Ухвала
від 18.07.2013 по справі 50/86-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел.230-31-34

УХВАЛА

справа № 50/86-б 18.07.2013

За заявою товариства з обмеженою відповідальністю "Лан - Україна"

до товариства з обмеженою відповідальністю "О'КЕЙ Україна"

про визнання банкрутом

Суддя Пасько М.В.

Представники:

від заявника не з'явились,

від боржника не з'явились

В судовому засіданні приймав участь: Хоменко О.А. - розпорядник майна боржника, ОСОБА_25 - предст. за дов. ЗАТ "УкрПанГруп", Забашта В.О. - предст. за дов. ДПІ Шевченківського району міста Києва ДПС, Білошицький В.Д. - предст. за дов. "Рітейл Ріел Естейт С.А.", Кучмак В.З. - предст. за дов. ТОВ "Компанія Зевс ЛТД", Богатих Д.С. - предст. за дов. ПП "Монблан", Дорошенко О.О. - предст. за дов. ТОВ "КНВП "Йод", Козлова Д.Д. - предст. за дов. ТОВ "Призма Бета", Іващенко І.В. - предст. за дов. ТОВ "Призма Альфа", Кушніренко І.О. - предст. за дов. ТОВ "Тайм Еко", Терещенко О.А. - предст. за дов. ДПФ "Екотехніка М", Бурячек Г.О. - предст. за дов. АТ "Українська автомобільна корпорація", Юхман Ю.М. - предст. за дов. ТОВ "Дисна", Ткач І.М. - предст. за дов. ПП "Баядера", Піменов С.В. - предст. за дов. ТОВ "Ергопак", Петрик С.А. - предст. за дов. ПП "Доллі", ПП "Грін", Льовкін М.О. - предст. за дов. ДП з іноземними інвестиціями "Перно Рікар Україна"

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Кредитор звернувся до суду із заявою про порушення справи про банкрутство боржника, оскільки товариство з обмеженою відповідальністю "О'КЕЙ Україна" неспроможне сплатити борг у сумі 585 659,90 грн. протягом трьох місяців після встановленого для його сплати строку.

Ухвалою господарського суду м. Києва від 08.02.2010 порушено провадження у справі №50/86-б за загальною процедурою банкрутства та призначено підготовче засідання суду на 26.02.2010.

Ухвалою підготовчого засідання господарського суду від 15.03.2010 визнано розмір вимог кредитора - товариства з обмеженою відповідальністю "Лан - Україна" на суму 585 659,90 грн.; призначено у справі № 50/86-б з метою забезпечення майнових інтересів кредиторів розпорядником майна арбітражного керуючого Варакіну Віталію Володимирівну; зобов'язано заявника з метою виявлення всіх кредиторів та осіб, які виявлять бажання взяти участь у санації боржника, за власний рахунок у десятиденний строк подати до офіційних друкованих органів оголошення про порушення справи про банкрутство боржника з метою виявлення всіх кредиторів та осіб, які виявлять бажання взяти участь у санації боржника та надати суду докази подання вищевказаного оголошення протягом двох тижнів з моменту опублікування (оригінал примірника газети); з метою виявлення всіх інших можливих кредиторів зобов"язано арбітражного керуючого направити запити до податкової інспекції та інших державних органів, які здійснюють контроль за правильністю та своєчасністю справляння страхових внесків на загальнообов"язкове державне пенсійне страхування та інші види загальнообов"язкового державного страхування, податків і зборів (обов"язкових платежів); зобов'язано розпорядника майна - арбітражного керуючого Варакіну В.В. не пізніше двох місяців та десяти днів після дати проведення підготовчого засідання суду скласти і подати суду на затвердження реєстр вимог кредиторів боржника; призначено попереднє засідання суду на 14.06.2010 та призначено перші загальні збори кредиторів, які повинні відбутися не пізніше 24.06.2010.

Ухвалою попереднього засідання від 19.07.2012 визнано кредиторами боржника 307 осіб, відмовлено 10-и особам у визнанні кредиторами боржника, затверджено реєстр вимог кредиторів боржника - товариства з обмеженою відповідальністю "О'КЕЙ Україна" (код ЄДРПОУ 34356884) на загальну суму 130 841 361,33 грн., зобов'язано розпорядника майна товариства з обмеженою відповідальністю "О'КЕЙ Україна" арбітражного керуючого Хоменка Олександра Анатолійовича протягом десяти днів з дня винесення даної ухвали повідомити кредиторів про місце і час проведення зборів та зобов'язано розпорядника майна надати суду у строк, що не перевищує строку дії процедури розпорядження майном, протокол зборів кредиторів боржника стосовно обрання комітету кредиторів боржника, а також протокол засідання комітету кредиторів щодо вирішення питання про відкриття ліквідаційної процедури або процедури санації боржника, призначення ліквідатора або керуючого санацією боржника.

Через канцелярію суду від голови комітету кредиторів надійшло клопотання про продовження процедури розпорядження майном ТОВ "О'КЕЙ Україна" та про покладення обов"язків керівника на розпорядника майна.

Розгляд справи призначено на 29.01.2013.

Представники заявника та боржника в судове засідання 29.01.2013 не з'явилися, витребувані судом докази не подали, причин неявки суд не повідомили, хоча про час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

В судове засідання 29.01.2013 прибули представники ТОВ "Призма Альфа", ПАТ "Укрпангруп" та розпорядник майна і дали пояснення по справі.

Голова комітету кредиторів просив задовольнити його клопотання про продовження процедури розпорядження майном ТОВ "О'КЕЙ Україна" та про покладення обов"язків керівника на розпорядника майна.

Суд частково задовольнив дане клопотання та продовжив строк процедури розпорядження майном ТОВ "О'КЕЙ Україна" та строк повноважень розпорядника майна Хоменка О.А. на шість місяців - до 22.03.2013.

Суд відклав розгляд клопотання розпорядника майна про покладення обов"язків керівника боржника на розпорядника майна у зв"язку з необхідністю виклику в судове засідання керівника боржника - ОСОБА_22

Розгляд справи призначено на 19.02.2013.

Представники заявника в судове засідання 19.02.2013 не з'явилися, витребувані судом докази не подали, причин неявки суд не повідомили, хоча про час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

В судове засідання 19.02.2013 прибули представники боржника, ПАТ "Укрпангруп", директор боржника ОСОБА_22 та розпорядник майна і дали пояснення по справі.

Суд прийшов до висновку про витребування додаткових доказів по справі, а тому відклав розгляд справи на 21.03.2013.

В судове засідання 21.03.2013 прибули розпорядник майна та члени комітету кредиторів боржника, а також керівник ОСОБА_22 Останній в судовому засіданні пояснив, що на підставі протоколу загальних зборів ТОВ "О'кей Україна" від 02.10.2009 №30 він з посади директора звільнений, хоча наказ на звільнення відсутній і в його трудовій книжці такий запис також відсутній, при цьому ніякі обов"язки керівника з 2009 року не виконує та керівництво діяльністю підприємства не здійснює, а тому згоден на припинення його діяльності і покладання його обов"язків на розпорядника майна.

В судовому засіданні суд оглянув протокол засідання комітету кредиторів боржника №2 від 09.10.2013, відповідно до якого комітет кредиторів клопоче перед судом припинити повноваження керівника боржника ОСОБА_22 та тимчасово покласти його обов"язки на розпорядника майна.

Голова комітету кредиторів ОСОБА_25 та розпорядник майна Хоменко О.А. в судовому засіданні 21.03.2013 просили задовольнити їх клопотання про відсторонення керівника боржника. Дані клопотання останні обгрунтували тим, що вони неодноразово зверталися до керівництва ТОВ "О'кей Україна" з вимогами щодо отримання відомостей стосовно всіх активів боржника, з"ясування питань про виведення грошових коштів з компаній, щодо спільного розгляду заяв з кредиторськими вимогами до підприємства-боржника та надання відомостей та документації стосовно стану виконання кожного з зобов'язань перед іншими підприємствами, що наявні у документообігу та бухгалтерському обліку підприємства-боржника. Однак, вказані звернення розпорядника майна та членів комітету кредиторів керівником ТОВ "О'кей Україна" проігноровані, вимоги не виконані, необхідна документація в достатньому обсязі не надана.

Ухвалою суду від 21.03.2013 відсторонено керівника товариства з обмеженою відповідальністю "О'КЕЙ УКРАЇНА" (код ЄДРПОУ 34356884) ОСОБА_22 від посади та покласти виконання обов'язків керівника товариства з обмеженою відповідальністю "О'КЕЙ УКРАЇНА" (код ЄДРПОУ 34356884) на розпорядника майна - арбітражного керуючого Хоменко Олександра Анатолійовича(ліцензія від 13.10.2009 серії НОМЕР_1, видана Державним департаментом з питань банкрутства).

Зобов"язано державного реєстратора Шевченківської РДА внести до ЄДР відповідний запис про призначення нового керівника Товариства з обмеженою відповідальністю "О"КЕЙ УКРАЇНА" (01032, м. Київ, Шевченківський район, бульвар Тараса Шевченка, буд 33, поверх 13, код ЄДРПОУ 34356884) Хоменка Олександра Анатолійовича.

Продовжено строк процедури розпорядження майном ТОВ "О"КЕЙ Україна" та строк повноважень розпорядника майна Хоменка О.А. на два місяці - до 22.05.2013.

Відкладено розгляд справи на 04.04.2013.

Представники заявника, ТОВ "Призма Бета", ОСОБА_22, ДПС України, ПАТ "Українська автомобільна корпорація" в судове засідання 04.04.2013 не з'явилися, витребувані судом докази не подали, причин неявки суд не повідомили, хоча про час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

В судове засідання 04.04.2013 прибули представники боржника, ПАТ "Укрпангруп", ТОВ "Компанія "Зевс ЛТД", ТОВ "Баядєра", "Рітейл Ріел Естейт С.А. ТОВ "Дісна", ТОВ "Призма Альфа" та розпорядник майна і дали пояснення по справі.

У зв'язку з необхідністю витребування додаткових доказів розгляд справи було відкладено на 11.04.13 зобов'язано ДПІ у Шевченківському районі м. Києва ДПС подати суду письмові пояснення щодо можливості укладення мирової угоди, умови якої передбачають прощення 95% боргів кредиторів; письмові пояснення щодо можливості підпису такої мирової угоди керівником податкового органу, а також пояснення щодо визнання безнадійним та списання податкового боргу відповідно до ч. 2 ст. 36 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

11.04.13 від розпорядника майна боржника надійшли письмові пояснення щодо підписання податковим органом мирової угоди.

11.04.13 від розпорядника майна боржника надійшли пояснення щодо звільнення колишнього працівника товариства з обмеженою відповідальністю "О'кей Україна".

11.04.13 від державної податкової інспекції у Шевченківському районі міста Києва ДПС надійшли письмові пояснення на виконання вимог ухвали суду від 04.04.13, з яких вбачається що ДПІ відмовляється від укладення мирової угоди щодо прощення 95% боргів кредиторів, визнання безнадійним та списання податкового боргу.

У судовому засіданні від розпорядника майна надійшли письмові пояснення щодо підписання податковим органом мирової угоди.

У судовому засіданні, призначеному на 11.04.13, було оголошено перерву на 16.04.13 о 14:00.

Розпорядженням в.о. Голови господарського суду міста Києва Бойка Р.В. від 16.04.13, у зв'язку з закінченням терміну повноважень у судді Головатюка Л.Д., справу № 50/86-б було передано для здійснення автоматичного розподілу.

Внаслідок зазначеного розподілу, справу № 50/86-б передано для розгляду судді Паську М.В.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 23.04.13 суддя Пасько М.В. прийняв справу № 50/86-б до свого провадження, призначив розгляд справи на 16.05.13 та зобов'язав розпорядника майна надати суду підписаний оригінал мирової угоди, протокол засідання комітету кредиторів від 15.03.13 № 4 та від 25.03.13 № 5, копію довіреності представника приватного акціонерного товариства "Укрпангруп", копію витягу з торгівельного реєстру щодо інвестора, копію довіреності інвестора, докази направлення мирової угоди до державної податкової інспекції у Шевченківському районі міста Києва ДПС та гарантійний лист товариства з обмеженою відповідальністю "О'кей Україна".

16.05.13 від розпорядника майна надійшли документи на виконання ухвали господарського суду міста Києва від 23.04.13.

У зв'язку з тим, що розпорядник майна боржника надав витребувані судом документи лише 16.05.13, з метою дослідження вказаних документів, розгляд справи було відкладено на 06.06.13 та зобов'язано сторін надати суду письмове нормативно - правове обґрунтування своїх позицій по суті заяви про затвердження мирової угоди.

20.05.13 від Голови комітету кредиторів надійшло клопотання про продовження строку розпорядження майном боржника та повноважень розпорядника майна на один місяць.

04.06.13 від Голови комітету кредиторів надійшли письмові пояснення по справі стосовно укладення та затвердження мирової угоди.

04.06.13 від Компанії "Рітейл РІЕЛ ЕСТЕЙТ С.А." надійшли письмові пояснення по справі стосовно укладення мирової угоди.

04.06.13 від розпорядника майна боржника - арбітражного керуючого Хоменка О.А. надійшли письмові пояснення по справі стосовно укладення та затвердження мирової угоди.

У судовому засіданні було розглянуто клопотання Голови комітету кредиторів, яке надійшло до господарського суду міста Києва 20.05.13 про продовження строку розпорядження майном боржника та повноважень розпорядника майна на один місяць.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 06.06.13 задоволено клопотання Голови комітету кредиторів частково, продовжено строк процедури розпорядження майном по справі № 50/86-б та повноваження розпорядника майна боржника - арбітражного керуючого Хоменка О.А. на два місяці, тобто до 22.07.13, відкладено розгляд справи на 27.06.13, зобов'язано розпорядника майна надати суду докази повідомлення кредиторів про наслідки розгляду комітетом кредиторів питання про укладення мирової угоди та зобов'язано Державну податкову інспекцію Шевченківського району міста Києва ДПС надати суду письмові заперечення щодо укладення мирової угоди.

12.06.13 від розпорядника майна надійшли письмові пояснення по справі на виконання вимог ухвали суду від 06.06.13.

25.06.13 від фізичної особи-підприємця ОСОБА_24 надійшла заява, з якою вбачається що вказаний кредитор заперечує щодо укладення мирової угоди.

26.06.13 від приватного підприємства фірма "СОІ" надійшли заперечення на мирову угоду.

26.06.13 від приватного підприємства "Діамант-1" надійшли заперечення на мирову угоду.

26.06.13 від товариства з обмеженою відповідальністю "Торгівельний дім "Інфанта" надійшли заперечення на мирову угоду.

26.06.13 від товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія Редімілс Трейд" надійшли заперечення на пропозицію щодо укладення мирової угоди.

27.06.13 від публічного акціонерного товариства "Українська автомобільна корпорація" на надійшли щодо затвердження мирової угоди.

27.06.13 від товариства з обмеженою відповідальністю "Шельф" надійшли заперечення щодо укладення мирової угоди.

27.06.13 від товариства з обмеженою відповідальністю "Холдинг Лінде" надійшли заперечення проти укладення мирової угоди.

27.06.13 від товариства з обмеженою відповідальністю "Ергопак" надійшли заперечення щодо укладення мирової угоди.

27.06.13 від товариства з обмеженою відповідальністю "1С Мультимедіа Україна" надійшов відзив на мирову угоду по справі.

27.06.13 від товариства з обмеженою відповідальністю "Консультаційне науково-виробниче підприємство "ЙОД" надішли заперечення щодо укладення мирової угоди.

Враховуючи що станом на 27.06.13 від кредиторів надійшла низка заперечень щодо можливості укладення мирової угоди по справі та у зв'язку з необхідністю досліджень поданих учасниками провадження по справі документів, розгляд справи було відкладено на 18.07.13, зобов'язано розпорядника майна боржника надати суду письмові пояснення по справі з урахуванням поданих кредиторами заперечень щодо можливості укладення мирової угоди по справі та зобов'язано Державну податкову інспекцію Шевченківського району міста Києва ДПС надати суду письмові заперечення щодо укладення мирової угоди.

05.07.13 від товариства з обмеженою відповідальністю "Галерея скла та порцеляни" надійшли заперечення щодо укладення мирової угоди.

05.07.13 товариства з обмеженою відповідальністю "Дельта-Трейдинг" надійшли заперечення щодо укладення мирової угоди.

08.07.13 від публічного акціонерного товариства "Карлсберг Україна" надійшли заперечення щодо укладення мирової угоди.

09.07.13 від товариства з обмеженою відповідальністю "Омега Логістик" надійшли заперечення щодо укладення мирової угоди.

10.07.13 від товариства з обмеженою відповідальністю "Дім-Студія" надійшли заперечення щодо укладення мирової угоди.

15.07.13 від дочірнього підприємства фірма "Екотехніка-М" надійшли заперечення щодо укладення мирової угоди.

16.07.13 від публічного акціонерного товариства "Українська автомобільна корпорація" надійшли заперечення щодо укладення мирової угоди.

17.07.13 від розпорядник майна боржника надійшли письмові пояснення по справі.

17.07.13 від розпорядника майна боржника надійшли письмові пояснення на виконання вимог ухвали суду.

17.07.13 від розпорядника майна боржника надійшла заява про затвердження мирової угоди в редакції від 16.07.13.

18.07.13 від дочірнього підприємства з іноземними інвестиціями "Перно Рікар Україна" надійшли заперечення щодо укладення мирової угоди.

18.07.13 від товариства з обмеженою відповідальністю "Сандора" надійшла згода на укладення мирової угоди по справі.

18.07.13 від публічного акціонерного товариства "Вімм-Білль-Данн Україна" надійшла згода на укладення мирової угоди по справі.

У судовому засіданні, призначеному на 18.07.13, розпорядник майна боржника надав усні пояснення по суті поданої мирової у редакції від 16.07.13 та заявив усне клопотання про відкладення розгляду справи.

Представники присутніх у судовому засіданні кредиторів підтримали клопотання розпорядника майна боржника про відкладення розгляду справи, у зв'язку з необхідністю ознайомлення з поданою новою редакцією мирової угоди.

Крім того у судовому засіданні розпорядник майна подав клопотання про продовження строку процедури розпорядження майном по справі та повноважень розпорядника майна на три місяці.

Розглянувши подане клопотання, господарський суд встанови наступне.

Відповідно до п. 7 ст. 13 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" розпорядник майна призначається на строк не більше ніж на шість місяців. Цей строк може бути продовжений або скорочений судом за клопотанням комітету кредиторів чи самого розпорядника майна або власника (органу, уповноваженого управляти майном) боржника.

Враховуючи викладене, суд визнав за доцільне задовольнити подане клопотання та продовжити строк процедури розпорядження майном боржника та повноважень розпорядника майна на три місяці, тобто до 22.10.13.

Дослідивши наявні матеріали та заслухавши учасників провадження по справі, суд визнав за доцільне відкласти розгляд справи.

Керуючись ст. 13 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 86, 77 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ

Задовольнити клопотання розпорядника майна боржника - арбітражного керуючого Хоменка Олександра Анатолійовича.

Продовжити строк процедури розпорядження майном боржника по справі № 50/86-б на три місяці, тобто до 22.10.13.

Продовжити повноваження розпорядника майна товариства з обмеженою відповідальністю "О'КЕЙ Україна" - арбітражного керуючого Хоменка О.А. (свдоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 30 від 08.02.13) на три місяці, тобто до 22.10.13.

Відкласти розгляд справи на 08.08.2013 о 10:30 .

Зобов'язати учасників провадження по справі надати суду письмові пояснення щодо можливості укладення мирової угоди по справі в редакції від 16.07.13.

Викликати в судове всіх учасників провадження по справі.

Засідання відбудеться у приміщені господарського суду м. Києва в залі судових засідань № 7 (корпус Б).

Суддя М.В. Пасько

Дата ухвалення рішення18.07.2013
Оприлюднено02.08.2013
Номер документу32768405
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —50/86-б

Ухвала від 19.08.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 11.02.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 22.12.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 29.09.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 03.09.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 23.07.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 23.06.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 02.06.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 09.01.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 23.12.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні