Ухвала
від 13.08.2013 по справі 621/2320/13-ц
ЗМІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

н.с. 621/2320/13-ц

н.п.2/621/923/13

УХВАЛА

13.08.2013 року Зміївський районний суд Харківської області в складі:

головуючого Бібіка О.В.,

за участю секретаря Онацької В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Змієві цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, треті особи: Зміївська державна нотаріальна контора Харківської області, відділ Держземагенства у Зміївському районі Харківської області, Державна реєстраційна служба Зміївського районного управління юстиції Харківської області, Зміївська міська рада Зміївського району Харківської області про визнання права власності на ? частину житлового будинку та земельної ділянки в порядку спадкування за заповітом,

В С Т А Н О В И В :

31 липня 2013 року ОСОБА_1 звернулася до суду з позовною заявою до ОСОБА_2, в якому просить визнати право власності на ? частину житлового будинку літ. «А-1» загальною площею 72,90 кв.м., житловою площею 49.60 кв.м. з відповідною частиною службових будівель та споруд літньої кухні літ. «Б», сараю літ. «Г», вбиральні літ. «Д», гаражу літ. «Е», огорожі № 1, № 2, № 3, колонки № 4, колодязя № 5, розташованого по АДРЕСА_1 в порядку спадкування за заповітом після смерті ОСОБА_3, померлої ІНФОРМАЦІЯ_1.

Визнати право власності на ? частину земельної ділянки площею 0,1000 га кадастровий № 6321710100:02:001:0020 з цільовим призначенням - будівництво та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд, розташованої за адресою: АДРЕСА_1, в порядку спадкування за заповітом після смерті ОСОБА_3, померлої ІНФОРМАЦІЯ_1.

Ухвалою судді від 02 серпня 2013 року провадження у зазначеній справі відкрито.

13 серпня 2013 року до суду надійшла зустрічна позовна заява ОСОБА_2 до ОСОБА_1, треті особи: Зміївська державна нотаріальна контора Харківської області, відділ Держземагенства у Зміївському районі Харківської області, відділ державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби Зміївського районного управління юстиції Харківської області, Зміївська міська рада Зміївського району Харківської області про визнання права власності на ? частини земельної ділянки за правом представлення в порядку спадкування за законом.

Судове засідання проведено у відповідності до вимог ч. 2 ст. 197 ЦПК України без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, так як в судове засідання не прибули всі особи, які беруть участь у справі.

Відповідно до ч. 2 ст. 123 ЦПК України, зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов'язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин, або коли вимоги за позовами можуть зараховуватися, або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

Відповідно до ч. 1 ст. 124 ЦПК України, зустрічна позовна заява, яка подається з додержанням загальних правил пред'явлення позову, повинна відповідати вимогам ст. ст. 119 і 120 ЦПК України.

Враховуючи вищезазначене, беручи до уваги те, що зустрічна позовна заява ОСОБА_2 відповідає вимогам ст. ст. 119 і 120 ЦПК України, обидва позови є взаємопов'язаними та виникають з одних правовідносин, суд вважає за можливе об'єднати в одне провадження вимоги за зустрічним позовом з первісним позовом.

Керуючись ст.123, 208 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Зустрічний позов ОСОБА_2 до ОСОБА_1, треті особи: Зміївська державна нотаріальна контора Харківської області, відділ Держземагенства у Зміївському районі Харківської області, відділ державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби Зміївського районного управління юстиції Харківської області, Зміївська міська рада Зміївського району Харківської області про визнання права власності на ? частини земельної ділянки за правом представлення в порядку спадкування за законом об'єднати в одне провадження з первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, треті особи: Зміївська державна нотаріальна контора Харківської області, відділ Держземагенства у Зміївському районі Харківської області, Державна реєстраційна служба Зміївського районного управління юстиції Харківської області, Зміївська міська рада Зміївського району Харківської області про визнання права власності на ? частину житлового будинку та земельної ділянки в порядку спадкування за заповітом.

Суддя О.В.Бібік

СудЗміївський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення13.08.2013
Оприлюднено15.08.2013
Номер документу32946486
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —621/2320/13-ц

Рішення від 13.08.2013

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Бібік О. В.

Ухвала від 13.08.2013

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Бібік О. В.

Ухвала від 02.08.2013

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Бібік О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні