Ухвала
від 15.07.2013 по справі 15/449-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

Справа № 15/449-б 15.07.2013

За заявою Державної податкова інспекція в Оболонському районі м. Києва ДоДочірнього підприємства "Столиця Паб" (ідентифікаційний код 32307505) Пробанкрутство

Суддя Л.В. Омельченко Представники:

Від голови комітету кредиторівЧирва Д.О. - представник за довіреністю від 17.01.2013 р. Ліквідаторне з'явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

У провадженні Господарського суду міста Києва знаходиться справа № 15/449-б за заявою Державної податкової інспекції в Оболонському районі м. Києва про банкрутство Дочірнього підприємства "Столиця Паб" на стадії ліквідації боржника, визнаного банкрутом постановою від 28.12.2010 р.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 10.04.2013 р. (суддя Хоменко М.Г.) було припинено повноваження арбітражного керуючого Шевченка В.М. як ліквідатора банкрута, новим ліквідатором призначено арбітражного керуючого Реверука П.К., строк ліквідаційної процедури Дочірнього підприємства "Столиця Паб" продовжено на три місяці, розгляд справи призначено на 25.06.2013 р., витребувано відомості щодо активів банкрута у реєстраційних органів.

На виконання розпорядження голови Господарського суду міста Києва Князькова В.В. від 25.06.2013 р. у зв'язку з перебуванням судді Хоменка М.Г. у відпустці, ухвалою суду від 25.06.2013 р. справу № 15/449-б було прийнято суддею Омельченком Л.В. до свого провадження, розгляд справи призначено на 15.07.2013 р.

Станом на час розгляду справи від ліквідатора банкрута до суду надійшло клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури Дочірнього підприємства "Столиця Паб" на три місяці з приєднаними до нього протоколом комітету кредиторів від 10.07.2013 р. та звітом про хід ліквідаційної процедури, а також клопотання про розгляд справи без його участі.

У судове засідання 15.07.2013 р. з'явився представник голови комітету кредиторів, який надав у матеріали справи докази публікації оголошення про визнання боржника банкрутом та підтримав клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури.

Як слідує з поданого ліквідатором протоколу засідання комітету кредиторів від 10.07.2013 р. та матеріалів справи, зазначене рішення мотивовано необхідністю додаткового часу для отримання відповідей від різних державних органів, що можуть містити відомості про наявність у боржника майна, яке підлягає включенню до ліквідаційної маси, або про його відсутність.

Згідно з ч. 1 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" з дня свого призначення ліквідатор здійснює, зокрема, такі повноваження: приймає до свого відання майно боржника, вживає заходів по забезпеченню його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; здійснює інвентаризацію та оцінку майна банкрута згідно з законодавством; аналізує фінансове становище банкрута; пред'являє до третіх осіб вимоги щодо повернення дебіторської заборгованості банкруту; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб тощо.

Відповідно до ч. 2 ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцяти місяців. Господарський суд може продовжити цей строк на шість місяців.

Розглянувши клопотання ліквідатора банкрута, заслухавши пояснення представника голови комітету кредиторів, вивчивши матеріали справи, суд вважає за доцільне задовольнити його, продовживши строк ліквідаційної процедури на три місяці, оскільки така процесуальна дія сприятиме ліквідатору у найбільш ефективній реалізації виявлених майнових активів банкрута та спрямована на задоволення вимог кредиторів в максимальному обсязі.

Таким чином, зважаючи на відсутність можливості для затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута у даному судовому засіданні з огляду на брак усіх необхідних для цього документів, суд вважає за доцільне відкласти розгляд справи в межах продовженого строку ліквідаційної процедури.

Керуючись Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Продовжити строк ліквідаційної процедури Дочірнього підприємства "Столиця Паб" (04214, м. Київ, вул. Героїв Дніпра, 53-А, ідентифікаційний код 32307505) та повноваження ліквідатора банкрута - арбітражного керуючого Реверука Петра Костянтиновича на три місяці.

2. Відкласти розгляд справи на 06.09.2013 р. о 10:30 . Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва у залі судових засідань № 7.

3. Викликати для участі у засіданні ліквідатора банкрута та його кредитора.

4. Повторно зобов'язати ліквідатора банкрута завчасно надати суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, а також необхідні для їх розгляду докази, а саме:

- реєстр вимог кредиторів, оформлений відповідно до вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та наказу Міністерства економіки України "Про затвердження Методичних рекомендацій щодо заповнення реєстру вимог кредиторів" від 02.07.2010 р. № 788;

- докази наявності або відсутності заборгованості банкрута перед Фондом соціального страхування на випадок безробіття, Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Пенсійним Фондом України;

- витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого майна;

- відомості з Єдиного державного реєстру судових рішень про можливі наявні судові рішення щодо присудження до стягнення активів на користь Дочірнього підприємства "Столиця Паб";

- дані з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про внесення запису про ліквідатора банкрута;

- відомості щодо фактів наявності порушених кримінальних справ щодо посадових осіб банкрута;

- пояснення щодо процедури знищення печатки підприємства та докази передачі його документації до архіву;

- письмові пояснення у випадку неможливості надання суду вказаних документів.

Суддя Л.В. Омельченко

Дата ухвалення рішення15.07.2013
Оприлюднено19.07.2013
Номер документу32485363
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/449-б

Ухвала від 25.11.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 06.09.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 15.07.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 10.04.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 11.02.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 11.12.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 31.07.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 22.02.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

Ухвала від 19.01.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Хоменко М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні