луганської області

Бичков Ігор Геннадійович

Ухвала від 27.12.2007

Адміністративне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Гончар Н.І.

Ухвала від 14.12.2007

Адміністративне

Приморський районний суд м.Одеси

Нікітіна С.Й.

Постанова від 10.08.2007

Адміністративне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Олійник А.В.

Постанова від 04.04.2007

Адміністративне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Файдюк В.В.

Постанова від 27.07.2007

Адміністративне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Бартко В.М.

Постанова від 27.09.2007

Адміністративне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Іванова Н.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні