Ухвала
від 14.06.2013 по справі 805/8552/13-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

14 червня 2013 року Справа № 805/8552/13-а

Приміщення суду за адресою: 83052, м. Донецьк, вул. 50-ої Гвардійської дивізії, 17

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Толстолуцька М.М., ознайомившись з позовною заявою та доданими до неї матеріалами Прокурора Червоногвардійського району м. Макіївки Донецької області в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Червоногвардійському районі м. Макіївки Донецької області до ВП «Інформаційно-обчислювальний центр» ДП «Макіїввугілля» про стягнення заборгованості з єдиного внеску у розмірі 635 388,88 гривень, -

В С Т А Н О В И В:

Прокурор Червоногвардійського району м. Макіївки Донецької області звернувся до суду з позовом в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Червоногвардійському районі м. Макіївки Донецької області до ВП «Інформаційно-обчислювальний центр» ДП «Макіїввугілля» про стягнення заборгованості з єдиного внеску у розмірі 635 388,88 гривень.

Відповідно до пункту 3 частини першої статті 107 Кодексу адміністративного судочинства України суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає вона вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу.

Розглянувши подані матеріали, прихожу до висновку, що дана позовна заява не відповідає наступним вимогам статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до пункту 3 частини першої статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України, у позовній заяві зазначаються ім'я (найменування) відповідача, посада і місце служби посадової чи службової особи, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі відомі.

При цьому, як передбачено частиною третьою статті 48 цього Кодексу, здатність особисто здійснювати свої адміністративні процесуальні права та обов'язки, у тому числі доручати ведення справи представникові (адміністративна процесуальна дієздатність), належить органам державної влади, іншим державним органам, органам влади Автономної Республіки Крим, органам місцевого самоврядування, їхнім посадовим і службовим особам, підприємствам, установам, організаціям (юридичним особам).

Проте, в якості відповідача у позовній заяві зазначений відокремлений підрозділ, який не має прав юридичної особи.

Таким чином, у позовній заяві слід уточнити відповідача та вказати юридичну особу (із зазначенням повної назви).

Згідно з пунктом 4 частини першої статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України, у позовній заяві зазначається зміст позовних вимог згідно з частинами четвертою і п'ятою статті 105 цього Кодексу і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги.

Крім того, відповідно до абз. 2 частини другої статті 60 Кодексу адміністративного судочинства України прокурор, який звертається до адміністративного суду в інтересах держави, в позовній заяві самостійно визначає, в чому полягає порушення інтересів держави, та обґрунтовує необхідність їх захисту.

У порушення вказаних положень, прокурор в позовній заяві не зазначив, в чому полягає порушення інтересів держави, та не обґрунтував необхідність їх захисту.

Крім того, відповідно до положень частини другої статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України, на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач надає докази, а в разі неможливості - зазначає докази, які не може самостійно надати, із зазначенням причин неможливості подання таких доказів.

У порушення вказаних положень, прокурор не додав до позовної заяви доказів, якими обґрунтовуються позовні вимоги, а саме: повідомлення про взяття відповідача на облік до УПФУ, документи, що підтверджують статус відповідача як юридичної особи (Статут, довідка з ЄДРПОУ тощо), положення про відокремлений підрозділ, по якому виникла заборгованості.

Відповідно до частини четвертої статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України, позовна заява підписується позивачем або його представником із зазначенням дати її підписання.

Частиною п'ятою статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що у випадку подання позовної заяви представником разом із позовною заявою подається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника.

Відповідно до частини сьомої статті 56 Кодексу адміністративного судочинства України, законним представником органу, підприємства, установи, організації в суді є його керівник чи інша особа, уповноважена законом, положенням, статутом.

При цьому, частиною другою статті 58 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що повноваження законних представників підтверджуються документами, які стверджують займану ними посаду чи факт родинних, опікунських тощо відносин з особою, інтереси якої вони представляють.

Позовна заява підписана прокурором Червоногвардійського району м. Макіївки Донецької області І. Байсаровим. Разом із тим, до позовної заяви не додано документа, передбаченого статтями 56, 58 Кодексу адміністративного судочинства України, що підтверджує повноваження вказаної особи (наказ про призначення прокурором).

Відповідно до частини першої статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених ст. 106 Кодексу адміністративного судочинства України, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

За таких обставин позовна заява Прокурора Київського району м. Донецька в інтересах держави в особі Державної податкової інспекції у Київському районі м. Донецька Донецької області Державної податкової служби до Приватного акціонерного товариства «Будівельно-промислова фірма «Донецькжитлобуд» про стягнення податкового боргу з плати за землю у розмірі 10 145,23 гривень та з податку на додану вартість у розмірі 156 884,93 гривень з банківських рахунків платника податків підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків шляхом зазначення у позовній заяві обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, надання документа на підтвердження повноважень особи, яка підписала позовну заяву, зазначення у позовній заяві дати її підписання.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 106, 108 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Прокурора Червоногвардійського району м. Макіївки Донецької області в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Червоногвардійському районі м. Макіївки Донецької області до ВП «Інформаційно-обчислювальний центр» ДП «Макіїввугілля» про стягнення заборгованості з єдиного внеску у розмірі 635 388,88 гривень - залишити без руху.

Надати прокурору строк до 8 липня 2013 року для усунення недоліків позовної заяви, роз'яснивши при цьому, що у разі не усунення недоліків позовна заява буде вважатись неподаною та повернута.

Ухвала набирає законної сили у строк та у порядку, що визначені статтею 254 КАС України, і може бути оскаржена до Донецького апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції у порядку, визначеному статтею 186 КАС України, шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 КАС України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Толстолуцька М.М.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.06.2013
Оприлюднено20.08.2013
Номер документу33038079
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/8552/13-а

Постанова від 07.08.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Толстолуцька М.М.

Ухвала від 08.07.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Толстолуцька М.М.

Ухвала від 14.06.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Толстолуцька М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні