Ухвала
від 29.07.2013 по справі 914/2738/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про порушення провадження у справі про банрутство

29.07.2013 р. Справа№ 914/2738/13

Суддя господарського суду Львівської області Чорній Л.З.

розглянула матеріали заяви кредитора: ДПІ У Залізничному р-ні м.Львова головного управління Міндоходів у Львів.обл., м. Львів

про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Компанія Лізинг Фінанси Кредит", м. Львів

за участю представників:

від кредитора: Пилип»як П.В.

від боржника: н/з

арб.кер.: Лошак О.В.

Суть спору: Заяву подано ДПІ У Залізничному р-ні м.Львова головного управління Міндоходів у Львів.обл., м. Львів у порядку, встановленому ст.11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" про порушення справи про банкрутство ТзОВ „Компанія Лізинг Фінанси Кредит", м. Львів

Ухвалою господарського суду від 16.07.2013 р. заяву кредитора ДПІ У Залізничному р-ні м.Львова головного управління Міндоходів у Львів.обл., м. Львів, м.Львів прийнято до розгляду, підготовче засідання суду призначено на 29.07.2013 р.

В судове засідання 29.07.13р. представник ініціюючого кредитора з'явився.

Із матеріалів справи вбачається, що загальна сума заборгованості боржника на момент звернення з заявою про порушення справи про банкрутство становить 638 226,39грн. Безспірна сума грошових вимог ДПІ у Залізничному р-ні м.Львова головного управління Міндоходів у Л/о до боржника становить 534 473,77грн . Зазначена сума підтверджена рішенням господарського суду Львівської області від 22.06.2011р. по справі № 2а-6451/11/1370, що набрало законної сили, і постановою ВДВС Залізничного управління юстиції у Львівській області від 30.05.2012 року про відкриття виконавчого провадження.

Відтак, вимоги ДПІ у Залізничному р-ні м.Львова головного управління Міндоходів у Л/о до ТзОВ „Компанія Лізинг Фінанси Кредит", м. Львів в сумі 534 473,77 грн . є безспірними і не забезпечені заставою майна боржника. Зазначена сума безспірних вимог є більшою ніж триста мінімальних заробітних плат і така, що не задоволена боржником протягом трьох місяців після встановленого для її погашення строку.

Згідно з положеннями ст.10 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції Закону №4212-VI від 22.12.2011р справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно становить не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом. Безспірні вимоги кредиторів- грошові вимоги кредиторів, підтверджені судовими рішенням, що набрало законної сили, і постановою про відкриття виконавчого провадження, згідно з яким відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника. До складу цих вимог, у тому числі щодо сплати податків, зборів (обов»язкових платежів), не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції.

У відповідності до вимог ст.16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» визначено, що за наслідками розгляду заяви про порушення справи про банкрутство та відзиву боржника господарський суд виносить ухвалу про: порушення провадження у справі про банкрутство або відмову у порушенні провадження у справі про банкрутство.

Розглянувши матеріали справи, оцінивши зібрані докази та заслухавши пояснення ініціюючого кредитора, суд встановив, що вимоги кредитора безспірні (не забезпечені заставою) в сумі 534 473,77грн., які є обгрунтованими, доведеними матеріалами справи.

На час розгляду справи у підготовчому засіданні сума боргу сплачена не була, підстави для припинення провадження у справі відсутні.

Основною ознакою неплатоспроможності боржника є неспроможність суб»єкта підприємницької діяльності виконати після настання встановленого строку грошові зобов»язання перед кредиторами не інакше, як через відновлення його платоспроможності (ст. 1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції Закону №4212-VI від 22.12.2011р.).

Відтак, відповідно до п.10 ст.16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції Закону №4212-VI від 22.12.2011р з метою виявлення усіх кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника, здійснюється офіційне оприлюднення оголошення про порушення справи про банкрутство на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет. Відповідно до перехідних положень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції Закону №4212-VI від 22.12.2011р. положення щодо офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство на офіційному веб-сайті ВГС України в мережі Інтернет, які набирають чинності через два роки з дня опублікування цього Закону. До набрання чинності цими положеннями офіційне оприлюднення відомостей про справу про банкрутство здійснюється в офіційних друкованих органах (газетах «Голос України» або «Урядовий кур»єр»).

Відповідно до п.1 ст.22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції Закону №4212-VI від 22.12.2011р. під розпорядженням майном розуміється система заходів щодо нагляду та контролю за управлінням і розпорядженням майном боржника з метою забезпечення збереження, ефективного використання майнових активів боржника, проведення аналізу його фінансового становища, а також визначення наступної оптимальної процедури (санації, мирової угоди чи ліквідації) для задоволення в повному обсязі або частково вимог кредиторів. Процедура розпорядження майном боржника вводиться строком на сто п»ятнадцять календарних днів.

У відповідності до вимог ст.114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції Закону №4212-VI від 22.12.2011р., кандидатура арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) для виконання повноважень розпорядника майна визначається судом самостійно із застосуванням автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

З метою визначення кандидатури арбітражного керуючого - розпорядника майна судом направлено запит на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого. Згідно довідки щодо кандидатури арбітражного керуючого від 16.07.2013р. визначено арбітражного керуючого Лошака Олега Васильовича (свідоцтво № 967 від 23.05.13р.).

29.07.13 р. від арбітражного керуючого Лошака О.В. надійшла заява відповідно до якої останній погодився на призначення його розпорядником майна ТзОВ „Компанія Лізинг Фінанси Кредит".

Пунктом 9 ст.16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції Закону №4212-VI від 22.12.2011р. зазначено, що при призначенні розпорядника майна судом встановлюється розмір оплати його послуг та джерела її сплати.

У відповідності до п.2 ст.115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції Закону №4212-VI від 22.12.2011р. встановлено, що грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна визначається в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень або у розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до порушеня провадження у справі про банкрутство, якщо такий розмір перевищує дві мінімальні заробітні плати. Розмір грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна не може перевищувати п»яти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень. Право грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень розпорядника майна боржника. Сплата грошової винагороди арбітражному керуючому (розпоряднику майна) здійснюється шляхом її авансування заявником (кредитором або боржником) у розмірі, зазначеному у цій частині. Сума авансового платежу вноситься на депозитний рахунок нотаріуса та виплачується арбітражному керуючому (розпоряднику майна) за кожний місяць виконання ним повноважень розпорядника майна.

Заслухавши пояснення кредитора, дослідивши матеріали справи, керуючись ст.ст.1, 10, 16, 22, 114, 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції Закону №4212-VI від 22.12.2011р, ст.64,65,86 ГПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Порушити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю „Компанія Лізинг Фінанси Кредит" (м. Львів, вул. Городоцька, 170; код ЄДРПОУ 33982034).

2. Зобов'язати ДПІ у Залізничному р-ні м.Львова головного управління Міндоходів у Л/о подати до офіційних друкованих органів (газети "Голос України" або "Урядовий кур'єр") за свій рахунок оголошення про порушення справи про банкрутство ТзОВ «Компанія Лізинг Фінанси Кредит» (79022, м. Львів, вул. Городоцька, 170; код ЄДРПОУ 33982034) , яке має містити повне найменування боржника, його поштову адресу, банківські реквізити, найменування та адресу господарського суду, номер справи, відомості про розпорядника майна. Примірник газети з опублікованим оголошенням подати суду.

3. Розмір вимог кредитора визначити в сумі 534 473, 77грн.

4. Увести мораторій на задоволення вимог кредиторів, що передбачає:

- зупинення виконання боржником грошових зобов'язань і зобов'язань щодо сплати податків зборів (обов'язкових платежів), термін виконання яких настав до дня введення мораторію, і припинення заходів, спрямованих на забезпечення виконання цих зобов»язань та зобов»язань щодо сплати податків і зборів (обов»язкових платежів), застосованих до дня введення мораторію;

Протягом дії мораторію:

- забороняється стягнення на підставі виконавчих документів та інших докментів, що містять майнові вимоги, у тому числі на предмет застави, за якими стягнення здійснюється судовому або в позасудовому порядку відповідно до законодавства, крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум ( у тому числі одержавних від продажу майна боржника), перебування майна на стадії продажу з моменту оприлюднення інформації про продаж, а також у разі звернення стягнення на заставлене майно та виконання рішень у немайнових спорах;

- забороняється виконання вимог, на які поширюється мораторій;

- не нараховується неустойка (штраф, пеня), не застосовуються інші фінансові санкції за невиконання чи неналежне виконання зобов'язань із задоволення всіх вимог, на які поширюється мораторій;

- зупиняється перебіг позовної давності на період дії мораторію;

- не застосовується індекс інфляції за весь час прострочення виконання грошового зобов»язання, три проценти річних від простроченої суми тощо.

5. Ввести процедуру розпорядження майном боржника і призначити розпорядником майна арбітражного керуючого Білана Назара Мироновича (свідоцтво № 371 від 26.02.2013р., м.Івано-Франківськ, вул. Мечнікова, 2/46)

6. Попереднє засідання суду призначити на 12.09.2013 р. на 11 год. 00 хв .

Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Львівської області (м.Львів, вул.Личаківська, 128, каб.401).

7. Розпоряднику майна:

- повідомити кредиторів про дату і час розгляду справи у попередньому засіданні,

- надати суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів до 09.09.2013р.,

- провести інвентаризацію майна боржника разом з боржником до 12.09.2013р.

- скласти і подати суду реєстр вимог кредиторів до 09.09.2013р.

- повідомляти кредиторів про результати розгляду їх вимог,

- вживати заходи для захисту майна боржника,

- надати суду висновок щодо наявності чи відсутності ознак фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій у разі банкрутства.

8 .Засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство визначити в наступних судових засіданнях.

9. Участь представників кредиторів, розпорядника майна, боржника в судовому засіданні визнати обов'язковою.

10. Копію ухвали надіслати кредитору, боржнику, розпоряднику майна, органу державної податкової служби, місцевому загальному суду, органу державної виконавчої служби за місцезнаходженням боржника.

Суддя Чорній Л.З.

Дата ухвалення рішення29.07.2013
Оприлюднено31.07.2013
Номер документу32693268
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/2738/13

Ухвала від 18.06.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 14.05.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 05.03.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 19.02.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 12.09.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 03.12.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 29.10.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 10.09.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Ухвала від 02.04.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

Постанова від 10.12.2013

Господарське

Господарський суд Львівської області

Чорній Л.З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні