Ухвала
від 20.08.2013 по справі 901/2758/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

УХВАЛА

20.08.2013 Справа № 901/2758/13 За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Пансіонат «Тропіки»

до відповідача Відділу державної виконавчої служби Євпаторійського міського управління юстиції Автономної Республіки Крим

до відповідача Приватного підприємства «Спеціалізоване підприємство юстиція» в особі Кримської філії

про визнання недійсним договору .

Суддя С.І. Чонгова

Представники сторін не викликались

Суть спору: Позивач - Товариство з обмеженою відповідальністю «Пансіонат «Тропіки» звернувся до Господарського суду Автономної Республіки Крим із позовом до відповідачів - Відділу державної виконавчої служби Євпаторійського міського управління юстиції Автономної Республіки Крим та Приватного підприємства «Спеціалізоване підприємство юстиція» в особі Кримської філії, у якому просить визнати недійсним договір № 0121013а про надання послуг з організації та проведення прилюдних торгів клубу-їдальні розташованого за адресою: м. Євпаторія, вул. Кірова, 86, літери А-1, А-2, А-3, А-4, а-1, укладеного Відділом державної виконавчої служби Євпаторійського міського управління юстиції Автономної Республіки Крим та Приватним підприємством «Спеціалізоване підприємству юстиція». Крім того, просить стягнути з відповідачів витрати з оплати судового збору.

Одночасно з поданням позову позивачем було надано заяву про забезпечення позову у порядку статей 66, 67 Господарського процесуального кодексу України, у якій позивач просить вжити заходи забезпечення позову та заборонити Відділу державної виконавчої служби Євпаторійського міського управління юстиції Автономної Республіки Крим (м. Євпаторія, проспект Леніна, 54, ЄДРПОУ 34969386), Кримській філії приватного підприємства «Спеціалізоване підприємство юстиція» (м. Сімферополь, вул. Козлова, 45, офіс 511, ЄДРПОУ 32277680) та будь-яким іншим особам на виконання договору № 0121013а проводити прилюдні торги з реалізації описаного та арештованого майна Товариства з обмеженою відповідальністю «Пансіонат «Тропіки», розташованого за адресою: м. Євпаторія, вул. Кірова, 86, нежитлової будівлі клубу-їдальні літери А-1, А-2, А-3, А-і, а-1 та зупинити його реалізацію; заборонити Відділу державної виконавчої служби Євпаторійського міського управління юстиції Автономної Республіки Крим (м. Євпаторія, пр. Леніна, 54, ЄДРПОУ 34969386) видавати акт про проведення прилюдних торгів за договором № 0121013а; заборонити нотаріусам Євпаторійського міського нотаріального округу видавати свідоцтво про придбання нерухомого майна з прилюдних торгів проведених за договором № 0121013а; заборонити реєстраційній службі Євпаторійського міського управління (97400, Автономна Республіка Крим, м; Євпаторія, пров. Голікова, 6), нотаріусам Євпаторійського міського Нотаріального округу та будь-яким іншим особам проводити будь-які дії щодо реєстрації та перереєстрації права власності на нерухоме майно розташованого адресою м. Євпаторія вул. Кірова, 86, нежитлова будівля клубу-їдальні літ. А-1, А-2, А-3, А-4 а-1, в тому числі вносити відповідні зміни до Реєстру прав власності на нерухоме майно та Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, видавати довідки та витяги реєстрів; зупинити зведене виконавче провадження № 922/1 з примусового виконання виконавчого листа № 2-896, виданого 08.11.2011 Євпаторійським міським судом Автономної Республіки Крим про стягнення з ТОВ «Пансіонат «Тропіки» на користь Умер-Оджа Ібраіма Руслановича грошових коштів в сумі 370084,32 грн. на час призначення та проведення рецензування звіту про оцінку майна ТОВ «Пансіонат «Тропіки» складеного експертом ПП «Автоексперт» Черкашиним О.Л. 31.03.2013.

Розглянувши матеріли справи, суд дійшов висновку про необхідність застосування заходів забезпечення позову виходячи з наступного.

Відповідно до статті 66 Господарського процесуального кодексу України господарський суд за заявою сторони, прокурора чи його заступника, який подав позов, або з своєї ініціативи має право вжити передбачених статтею 67 цього Кодексу заходів до забезпечення позову. Забезпечення позову допускається в будь-якій стадії провадження у справі, якщо невжиття таких заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду.

Згідно з Інформаційним листом Вищого господарського суду України № 01-8/2776 від 12.12.2006 «Про деякі питання практики забезпечення позову» у вирішенні питання про забезпечення позову господарський суд має здійснити оцінку обґрунтованості доводів заявника щодо необхідності вжиття відповідних заходів з урахуванням такого: розумності, обґрунтованості і адекватності вимог заявника щодо забезпечення позову; забезпечення збалансованості інтересів сторін, а також інших учасників судового процесу; наявності зв'язку між конкретним заходом до забезпечення позову і предметом позовної вимоги, зокрема, чи спроможний такий захід забезпечити фактичне виконання судового рішення в разі задоволення позову; імовірності утруднення виконання або невиконання рішення господарського суду в разі невжиття таких заходів; запобігання порушенню у зв'язку із вжиттям таких заходів прав та охоронюваних законом інтересів осіб, що не сучасниками даного судового процесу.

Приймаючи до уваги, що проведення прилюдних торгів за спірним договором може зробити неможливим виконання рішення у випадку задоволення позовних вимог, та заявлені заходи забезпечення позову є співмірними заявленим позовним вимогам, та забезпечать запобігання можливим порушенням майнових прав чи охоронюваних законом інтересів позивача, та не призведуть до можливого порушення прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб, суд вважає за можливим задовольнити заяву позивача про забезпечення позову до набрання чинності рішення за результатами розгляду даної справи.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 66, 67, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Пансіонат «Тропіки» про забезпечення позову задовольнити частково.

У цілях забезпечення позову вжити заходи забезпечення позову шляхом

- заборонити Відділу державної виконавчої служби Євпаторійського міського управління юстиції Автономної Республіки Крим (м. Євпаторія, проспект Леніна, 54, ЄДРПОУ 34969386, інші реквізити та банківські рахунки не відомі), Кримській філії приватного підприємства «Спеціалізоване підприємство юстиція» (м. Сімферополь, вул. Козлова, 45, офіс 511, ЄДРПОУ 32277680, інші реквізити та банківські рахунки не відомі) на виконання договору № 0121013а проводити прилюдні торги з реалізації описаного та арештованого майна Товариства з обмеженою відповідальністю «Пансіонат «Тропіки», розташованого за адресою: м. Євпаторія, вул. Кірова, 86, нежитлової будівлі клубу-їдальні літери А-1, А-2, А-3, А-і, а-1,-

- до набрання чинності рішення за результатами розгляду даної справи.

У задоволенні заяви, що стосується решти обраних заявником заходів до забезпечення позову відмовити.

Ухвала суду набирає законної сили в день її прийняття - 20.08.2013, згідно зі статтею 115 Господарського процесуального кодексу України, є обов'язковою на всій території України та може бути пред'явлена до примусового виконання в порядку, передбаченому Законом України «Про виконавче провадження», протягом одного року з дня набрання ухвалою законної сили.

Відповідно до ст. 17 Закону України "Про виконавче провадження" дана ухвала є виконавчим документом, який набирає законної сили з 20 серпня 2013 року та може бути пред'явлена до виконання протягом року з моменту прийняття.

Стягувачем за даною ухвалою є:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Пансіонат «Тропіки» (вул. Кірова, 86, м. Євпаторія, АР Крим, 97400, ідентифікаційний код 33271213, інші реквізити та банківські рахунки не відомі)

Боржником за даною ухвалою є:

- Відділ державної виконавчої служби Євпаторійського міського управління юстиції Автономної Республіки Крим (м. Євпаторія, проспект Леніна, 54, ЄДРПОУ 34969386, інші реквізити та банківські рахунки не відомі),

- Кримська філія приватного підприємства «Спеціалізоване підприємство юстиція» (м. Сімферополь, вул. Козлова, 45, офіс 511, ЄДРПОУ 32277680, інші реквізити та банківські рахунки не відомі)

Суддя С.І. Чонгова

Дата ухвалення рішення20.08.2013
Оприлюднено21.08.2013
Номер документу33060910
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним договору .

Судовий реєстр по справі —901/2758/13

Рішення від 24.09.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

С.І. Чонгова

Ухвала від 20.08.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

С.І. Чонгова

Ухвала від 20.08.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

С.І. Чонгова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні